Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használt autót hány km-ig...

Használt autót hány km-ig vegyünk?

Figyelt kérdés
Találtam egy szép állapotú mercedest de 330.000km van benne.2006-os.ez így felejtős?
2019. dec. 27. 22:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
18%

Én valós 200.000 km-nél többet futottat nem vennék.

Hiába van karbantartva, azért ott már öregszik minden alkatrész, jön a természetes kopás stb. 10+ éves sokat futott exprémiumot akarsz venni, nyilván a keret véges és javíttatásra sem lesz annyi és sokáig akarod használni, akkor meg már lesz benne 430.000 km...

2019. dec. 27. 22:17
 2/11 anonim ***** válasza:
88%
Azert az elsovel annyiban vitaba szallnek, h az ilyen 300+-os autokon eleg sok minden cserelve lehetett már..
2019. dec. 27. 22:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez leginkább a pontos típustól, állapottól és a szervízelőélettől függ.

Van ami simán vállalható 330k km-rel és van ami már ránézésre is felejtős.

2019. dec. 27. 22:27
 4/11 anonim ***** válasza:
24%
#2: Igen, sok minden cserélve lehetett, ha volt és jó minőségben, szakember által stb.. Nem is feltétlenül a motor hullik szét, vagy a váltó, hanem kisebb, bosszantó apróságok. Ilyen olyan elektromos érzékelők, kapcsolók stb. Amik több bosszúságot okoznak a pénzt meg képesek vinni, ha nem ért hozzá az ember.
2019. dec. 27. 22:39
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Autót állapotra veszünk! A km egy dolog, főleg ha tekert órás akkor meg pláne.....
2019. dec. 27. 22:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A gumi, műanyag alkatrészek, kapcsolók öregedése sokszor nincs összefüggésben azzal, hogy mennyit futott az autó.

Számíthat ugyan a használat, de elsősorban az anyag minőség, és a káros behatások (UV sugárzás, oxidáció, szennyeződés, stb) ami nem feltétlenül egyenesen arányos a megtett kilométerekkel.

A kilométer számlálót meg nem érdemes elsődleges fontosságúnak sorolni a vásárláskor, nagyon sok a vissza tekert órás autó, nem biztos, hogy az futott kevesebbet, amelyiknek az órája kevesebbet mutat.

Az állapot a lényeg, Mercedesről lévén szó, azért az se mindegy, hogy egy A Merci, vagy nívósabb kategóriából való... de alapvetően nem a futás számít.

Van két "egyforma" autó, az egyik városban volt használva, van benne 160ezer kilométer... a másikkal autópályán ingáztak 150kilométerre, van benne 350ezer kilométer.

Lehet mégis az utóbbi van jobb állapotban.

2019. dec. 27. 23:19
 7/11 Nyakasparasztgazda ***** válasza:

Annyi km ig amit elbír a lelked...

Lehet hogy sokaiig megy meg..

Ez Évi kb 25e km eddig

2019. dec. 28. 01:35
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem nincs bajom a sok km-es kocsival, mert lehet jó állapotban. Én elhiszem, hogy lehet tökéletes egy 300-350-t futott kocsi. Az én bajom az, hogy megveszek egy ilyet, tegyük fel belerakok egy 100ast, utána kereskedőn kívül, aki visszapörrenti 200 alá, mégis kinek adnám el a kocsit? Részemről max 3-4 év, max 100E km.
2019. dec. 28. 07:57
 9/11 anonim ***** válasza:
Csak és kizárólag a magyar igények szerint 200 ezer kilométer alá visszatekertet.
2019. dec. 28. 08:56
 10/11 A kérdező kommentje:

Mercedes A180 ról lenne szó.Ezt írta a tulaj : 5 éve magyar papiros,műszaki 2021.03ig.kézi 6 os váltó,4 el.ablak,klíma,téli nyári gumi.350ezer km ami nem tekert.az autón mimden működik.3 autóm van mindet hirdetem.nem vagyok kereskedő.

Én viszon friss jogsis vagyok,ez lenne életem első autója.nem tudom bele vágjak e?!

2019. dec. 29. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!