Az automata váltóban miért van N üresjárat ha állítólag azt nem kell soha használni?
A N üresjáratot mikor kell használni a automata váltónál?
Mert láttam egy videót ahol a csávó azt mondja azt nem kell használni ,parkoláskor P-be kell tenni,de akkor az N minek van?
Az előzőekhez tájékoztatásul csak annyit, hogy automata váltós autót tilos vontatni, azzal a váltót nagyon gyorsan meg lehet ölni.
Az N (üres) azért van, hogy szükség esetén néhány métert lehessen mozdítani az autón, pl a trélerre felgurítani (annyitól nem lesz baja a váltónak, de egy tartósabb vontatástól megéghetnek az alkatrészek, ugyanis a hajtott kerék mozgása a váltóban lévő mozgó alkatrészeket is hajtja, és nincs olajnyomás, ha nem jár a motor.)
az N állás igazából szerelő állás, a javításkor nagy segítség. A többi funkciót(opciót) már előttem felsorolták.
hogy miért nem szabad hosszabb távon vontatni N állásban? mert a citromtárcsa felmelegíti a váltóolajat, és nincs hűtése(mert amúgy a motor hűtővíz rendszerébe be van kötve a váltó is.)
Én még piros lámpánál szoktam kitenni üresbe...
Amúgy másik kérdés... automata váltós autónál minek van kézifék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!