Miért forrósodik nagyon a kipufogó?
Yamaha neos 50 2t motorommal
Tartósan 60 felett mentem mert késésben voltam. Amikor leállam a motorral sűrű szürke, égett műanyag szagú füst jött a kipufogóból. Annyirs felforrósodott hogy a védő műanyag is megolvadt. Másnap kipróbáltam hogy milyen nagyon jó csak pár kilométer után újra nagyon hevül és markánsabb hangja lett.
Túl szegény a benzin-levegő keverék abban a gázkar állásban és túlmelegszik a henger. Velem is megesett, hogy egy rövidebb út után úgy pattogott a sportkipufogó, mint egy régi kombikazán hőcserélője.
Emeld feljebb a súbertűt, hogy több benzint kapjon, vagy ha olyan a karburátorod, hogy a tű már nem szabályoz 3/4 gázkar állás felett, akkor nagyobb főfúvóka kell neki.
Ha sportkipufogó van a robogón, akkor a túl magas hőmérséklet megváltoztatja a gázlengéseket a rezonátorban, ezért lesz más a hangja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!