Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automatát csak akkor lehet...

Automatát csak akkor lehet R-be rakni ha nem gurul már az autó?

Figyelt kérdés

Szóval ha tolatok ki egy parkoló helyről és csak akkor rakhatom d-be ha már egyáltalán nem gurul az autó?

Mert ugye manuálissal már akkor 1-esbe szoktam tenni mikor tolatok hatra és mielőtt megallnék teljesen tehát gurulni szokott még az autó mikor 1-be teszem

2020. szept. 25. 06:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%

Automata váltós kocsit, csak akkor rakhatsz sebességbe, ill. kapcsolhatsz másikba át, ha a fékpedált benyomva tartod.

Így nem tudsz mozgó kocsinál váltani.

2020. szept. 25. 06:40
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2020. szept. 25. 06:42
 3/11 anonim ***** válasza:
72%

Szívesen. Tehát, akkor is a féket kell nyomnod, ha áll az autó, pl a garázsból állsz ki.

Motor beindít, fékpedál benyom és utána tudsz R (hátranenet)-be kapcsolni. Majd ha felegeded a féket, az autó elindul lassan (kúszik) majd gázt adva kiállsz.

Utána fékezel, és benyomott fékpedállal rakod D (drive) előremeneti fokozatba.

Azért is kell a féket nyomni, mert az automata sebességben, járó motorral elindul. Ott a fék felengedése, olyan kicsit, mint a hagyományosnál a kuplung felengedese.

2020. szept. 25. 06:48
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen azt tudom, hogy kúszik ha nem nyomom a féket, akkor ennél kicsit több időt vesz igénybe ez a művelet mint a manuálisnál.
2020. szept. 25. 06:52
 5/11 anonim ***** válasza:
71%
A DSG-t mondjuk könnyedén be lehet rakni R-ből D-be, miközben gurul az autó. Annyi a lényeg, hogy a féket éppen nyomd, hogy legyen fékhatás, és simán engedi.
2020. szept. 25. 06:55
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de manuálisnál is előírás, hogy hátramenetet csak álló autónál kapcsolhatunk, ugyanis az R fokozat nem szinkronizàlt, mint a többi, előremeneti.
2020. szept. 25. 06:58
 7/11 anonim ***** válasza:
Persze mindent lehet automatánál, de azt nem ígérem hogy jót is tesz neki.
2020. szept. 25. 08:27
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk nem tudom, az a 0.2 másodperc mit számít?

Nem neked kell kuplungolnod, megállsz, féket benyomva tartva rakor R-be, felengede a féket már megy is hátra...

Igazából ha tudsz vezetni, nem is vesztesz időt

2020. szept. 25. 09:17
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem is DSG váltóm van, 3-4 km/h körül már be lehet tenni R-be, persze nyomni kell a féket és nem engedi rá a kuplungot amíg mozog a kocsi, de hátramenetbe tenni önmagában lehet.
2020. szept. 25. 09:51
 10/11 anonim ***** válasza:
SBW váltót lehet R-be rakni akkor is ha csak picit gurul, 1-2 kmphval. Nekem pl kattan a gomb ha lehet, én nem csinál semmit ha még nem tudnám betenni (ZF 6HP)
2020. szept. 25. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!