Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogsi nélkül vezetés speciális...

Jogsi nélkül vezetés speciális eset?

Figyelt kérdés

Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne hogy elkapott a hév és egyik szülömmel vezettem a kocsit kb 100m, de jogsim még nincs. A vezetési órám végén járok nem tőrtént semmi atrocitás sem rendőr nem jött de mivel egyik szomszéddal rosszba vagyunk lehed(feltételezés) felvette egészet

Most nem tudom ha felis vette volna nekem ebből lehet valami eltiltás?

Mert tényleg a vezetésem végén járok a nagyon felelőtlen döntés volt bánom már

#jogosítvány #kocsi #Jogsi eltiltás
2020. júl. 23. 21:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Nyugodj meg, semmi nem lesz belőle.
2020. júl. 23. 21:16
 2/12 anonim ***** válasza:
53%

Mikor kezdődik már a tanítás?! Olyan unalmas ez a sok, unatkozó tinik által kiírt kamu kérdés...

Inkább olvass ha unatkozol, mert a helyesírásod és a fogalmazásod kritikán aluli!

2020. júl. 23. 21:30
 3/12 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
59%
És? Tudja a szomszéd, hogy nincs jogsid? Specifikusan téged nem is videózhat az utcán a beleegyezésed nélkül. Szóval téged legfeljebb megvágnak 30.000 forintra, ő róla meg leperelsz 500 ezret, ha feljelent. Ennyit erről.
2020. júl. 23. 22:34
 4/12 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező: Semmi nem lesz belőle.

"Specifikusan téged nem is videózhat az utcán a beleegyezésed nélkül."

Bárkit, bármit felvehetsz közterületen.

A felhasználás módja már más kérdés.

Dashcam videókat pl. figyelembe veszi a hatóság. Youtube-ra feltölteni nem célszerű.

2020. júl. 23. 22:45
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

4-es, de előtte is!

Ma már a felvétel készítése is tilos, nem csak a közzététel. Pl. ha fotózod az Operaházat, és a képen rajta van egy aprócska foltként egy ember, feljelenthet.

Viszont van olyan sok tiltással kapcsolatban, aminek a pontos meghatározását nem tudom, de a magasabb érdek felülírja az egyénit.

Azaz, ha pl szabálysértést, bűncselekményt azért veszel fel, hogy feljelentésedhez csatold, akkor az törvényes.

Valóban nem volt túl okos dolog. A felvétel akkor ér valamit, ha egyértelműen azonosítható a személyed, a dátum stb.

Vizsgálhatnák, hogy a digitális anyag átesett-e manipuláción (pl. dátum átírása. Meg még egy csomó dolgot kellene elemezni.

Valóban te vagy, nem csak hasonlít rád valaki. Ha te vagy, tényleg vezetted-e a járművet. És így tovább.

2020. júl. 23. 23:14
 6/12 A kérdező kommentje:

2/5

Nekem már 20 év felett nem lesz semmi iskola, tény összecsapott lett de legalább kérdésre válaszolhattál volna.

5/5 köszönöm a korrekt választ s a többiektől is

Azért is kérdeztem mert végülis itt csak olyat olvastam rendőr megálította stb.. stb.. de én esetem ezekbe a szituációkba nem passzol bele

2020. júl. 23. 23:32
 7/12 anonim ***** válasza:

"Pl. ha fotózod az Operaházat, és a képen rajta van egy aprócska foltként egy ember, feljelenthet."

Ez így hülyeség. Folyamatosan vesznek kültéri kamerák és dashcam-ek közterületen, állandóan fotózik valaki körülötted.

A felvétel felhasználásának módja nem mindegy.

Bizonyítékként felhasználható (lehet), közzé nem teheted csak úgy (youtube/facebook/akármi).

Még ha kristálytisztán is veszi fel a szomszéd a kérdezőt, nem lesz baja belőle, hacsak nem ő András herceg.

A rendőrség nem fog nyomozókat foglalkoztatni azért, mert valaki a faterjával vezetni gyakorol, normális keretek között.

2020. júl. 23. 23:35
 8/12 anonim ***** válasza:

7-es! Munkaköri kötelességeimhez tartozik a felvételkészítéssel kapcsolatos szabályok.

Köszi, de tudommit írok.

2020. júl. 24. 00:01
 9/12 anonim ***** válasza:
55%

Akkor kevered a munkahelyi felvételeket a közterülettel.

Ne híresztelj ilyen hülyeségeket légyszi, hogy bárki feljelenthet, ha lefotózod az Operaház előtt.

2020. júl. 24. 00:08
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

XDDD te veszélyesen hülye vagy.

Én már 100+ kilómétert vezettem le nagymotoron kocsival jogsi nélkül és nem bsztak meg

2021. febr. 21. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!