Ki mennyit “bukott” eddig az autóján?
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy kinek eddig mennyibe van az autója.Nyilván nem akarok senki pénztárcájában turkálni csak szimplán kíváncsi vagyok. Az én autóm egy 2005-ös Mazda 3.800 000-ért sikerült hozzájutnom és eddig 200 000-et költöttem a futóművére. Nyilván mivel Mazdáról van szó ezért a kasztni is foglalkozós. Illetve problémám van a hátsó lámpájával is. Néha felkapcsol néha nem. Hamarosan kuplungot kell cserélni illetve úgy gyertyák is tervben vannak. Aztán még lesz rajta fék csere. A jobb első ajtón is szükség lesz egy zár cserére. Úgy számolgattam hogy kb. még egyszer rá fog menni az autó vételára. Akkor lesz másfél millió környékén. Aztán ha évek múltán elszeretném adni kapok érte talán 5-600 000 Ft-ot. Tehát összességében 1 milliót fogok az autón bukni.Ezt én rettentően sokallom.Dehát ez egy ilyen szakma. Ha valaki még számolja mennyit költött az autójára illetve mennyiért tudná eladni vagy esetleg adta el azt szívesen meghallgatom
Mennyi "bukott"...
De édes!
Öreg autóra költeni kell, koma!
Remélem nem mostanában adtál ennyit egy 15 éves Mazdáért.
Én nem így számolom. Mert közben használom is. Munkába járok vele és élményt ad. Eleve, ha valamit cserélni kell, akkor nem gyári megy bele, vagy megy mellé valami okosítás (pl. toronycsapágy cserével egybekötve ment bele az állítható futómű, új gumigarnitúra kellett, akkor ment rá az új felni is 2" nagyobb méretben és hasonlók)
Ha 4-5 év használat után, hasonló áron el tudom adni, mint amiért vettem, akkor számomra megérte a ráfordítást.
Te lazán ráköltötted a vételárát az élete során, aztán eladod 600ért.
Vagyis te ezzel a felfogással 6 milliót buktál, csak szólok.
Amúgy meg hiába erőltetitek, egy autó soha nem lesz értékálló ingóság (akiknek az, ők nem ide írogatnak). Tehát az autón mindig csak bukni fogsz.
Én egyetem előtt kaptam egy használt Ibizát 100.000 kilométerrel 6 éve.
Most 300.000 van benne, az alkatrészek bizony kopnak tankolni is kell biztosítás sőt elvileg az autóillatosítót/telefontartót is bele kell számolni meg a parkolójegyeket neadjisten bírságot, autópályadíjat tankolást stb.
Ha ezt mindet összeadod, pár év alatt milliókat költesz el az autó miatt. Szóval értelmetlen a kérdés.
Szerelésekre féktől kuplungig az elmúlt négy évben szerintem elment rá 1.000.000.
Ha prémium aztóm lett volna használtan, akkor meg legalább a duplája.
Számold ki, 6 év alatt 200.000 kilométer 5 literes fogyasztással 3.700.000 forint.
Nem is értelek, mire számítottál?
Semmiféle extra kiadást nem látok, amit írtál, az abszolut minimum, és még panaszkodsz?
Minek vettél autót? És miért ilyet? Lett volna autózni olcsóbb is, kevesebb ráfizetéssel.
Ja, hogy ez tetszett? Meg az élmény? Az bizony pénzbe kerül!
Én 10-ért vettem a mostani autómat, valószínűleg 6-nál többért nem fogom tudni majd eladni, közben fenn is kell tartani, felső hangon évi 500-at ráfordítok a fenntartására (tankolás nélkül).
Ki lehet számolni. Az autó csak ritka esetben befektetés.
Hogy mennyit buktam? Mint amennyit minden autós:
(vételár-jelenlegi ár)+szerivzköltségek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!