Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyit/hány kilométert bír...

Mennyit/hány kilométert bír egy Toyora Yaris II-nek a vezérműlánca?

Figyelt kérdés

Szokták mondani hogy a láncos vezérlés élettartamra szól, ez mennyire igaz feltételezve a megfelelő karbantartást?

Ilyen autót néztem ki, de eléggé eltántorított az, hogy a 101LE-s változatban csak a lánc kerül 200 ezer forintba. A gyengébbikbe normális 50 ezer forintos ára van.

150 ezer km után már egy láncos vezérlést is cserélni kell?

2019. jún. 16. 11:14
 1/4 anonim ***** válasza:

hát ezt csak tippelni lehet.

Nekem olyanom van aminél köztudott probléma a nyúlás...200 ezer van benne és most volt cserélve,mert amúgy is arra felé kellett nyúlkálni és akkor már az nem zavart különösebb vizet,hogy cserélve legyen

2019. jún. 16. 11:20
 2/4 Beviz Elek ***** válasza:

Ha nem típushibája a lánc, akkor ne idegeskedj rajta.

Nekem 374ezer van a láncos kocsimban, gyári lánccal.

2019. jún. 16. 11:23
 3/4 anonim ***** válasza:

A Toyota Yaris esetében a gyár nem ír elő csereperiódust a vezérműláncra. A gyakorlatban ez azt szokta jelenteni, hogy amikor a láncnak megjelenik a nyúlást, kopást jelző jellegzetes csörgő hangja, akkor illik cserélni.

Nekem (nem Toyota) is vezérműláncos motor van. A gyár ennél úgy fogalmaz: "a vezérműlánc gondozásmentes, kiszolgálja az autó teljes élettartamát."

Már 20 éve, 419.000km óta dolgozik benne a lánc. Nem fogom cserélni, mert 300.000 Ft. lenne a vezérműlánc csere. A motor körül kezd lehoradi a karosszéria.

2019. jún. 16. 12:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Láncnál általában azt szokták mondani, hogy ha már csörög, akkor kell cserélni. Meghatározott csereperiódusa nincs.

Normál használat mellett egy szett általában 200.000km-t alsó hangon ki szokott bírni. Utána sem törvényszerű a rövid időn belüli csere.

200.000Ft csere a Yarisra még olcsónak is mondható. Nekem egy Astrám van. Ráadásul ennél a váltó oldalon van a vezérműlánc. Tehát a csere kapásból úgy kezdődik, hogy váltó le. Gyári készlettel, munkadíjjal fél millió forintot mondtak rá márkaszervizben. Hát remélem minél később fog sor kerülni rá. Még csak 1 éves az autóm.

2019. jún. 16. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!