Milyen tapasztalataitok vannak B kategóriás jogsi szerzésével kapcsolatosan Magyarországon?
Figyelt kérdés
2020. jún. 17. 10:29
1/32 anonim válasza:
Ehhez egy országos felmérést kéne csinálni.
2/32 anonim válasza:
Hát milyen. Vannak jó oktatok/vizsgabiztosok, meg vannak carok is. Gondolom más országban is így van ez. Van akinek meg lesz elsőre a kötelező 30 óra után, meg van akinek 100 óra után lesz még harmadjára.
3/32 anonim válasza:
Az, hogy ha megcsinálod akkor lesz jogsid.
4/32 anonim válasza:
Nincs semmiféle oktatás, csak mechanizált magoltatás. A tanulóknak fogalmuk sincsen mit miért csinálnak, nem tanítják meg nekik az elmélet gyakorlatban történő alkalmazását. Kizárólag a vizsgaútvonalak bemagolása történik oktatás címén, így amikor valaki elkezd önállóan vezetni, akkor csak pislog a sok új információ hatására (ez milyen tábla, jajj itt mit csináljak, itt vajon szabad balra kanyarodni stb). Nincs semmi elmagyarázva, nincsenek okok, és az oktatók se rendelkeznek releváns szakmai háttérrel.
5/32 anonim válasza:
=botrányos. Kimaradt 3 hónap a Covid miatt, és mi a válasz: bocsi, de nem most járt le a Kresz vizsgád, így nem hosszabbítanak a határidőmön Pénzre megy az egész, az oktató a minimális dolgokat elmondja ami kell a vizsgához, nem coda, hogy az emberek fele bukik elsőre. Nekem sok mindent csak a bukás utáni pluszórákon magyarázott el. Most tanulóvezetőként miért elvárás, hogy úgy h el se magyarázzák, ismerjem az összes forgalmi szitut. Ehhez képest a vizsga meg baromi nehéz.
Na de a kérdésedre válasz: fogalmam sincs h megy a szervezés, vizsgadíjról nem kapsz semmi elszámolást, minimum 2 hónapos a várakozási idő.
6/32 anonim válasza:
Konkrétan mire vagy kíváncsi? Azért egy jogsiszerzés elég sok dologból áll össze
7/32 anonim válasza:
#4 nagyon egyetértek. Bezzeg amikor meg a kresz-szel kapcs felteszek egy kerdest hulyenek nez, es leraz ennyivel, hogy nem az ő dolga ezt elmagyarázni...
8/32 anonim válasza:
#4 én is teljesen egyet értek, nállunk is az volt hogy csak gyors ledarálás aztán, aki megértette elsőre az oké aki nem az így járt. Pénzt add oda időben aztán le se tojják hogy amúgy érted e vagy csak pislogsz mint hal a szatyorban. Ha később kérdeznél akkor a válasz hogy "ezt az anyagot már 2 órával ezelőtt leadtam, tanulni kéne" oké hogy olvasom meg nézem de ha nem értem a logikáját vagy szarul lett elmagyarázva hiába szugerálok pl egy táblát ha nem tudom mit jelent. Nem is csodálkozom hogy a tanuló vezetők olyan tötymörgősek. Nincs egy biztos tudás amivel tud menni, ott kell kérdezősködni az oktatótol, hogy akkor most wtf. Az oktató meg néz hogy neked hogy lett kresz vizsgád. Mondjuk nekem annyi szerencsém volt annó hogy apum 20 éve vezet folyamatosan minden nap sok kilómétert. Elég sokmindennel találkozott már így sokat segitett meg konkrét példában magyarázta el a szituációkat. Így érthetőbb volt. Viszont ha ő nincs akkor lehet most nincs jogsim se.
9/32 anonim válasza:
Baromi szomorú ez. De akkor komolyan, ire fel az alkalmankénti 8600 Ft? Valóban, levizsgáztam kreszből, de nem olvasom napi szinten a könyvet, plusz a gyakorlat teljesne más mint az elmélet. Értem, hogy többségük 40 éve ezt csinálja, és igazából full leszarják, hogy kinek hogy megy csak fizessenek. Szexista poénokat ellőnek, a kreszt leszarják, ha látnak egy szép lányt, mert őt át kell engedni, hogy nézhessék a feneküket, miközben a feleségével telefonál. Nagyon gáz az egész...és aztán sokan meglepődnek, hogy a lefizetéshez folyamodik a tanuló
10/32 anonim válasza:
#9 igen... Mondjuk nekem egy fiatal srác volt az oktatóm kb 26 27 éves, én voltam 21 akkor. Nem volt nyomulós. Teljesen korrekt volt. De ezért is mentem hozzá, mert az idősebb faszikról én is ezt hallottam hogy "perverzek". Még ha csak viccnek szánják akkor is kellemetlen... Úgy vezetni hogy amúgy is izgulsz közbe még nyomja a hülyeséget a fejedbe végig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!