Vegyünk autót vagy ne szerintetek?
Tavaly májusban adtam el a kocsit, előtte mindig volt 10 évig. A telekre le tudunk menni vonattal (140 km), és amióta eladtam csak kétszer voltunk több napos wellness hétvégézni. Márciusban születik meg a második gyerek.
Előnyök amíg volt :
-Amíg kicsi volt az (első) gyerekünk sokszor úgy aludt el, hogy elringatta a kocsi, csak azért mentünk sokszor valahova, hogy aludjon (telekre is lementünk sokat alvás időben 1-3 napokra is)
-nagybevásárlások könnyebbek voltak
-minden hónapban csináltunk egy ilyen péntek-vasárnap kiruccanást, mindig máshol foglaltunk szállást
-éjszakás műszakból hamar hazaértem (már nem külvárosában lakunk igy nem releváns)
-előfordult, hogy kellett mennünk éjszakai/hétvégi ügyeletre, illetve akkor még messzebb volt a gyerekorvosi, oda is kocsival mentünk
-bármilyen nagyobb dolgot /bútort kitaláltam, hogy kell, meg tudtam venni
Hátrányok amióta nincs :
-nagybevásárlások kissé nehezebbek (igazából itt is van minden ahol lakunk)
-lett volna pár dolog amit csak kocsival tudtam volna haza hozni, de letettem róla
Előnyök amióta nincs kocsi :
-havi szinten kB 60000 Ft-al beljebb vagyunk
-nincs idegeskedés/dugók/parkoló keresés
Budapesten lakunk, metró pár perc séta, ovi, suli, bölcsi, csomóponti buszmegálló gyakorlatilag a ház mellett, gyerekorvosi rendelő pár perc séta, szüleim is gyalog távolságra laknak.
Bérelhető autó is van mindig a környéken,de kb 4-5 szőr béreltem eddig.
Ezt csak te tudod eldönteni.
Normál esetben nem 60 ezer egy autó havi fenntartása.
Nektek kell tudnotok, hogy belefér e egy autó.
Én nem bírnék nélküle létezni a 2 gyerekkel.
De mondjuk az hozzátartozik, hogy vidéken élünk, bp-től 40 km,szóval még egy nagyobb bevásárláshoz is 20 km-t kell menni egy városba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!