Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért vegyünk drágán autót?

Miért vegyünk drágán autót?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Azt látom mostanában, (audi A4-A6) hogy 350 ezerért is ugyanolyan autót kapsz mint 800 ezerért. Ugyanolyan szép, ugyanannyi, lekérdezhető kilóméterrel és ugyanolyan szervízzel. Jön a kérdés, mi francért vegyünk drágán autót?

2020. aug. 12. 13:58
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Hát én meg pont az ellenkezőjét látom. Spúr köcsög voltam, belőttem HAHU-n, hogy 300-500 között keresek autót. Elmentem és megnéztem NÉGYET, amik kép alapján, leírás alapján nagyon pöpecek voltak (amúgy inkább az 500 felé közeledtek, nem a 300 felé). Egyszerűen letaglózott a látvány, és az átvizsgálás... szó szerint bontószökevények, rozsdaboglyák alulról. A 4. után meguntam. Feljebb lőttem az árat 600-800 közé. Elmentem megnézni 2 db autót, az egyik 650 a másik 750ezer volt. A 650ezres rozsdásodott keményen, tele volt hibával. A 750ezres hibátlan, meg is vettem. Olajcsere, vezérlés csere, és hajrá. Működik. Ennek már 2 hónapja. Szóval NEM, nem lehet "olcsón" (2-300ezerért) jó autót venni (ha csak nem Suzuki Swift 2000-2003-ra vágyik az ember), csak akkor ha marha nagy mákod van.
2020. aug. 12. 15:23
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

"Apám 1 millióért vett A4-es audit, no de nem fos motorral, hanem 3 literes V6. 3 év alatt benzinre költött, valamint volt egy 5 ezer forintos valami amit ki kellett rajta cserélni"

😂

3 év alatt egy zsír újként vásárolt autóra is kell költeni, kedves faterod (meg még akiket felsoroltál) szépen elhanyagolják a gépeiket és pár éven belül olyan igénytelen lerúgott cigánydízel szeméthegy fos lesz ezekből (ha már eleve nem az az összes), hogy a jó ég mentse meg a későbbi gazdáikat, már ha nem a bontóban köznek ki.

De ettől függetlenül...

Az egyetlen dolog, amit nem értek, hogy ha csak gombok vannak autóra (meg egyébként is, ha ezzel nem sértelek meg), akkor miért kell ragaszkodni az ójdihoz... de mondjuk a dolog mentségére legyen írva, hogy tanulópénznek annyira nem lesz sok ez sem.

Ha nem hiszed el, hogy ennyiért max egy swiftet érdemes venni, akkor próbálj szerencsét, megeshet, hogy kifogsz egy jó darabot, de hidd el, csekély az esélye.

Nekem Audim van, tudod mennyibe kerül az időszakos, rutin, semmit el nem hanyagoló szervize? Biztosítással együtt közelít a félmillióhoz évente, pedig semmi explicit hibája nincs (igaz, ez márkaszerviz és a kocsi sem gombokért lett éppen véve).

2020. aug. 12. 15:34
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

"no de nem fos motorral, hanem 3 literes V6"

Tehát ha egy motor nem 3 literes és nem V6, akkor már alapból csak "fos" lehet?! No comment... Ha ez a legfontosabb szempont a motort illetően, akkor sok sikert a 350e-s Audi vásárlásához!

Amúgy szakmunkásokra nem a garantált bérminimum vonatkozna? Az idéntől 140e/hó nettó. Tavaly volt 130. Pont hétfőn voltam egy állásinterjún. Kutatóintézetben diplomásként, 10 év munkatapasztalattal is ennyit ajánlottak.

2020. aug. 12. 16:35
 14/31 anonim válasza:
83%

"Apám 1 millióért vett A4-es audit, no de nem fos motorral, hanem 3 literes V6. 3 év alatt benzinre költött, valamint volt egy 5 ezer forintos valami amit ki kellett rajta cserélni"

Az karrier, főleg ha még olajat, szűrőket sem cserél benne.. Mindegy, legalább ha majd egyszer megáll, többé nem fog menni sehova, mert ennyire elhanyagolni autót nem illene. Ha pedig automata váltós, néha abban is illene olajat cserélni, mert ha az egyszer széthullik, többé nem megy sehova (gazdaságtalan lesz a javítása az autó értékéhez képest). Nem mondom, hogy lehetetlen ennyiért kifogni valami még működőképes autót, persze ha ennyiért adták gondolom nem mai darab..

2020. aug. 12. 16:47
 15/31 anonim ***** válasza:
84%
Nem is értem, most akkor minek írtad ki a kérdést ahelyett, hogy mennél megvenni azt a foskupacot?
2020. aug. 12. 17:03
 16/31 anonim ***** válasza:
59%

Viszonyításképpen: én most tavasszal cseréltem féktárcsákat + fékbetéteket az Audimon, az anyagköltség önmagában többe volt, mint amennyiért te most "autót" tervezel venni.

Csak hogy érzékeld...

2020. aug. 12. 17:50
 17/31 anonim ***** válasza:

Ezt a sok óvatoskodó, okoskodó birkát.

130 ezres fizetéssel ne vegyen semmilyen autót? Ember, ez gyakorlatilag a garantált bérminimum. Azzal tisztában van az ilyen ökör, hogy Északkelet-Magyarországon ez a leggyakoribb összeg kb, amit hazavisz az átlag ember? Valaki közmunkás 54 ezres fizetéssel tart fent kocsit, nyilván a házastársa fizuja is kell hozzá, de azért 130 ezerért nehogy már semmilyet ne lehessen fenntartani.

800 ezer a kínálat alja?

Ha azt vesszük, hogy 75 millióért is van használtautó, akkor igen, de akkor még a 3 millió is az alja. Ha viszont azt nézzük, hogy 150 ezertől már van olyan, amelyik beindul, ha elfordítod benne a kulcsot és megy is, akkor a 800 ezer az nagyon is használható kategória. Ennyiért van már Opel Astra G 2008 körüli benzines.

Audi 2 millióról indul?

Ember! A6-ost 2.0 tdi motorral 2005-2006-os évjáratút már lehet venni 1,3 milliótól. Haverom egy 2005-ös A6-ost ennyiért vett automata váltóst, full extrásat majdnem félmillió km-rel. Azt se tudta milyen előélete volt, váltóolajat cseréltek e benne valaha, de megvette úgy, hogy semmit ki se cserélt benne, elkezdte használni 0 forint első szerviz nélkül, azóta több, mint félév eltelt, köszöni szépen megy.

Hihetetlen, hogy ennyi birka van, és mindnek van szavazati joga.

2020. aug. 12. 18:46
 18/31 A kérdező kommentje:

Ne úgy értsétek már hogy semmit sem költött rá... A kotelező dolgokat megnézette rajta, kicseréltette rajta. A fontos dolgokon TÚL költött ennyit, valami 2 centis dologra.

Nyilván van rá költve..

Az előbb azt írtad éves szinten 500 ezret költessz az autóra szervíz meg ilyesmire... Az nem számít nekem soknak, hiszen csak az autóra költeném.

Apámmal élek, a 130-at úgy keresem meg hogy ebből nyugodtan szánok az autóra. 160-at keresek, csak nem vagyok paraszt és nem élősködöm senkin, lerakom azt a 30 ezret.

És nem csak audiban gondolkodom, csak azok tetszenek a legjobban. De tetszik a golf is, passat is, jetta, opel astra, ujabb suzuki, chevrolet lacetti, focus, skoda octavia..

2020. aug. 12. 19:00
 19/31 A kérdező kommentje:
Legjobban talán a Jettát emelném ki, vagy a focust.. esetleg golf
2020. aug. 12. 19:03
 20/31 anonim ***** válasza:

> "Az előbb azt írtad éves szinten 500 ezret költessz az autóra szervíz meg ilyesmire... Az nem számít nekem soknak, hiszen csak az autóra költeném."

Ha ennyit rá tudsz költeni te is, akkor én nem látom a problémát, csak ami fontos, hogy mindenképp készülj rá, hogy minél olcsóbban veszel ilyet, annál inkább fogja kérni a többit és annál többet azonnal.

2020. aug. 12. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!