Milyen tapasztalataitok vannak B kategóriás jogsi szerzésével kapcsolatosan Magyarországon?
#13 komolyan 😂 dehát ha megnézed, a sulikban is. Legalábbis nállunk volt olyan tanár is meg tanárnő is aki nyíltan nyomult a diákokra. Aztán kaptak is fegyelmit mondjuk, de az más téma.
Lehet amúgy csak én lakok ilyen "szodoma" környéken, de most hogy így belegondolok elég sok ilyennel találkoztam 😥😂
Nekem jó oktatóm volt. Legelső alkalommal röviden átbeszéltük az alapokat + gyakoroltuk az elindulást. Majd elvitt egy alacsonyabb forgalmú útra, s ott elkezdtem megszokni az autót. Aztán szépen lassan körbejártuk Dél-Pestet. Az autópályás vezetés nem volt meg (csak bevezetőn, hűha), egyébként minden ok volt. Mondhatni "algoritmusokat" vágott a fejembe, hogy mikor, mit, hogyan kell csinálni, mire figyelni. Még egy egyszerű lekanyarodásnál, félreállásnál is...
Parkolni csak azután kezdtünk, miután már vezettem az autót 10-15 órát. Vizsga...
Hát, nem volt teljesen tiszta a dolog. Jó kapcsolatokat tart a vizsgáztatókkal, ez tény. De ezt így kell... Ha mindenkivel összerúgja a port, a tanulóit megbuktatják sorra, és akkor b-hatja a megélhetését.
Megmondta mennyit vigyek, ő elintézte a vizsgabiztossal az elintéznivalót. Magyarország így működik.
Mondjuk olcsóbb volt a plusz kess, mint még 10-20 óra + vizsgadíj.
Ezt nem látja be sok "igazságért" küzdő huszár.
Egy húszast nyomtam borítékba, az oktató meg intézte a többit.
Az oktató beszélgetett a vizsgáztatóval. Akkor volt nagyobb csend, mikor helyzetek voltak. Pl hirtelen leugrott elém a gyalogos. Volt egy nehéz kereszteződés. Igazítottam parkoláskor. Elkopott az útburkolat, és egy kicsit átlógtam a záróvonalon. Utolsóért talán még buktattak is volna, pedig tényleg szar volt a felfestés, és azonnal visszakormányoztam az autót. Persze nem rángatva.
A gyalogosos sztori azért lehetett volna kínos, mert zebrára ugrott le. Természetesen elsőbbsége lett volna, de tényleg a semmiből ugrott ki, nem a zebra felé tartott, semmi. Konkrétan odaugrott a zebra szélére a nő. Én meg nyomtam egy vészféket. Most figyelj: utána visszaugrott a járda szélére, és még a tükörből is láttam, hogy nem lépett le megint 😂😂😂 pedig nem volt mögöttem senki.
Egyébként a forgalom szerencsés volt, korán vizsgáztam, csúcsforgalom még nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!