Vegyünk autót vagy ne szerintetek?
Tavaly májusban adtam el a kocsit, előtte mindig volt 10 évig. A telekre le tudunk menni vonattal (140 km), és amióta eladtam csak kétszer voltunk több napos wellness hétvégézni. Márciusban születik meg a második gyerek.
Előnyök amíg volt :
-Amíg kicsi volt az (első) gyerekünk sokszor úgy aludt el, hogy elringatta a kocsi, csak azért mentünk sokszor valahova, hogy aludjon (telekre is lementünk sokat alvás időben 1-3 napokra is)
-nagybevásárlások könnyebbek voltak
-minden hónapban csináltunk egy ilyen péntek-vasárnap kiruccanást, mindig máshol foglaltunk szállást
-éjszakás műszakból hamar hazaértem (már nem külvárosában lakunk igy nem releváns)
-előfordult, hogy kellett mennünk éjszakai/hétvégi ügyeletre, illetve akkor még messzebb volt a gyerekorvosi, oda is kocsival mentünk
-bármilyen nagyobb dolgot /bútort kitaláltam, hogy kell, meg tudtam venni
Hátrányok amióta nincs :
-nagybevásárlások kissé nehezebbek (igazából itt is van minden ahol lakunk)
-lett volna pár dolog amit csak kocsival tudtam volna haza hozni, de letettem róla
Előnyök amióta nincs kocsi :
-havi szinten kB 60000 Ft-al beljebb vagyunk
-nincs idegeskedés/dugók/parkoló keresés
Budapesten lakunk, metró pár perc séta, ovi, suli, bölcsi, csomóponti buszmegálló gyakorlatilag a ház mellett, gyerekorvosi rendelő pár perc séta, szüleim is gyalog távolságra laknak.
Bérelhető autó is van mindig a környéken,de kb 4-5 szőr béreltem eddig.
Nem vennék, ahogy én se veszek.
Hajlamosak az emberek - a te példáidon is látszik - többet használni az autót, mint valójában szükségük lenne rá, olyab indokkal, hogy "ne álljon már, ha megvettük!". Így lesz az, hogy a sarki kisboltba is azzal megy egy jó séta helyett.
= pazarló és környezetszennyező
Amiket felsoroltál negatívum, az is inkább pozitív. Nem vettél pl: felesleges cuccokat. Ha szükséged lett volna rá, megoldottad volna kocsi nélkül is.
Egyébként nem áll meg Bp-en kívül sem az élet kocsi nélkül. Vannak még jó tömegközlekedésű városok.
Mi Debrecen belvárosában lakunk 2 gyerekkel kocsi nélkül, és nem hiányzik. Amit megspórolunk, azt el tudjuk költeni külföldi repülős nyaralásra
*Ja, évek óta mantrázzák nekünk, hogy vegyünk kocsit, de nem visz rá a lélek.
Mindkét nagyszülő városon belül. Autóval sincsenek közelebb a dugók miatt (nekik sincs kocsi).
Nálunk lehetetlen parkolni. Garázs sincs sehol a közelben, újszerű kocsit nem mernék kint hagyni.
Eddig ahányszor kellett sürgősen, mindig megtette a taxi. Ha olyan volt a gyerek állapota, saját kocsival se tudtuk volna (mentő vitte lélegeztetve).
Utálunk vezetni.
Minden elérhető gyalog és lehet házhoz is rendelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!