Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A magyarok többségének mi a...

A magyarok többségének mi a véleménye arról, hogy 200+/250+ ezer kilómétert futótt bontószökevényekkel járnak?

Figyelt kérdés

#bontószökevények
2020. aug. 30. 20:07
1 2 3 4 5 6
 21/59 A kérdező kommentje:

Kedves kgnemeth!

Igen. Ezeket nyugaton kivonják a forgalomból két év után, aztán megy szegényebb országokba.

250-275 ezer kilómétert után, csak teljes felújítás után nem veszélyes csak.

Használattól is egyes nem kopóalkatrészekben is fellép az anyagfáradás.

2020. aug. 31. 15:35
 22/59 anonim ***** válasza:
71%
Néha körbe kellene nézned azon a "nyugaton", ha már hivatkozol rá. Én sofőrként elég sok országban megfordulok, amiről te írsz, az a jelenség létezik Magyarországon is, de külföldön sem általános.
2020. aug. 31. 15:39
 23/59 anonim ***** válasza:
78%
Végülis, dombjunk ki mindent azonnal ami 2 évnél öregebb, mert nincs elég szemét a bolygón, ugye?
2020. aug. 31. 16:07
 24/59 A kérdező kommentje:

#22 Körül néztem elhihetted.

Az elmúlt húsz évből 16 évben nyugat-európai országokban éltem.

Ezért is szomorú látvány számomra a magyar mélyszegénység.

2020. aug. 31. 16:22
 25/59 A kérdező kommentje:

#23 Van ám újrahasznosítás.

Jó, Ausztriában is a háztartási szemétnek csak a felét hasznosíthák újra.

De autók nagyobb része újrahasznosításra kerül.

2020. aug. 31. 16:43
 26/59 anonim ***** válasza:
38%

Bár nekem pont 10 éves CRTDI dízelem van 260 ezer km-el de abszolút nincs szétrohadva. Vadiúj elöl hátul a fék is.

De azt el kell ismerni, hogy tényleg nagyon sok szétrohadt autót látni az utakon. Ha pirosnál állva látom, hogy rozsdás akkor alánézve milyen lehet.

2020. aug. 31. 17:01
 27/59 anonim ***** válasza:
57%

Töredékét hasznosítják újra.

Egyébként inkább járok ezekkel a 30 éves gépekkel amiket próbálok a legjobb tudásomhoz mérten a legjobbra megépíteni mint olyan új vackokkal amiknek háztartási szemétből van préselve a beltere. :)

2020. aug. 31. 20:01
 28/59 A kérdező kommentje:
#27 Kizártnak tartom, hogy valaki egy azonos kategoriájú szabadon választott új autóra nem cserélné el/le a 200 ezer kilómétert futótt autóját, mert hogy annak a műanyagainak alapanyaga korábban mi volt.
2020. aug. 31. 20:30
 29/59 anonim ***** válasza:
51%

#19-es vagyok

Igaza van a kérdés kiírójának. Aki kételkedik, meg lehet nézni egy töréstesztet.

2020. aug. 31. 22:16
 30/59 anonim ***** válasza:
47%
#28 Pedig szerencsére sok ember van, aki ellenáll ennek a mindenhol jelen levő sugallatnak, hogy már pedig neked mindenből új kell. Nálunk is szó volt róla, hogyha meglesz a diplomám, akkor kapok egy szalonautót, de vissza fogom utasítani, mert a mostani kocsimat szeretem, és addig nem veszek újat, amíg el nem értem vele a célomat, amit kitűztem. De ismerek olyan ügyvédet is, akinek minimum 10 ezer az órabére, és egy piacon vett rozsdás biciklivel jár. Nyilván mindenki azt csinál a pénzével, amit akar, és ebbe nem szólhatok bele, de cserébe másnak sincs semmi köze ahhoz, hogy mondjuk 20 éves kocsim meg 6 éves telefonom van, holott mindegyikből vehetnék újat, mert olyan anyagi helyzetben vagyok. Ezzel a használd és dobd el jelmondattal rohadsz szar irányba ment el a világ, a lehető legnagyobb pazarlás kidobni olyat, ami működik. Azokat se tudom megérteni, akik pl. évente új telefont vesznek, meg bármit, és tökéletes állapotban lévő tárgyakat semmisítenek meg, csak azért, mert új kell. És az a durva, hogy a legtöbb ember egyáltalán nem látja be, hogy ezzel ők csak szarul járnak, a cégek meg gazdagodnak, a Föld meg elpusztul a sok szeméttől. Nyilván ha mindent úgy csinálnának, hogy tartós legyen, akkor nem létezne mai értelemben vett gazdaság, de elég dühítő és elszomorító, hogy a mérnökök azon dolgoznak, hogy hogyan lehetne rövidebb élettartama valaminek.
2020. szept. 1. 01:03
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!