Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vegyünk autót vagy ne szerinte...

Vegyünk autót vagy ne szerintetek?

Figyelt kérdés

Tavaly májusban adtam el a kocsit, előtte mindig volt 10 évig. A telekre le tudunk menni vonattal (140 km), és amióta eladtam csak kétszer voltunk több napos wellness hétvégézni. Márciusban születik meg a második gyerek.

Előnyök amíg volt :

-Amíg kicsi volt az (első) gyerekünk sokszor úgy aludt el, hogy elringatta a kocsi, csak azért mentünk sokszor valahova, hogy aludjon (telekre is lementünk sokat alvás időben 1-3 napokra is)

-nagybevásárlások könnyebbek voltak

-minden hónapban csináltunk egy ilyen péntek-vasárnap kiruccanást, mindig máshol foglaltunk szállást

-éjszakás műszakból hamar hazaértem (már nem külvárosában lakunk igy nem releváns)

-előfordult, hogy kellett mennünk éjszakai/hétvégi ügyeletre, illetve akkor még messzebb volt a gyerekorvosi, oda is kocsival mentünk

-bármilyen nagyobb dolgot /bútort kitaláltam, hogy kell, meg tudtam venni

Hátrányok amióta nincs :

-nagybevásárlások kissé nehezebbek (igazából itt is van minden ahol lakunk)

-lett volna pár dolog amit csak kocsival tudtam volna haza hozni, de letettem róla

Előnyök amióta nincs kocsi :

-havi szinten kB 60000 Ft-al beljebb vagyunk

-nincs idegeskedés/dugók/parkoló keresés

Budapesten lakunk, metró pár perc séta, ovi, suli, bölcsi, csomóponti buszmegálló gyakorlatilag a ház mellett, gyerekorvosi rendelő pár perc séta, szüleim is gyalog távolságra laknak.

Bérelhető autó is van mindig a környéken,de kb 4-5 szőr béreltem eddig.

2020. febr. 24. 19:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
27%
Ha Pesten laknék, akkor nagyon meg gondolnám en is így, amiket te írsz. Nalunk létkérdés és kettő autónk is van, de anyagilag valóban nem éri meg igazán. Csak hat értelmes tömegközlekedés Pesten kívül kb sehol nincs. Szerintem amire nektek kellhet SOS-be arra jó a taxi is vagy ezek a kis kártyás autók.
2020. febr. 24. 22:05
 12/15 anonim ***** válasza:
27%
Pesten élek, és megőrülnék autó nélkül, két gyerekkel. Pedig én kevesebbet megyek, csak amit muszáj kocsival. Így havi 10 ezret tankolok, kb szervizekkel együtt atlag 25re jön ki az összes költség. De nem megyek a belvárosaba, ahol drága meg macerás a parkolás.
2020. febr. 25. 02:07
 13/15 anonim válasza:
73%

Nem vennék, ahogy én se veszek.

Hajlamosak az emberek - a te példáidon is látszik - többet használni az autót, mint valójában szükségük lenne rá, olyab indokkal, hogy "ne álljon már, ha megvettük!". Így lesz az, hogy a sarki kisboltba is azzal megy egy jó séta helyett.

= pazarló és környezetszennyező

Amiket felsoroltál negatívum, az is inkább pozitív. Nem vettél pl: felesleges cuccokat. Ha szükséged lett volna rá, megoldottad volna kocsi nélkül is.

Egyébként nem áll meg Bp-en kívül sem az élet kocsi nélkül. Vannak még jó tömegközlekedésű városok.

Mi Debrecen belvárosában lakunk 2 gyerekkel kocsi nélkül, és nem hiányzik. Amit megspórolunk, azt el tudjuk költeni külföldi repülős nyaralásra

2020. febr. 25. 06:31
 14/15 anonim válasza:
73%

*Ja, évek óta mantrázzák nekünk, hogy vegyünk kocsit, de nem visz rá a lélek.

Mindkét nagyszülő városon belül. Autóval sincsenek közelebb a dugók miatt (nekik sincs kocsi).

Nálunk lehetetlen parkolni. Garázs sincs sehol a közelben, újszerű kocsit nem mernék kint hagyni.

Eddig ahányszor kellett sürgősen, mindig megtette a taxi. Ha olyan volt a gyerek állapota, saját kocsival se tudtuk volna (mentő vitte lélegeztetve).

Utálunk vezetni.

Minden elérhető gyalog és lehet házhoz is rendelni.

2020. febr. 25. 06:41
 15/15 anonim ***** válasza:
17%
Ha Debrecenben laknék nekem se kellene autó. Ott vannak a legnagyobb dugók.
2020. febr. 25. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!