Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sokadjara nem sikerult a...

Sokadjara nem sikerult a forgalmi vizsgam mit csinaljak?

Figyelt kérdés

Sajnos 4. re is sikerult megbuknom a forgalmi vizsgán es mar tenyleg nem tudom mit csinaljak. Atmentem masik oktatohoz, masik varosba stb. de egyszeruen nem sikerul.

Valamin mindig sikerul bepanikolnom es nagy hulyeseget csinalnom pedig amugy az oktatom is mondja hogy ugyesen vezetek meg mar regota lehetne jogsim stb.

Mindig annyira izgulok hogy parkolasnal kb a kuplungot alig birom nyomni es remeg a labam.

Az teny hogy kicsit siettunk vele es az elso oktatom nem volt valami jo de nala is sikerulhetett volna.

Csomo ismerosomnek meg van már es vezetnek en meg csak szoszerint szenvedek es ideges vagyok de mar nagyon sok ido es penz belement szoval nem tudom hogy mit csinaljak.

Emellett ha kovetkezore nem sikerul csinalhatom is a valamilyen vizsgat hogy alkalmas vagyok e vezetesre. Viszont ahhoz kepest hogy 4.re vizsgazom kb 60 oranal jarok. Valami tipp mit csinaljak? (kresz tok jol ment meg szerettem az elsore meglett)

2020. júl. 28. 13:56
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
7%
Szerintem akkor engedd ezt el... Nem neked való a vezetés, és ezt nem szemétségből mondom, csak minden jel arra utal. :(
2020. júl. 28. 14:09
 2/31 anonim ***** válasza:
90%

Valószínüleg az vizsgadrukk szalad el nálad. A következő vizsgádra ne úgy menj el, hogy azon stresszeld magad, hogy az ismerőseidnek már rég megvan, te vagy csak egy "lúzer". Nem! Meg tudod csinálni, csak ahogy elkezdesz vezetni, zárd ki a külvilágot. Fogd fel úgy a vizsgát, mintha csak egy átlagos óra lenne az oktatóddal.

Én is izgultam, de szerencsére nekem sikerült elterelni a vizsga szóról a gondolataim közben, és sikerült is, pedig ha létezik izguló ember, az én vagyok.

Nyugodj meg, vegyél vizsga előtt egy nagy levegőt, és fújd ki vele az összes stresszfaktort.

Sok sikert, ügyes legyél!

2020. júl. 28. 14:13
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak vizsgán izgulsz, akkor keress valami légzéstechnikát ami stresszoldó hatású.
2020. júl. 28. 14:14
 4/31 anonim ***** válasza:
100%

"Valamin mindig sikerül bepánikolnom és nagy hülyeséget csinálnom"

Fejtsd meg ennek az okát.

Elhamarkodott volt vizsgára menni, és a bukástól való félelem váltja ki a pánikot, vagy a váratlan forgalmi helyzetekre nem tudsz reagálni?

Öt bukás után kötelező a PÁV, ott nem azt vizsgálják, hogy vezetsz, hanem azt, hogy képes vagy-e megtanulni vezetni

Előtte még lesz egy lehetőséged, de az ötödik vizsgán két vizsgabiztos lesz . ne velük foglalkozz, a legfontosabb a pánikolás oknak a felderítése... beláthatod, okkal nem engednek egyedül vezetni, ha random bepánikolsz

2020. júl. 28. 14:15
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
4-es, na most, hogy megtudta, hogy ha mégegyszer megbukik, akkor megy PÁV-ra, most mégjobban fog izgulni :D
2020. júl. 28. 14:18
 6/31 anonim ***** válasza:
100%

Az előző munkahelyemen volt egy kollégám, aki hasonlóan járt mint te.

Ő annyira stresszelt, hogy szintén négyszer megbukott.

Aztán egyszerűen abbahagyta az egészet, mert félt a PAV vizsgától.

Nem bánta, hogy veszik a pénze, inkább várt egy évet, és teljesen előröl újra kezdte az egészet.

Amikor ezt meghallottam, azt mondtam neki: Lacikám, te egy értelmes ügyes ember vagy, gyere, itt az én autóm, minden délután vezetünk együtt pár órát, és egy év alatt úgy belejössz, mint a pinty.

Persze jöttek az ellenvetései, nem akarja az időmet rabolni, megbüntet a rendőr ha megfognak, félni fogok mellette, stb.

Mondtam neki: Egyszerű, akkor vezetünk, amikor ráérünk, csak a benzint fizesd ki. Ha megbüntetnek miattad, azt is fizeted :)))

És egyszer meg kell halni, úgyhogy ne foglalkozz azzal, félek-e melletted:)

Na így is csináltunk. Hát szerintem szuperul begyakorolta magát.

Ráadásul addig jártuk a vizsga útvonalakat, hogy már az autóm is magától végigment rajta.

Elkezdte újra a tanfolyamot, KRESZT, mindent, persze egy másik iskolában.

Az első vezetési óra után vigyorogva mesélte az oktatója reakcióját:

- László, ne akarjon engem becsapni, maga tud vezetni!

Levezette a 30 óráját, és simán átment elsőre.

Nem tudom mennyi az igaz belőle, de állítólag azt mondta neki a papírt töltő vizsgabiztos: Nem tudom, hogy mennyit gyakorolt maga, vagy ilyen érzéke van a vezetéshez, de hibapont nélkül vizsgázott le. De valamit beírok azért, mert ezt nem fogják nekem se elhinni :D

2020. júl. 28. 14:55
 7/31 A kérdező kommentje:
#4 igazabol nem tudom hogy mitol de van neha olyan pillanat amikor kb mintha kikapcsolna az agyam. Nem szoszerint persze mert vezetek meg nezelodok stb csak at sem gondolom a helyzetet csak megyek. Volt olyan vizsga ami szerencsetlensegen ment el de tobb ment el rajtam. 8/10 varatlan helyzetre jol reagalok vizsga szempontbol.
2020. júl. 28. 15:00
 8/31 anonim ***** válasza:
56%

#6#

Valóban nem hiszem. :-)

A vizsgaútvonalak begyakorlásáról az oktatóm is azt mondta, az nem lehetséges, mert azok nem fixen rögzített útvonalak, egy útvonalon három vizsgabiztos háromféleképpen kéri, hogy menjenek, maga az útvonal 3-4 közlekedési csomópont amit érinteni kellene, de sokszor még attól is eltérnek, az viszont nincs meghatározva sem, hogy a csomópontok között merre tesznek kitérőket.

2020. júl. 28. 15:05
 9/31 anonim ***** válasza:
81%

Kedves nyolcas!

El ne higgyél mindent, amit az oktatód mond :)

Nem űrhajó vezetésből kell levizsgázni:D

Van két útvonal, max. három, aztán jónapot:) Nem fognak ott tőled csoda dolgokat kérni.

De hidd el, sokkal jobb ismerős környéken vezetni, pláne vizsgázni, ezért érdemes a vizsga előtti héten legalább a vizsga útvonalak környékén kóvályogni egy adagot:D

2020. júl. 28. 15:37
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

#8 tényleg ne legyél naiv.

Velem is a vizsgaútvonalakat gyakoroltatta be az oktató. Kb 4-5 verzió van, időnként 1-2 utcát változtatnak rajta, hogy másfele menj picit, de nagyjából ugyanazok.

Sőt, az oktatóm azt is tudta mikor ki vizsgáztat. Sokan kérték is hogy ők ennél meg annál akarnak.

2020. júl. 28. 17:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!