Miért vegyünk drágán autót?
Az semmi, emellé meg keres 160at és szerinte évi 500ezret teljesen oké kifizetni szervízre.
Aki alamizsnából él az ne a kocsin gondolkozzon, ha mégis annyira fontos akkor legalább ne prémiumot vegyen.
Szervíz, tankolás, biztosítás, aztán egy zoknit nem tud venni hó végén.
Álljunk meg egy szóra!
Az, hogy a faterod éveken keresztül nem költ az ódira az nem azt jelenti, hogy nem lehetne amúgy rá költeni. Ne említsük egy lapon azt, hogy csak akkor viszem szerelőhöz, amikor nem indul be azzal, hogy nem kell rá költeni. Nekem ne add azt be, hogy 3 év alatt nem kéne arra az a4-re költeni semmit.
Ebben az árkategóriában találod a 6-7-8 tulajos ex német - török vendégmunkás lelakta lomokat. Következő műszaki előtt rálocsolhatod 2 havi fizud.
Amúgy 130as fizuhoz buszbérlet passzolna leginkább.
Nettó 130-as fizuval évi 500-at nem sok az autóra költeni? Az igen! Majdnem 4 egész hónapon, majdnem 120 napon keresztü azért fogsz dolgozni, hogy a foskupac szarod beinduljon.
Élő példája vagy annak, hogy a szegény ember tesz azért, hogy még szegényebb legyen.
"Amúgy 130as fizuhoz buszbérlet passzolna leginkább."
Én most összeszámoltam. Ugyanis nem abban a városban lakom, mint ahol dolgozom. Így a helyközi + a két városban a havi bérlet összesen nekem 53.640 Ft-ba kerülne havonta.
Autóval kapok a NAV szerinti 15Ft/km amortizációs díjat. Kb 2200 km-t autózom egy hónapban. Így 380Ft-os üzemanyagárral számolva, az átlagban 5,5-es fogyasztású dízel autómmal ez 12.980 Ft költség.
Igen, mielőtt ki leszek oktatva, gyorsan hozzáteszem, hogy kopik a gumi, fékbetét, olajcsere sincs ingyen. Egyéb szervizek, adó biztosítás, az autóba is bele kellett fektetni a pénzt stb... De azt is tegyük hozzá, hogy nem csak és kizárólag munkába járásra használom az autót. A megspórolt időről már ne is beszéljünk! Egy utammal is órákat spórolok meg, amit hasznosabban is el tudok tölteni, mint hogy a tömegközlekedési eszközökön ülök.
Tehát nem feltétlenül igaz az, hogy nagyságrendekkel drágább autózni. Abban az esetben valóban az, ha az ember csak egy adott városban mozog és 5-10-20 km-re van legfeljebb a munkahelye. Akkor valóban olcsóbb lehet megvenni a 10eFt-os bérletet, mint a kényelemre áldozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!