Mennyibe kerül egy B kategóriás jogsi mindennel együtt?
Nekem 200-at mondtak nemrég.
Tényleg ennyi? 2 évvel ezelőtt 120-150körül volt.
Attól függ, hogy hol csinálod
Ami kötött mindenhol, az a vizsgadij (elmélet: 4.600 Ft, forgalmi: 11.000 ft)
Az elméleti oktatás kb 30.000 Ft (ha 20 év alatti vagy, akkor 25.000 Ft visszajár)
A gyakorlat meg kb 5.000-5.500 Ft között szokott lenni a legtöbb helyen (és ugye a min. a 30 óra)
Vannak dolgok amiken nem tudsz spórolni. Pl az eü vizsga, hacsak nem tudok kivaltani ilyen képzéssel, a KRESZ vizsga és a tanfolyam is fix(ha szerencséd van, illetve tanulsz rá akkor ez elsőre sikerül), a kötelező 29 vezetés órán se lehet spórolni, és ha kell plusz órát venni az jelentősen megdobja a költségeket. Aztán ott van még a forgalmi vizsga díja is, az alkalmassági is.
A vezetés órákat kivéve durván 60 ezer Ft
3000 ft/órás vezetés oktatás áron számítva 30 óra 90 ezer Ft. Úgyhogy a minimum a 150 ezer és ha benazol, mert nem sikerül elsőre valamelyik vizsga, vagy több órát kell vegyél akkor már könnyen 200-ra rúg a jogsi ára.
3ezer forintos gyakorlati óradíj? Az inkább 5ezer manapság.
Az iskoláknál egyébként közzé teszik a különböző blokkok költségeit, elméleti oktatás, vezetés, vizsga díjak, stb...
Azt viszont senki nem tudja előre megmondani, hogy a tanuló 30, vagy 60 óra gyakorlás után tud majd sikeresen levizsgázni, és már ebből összejöhet 100-150 ezres differencia, plusz, ha még vizsgákon is bukik, azok költsége is.
Lehet megvan 180 ezerből (kevesebbel ne is számolj), de lehet 300ezer lesz a vége - nem tudhatod előre.
Nekem is 3000 forint volt egy óra vezetés... 6 éve.
Tavaly már hallottam 4500-5000 forintos óra dijakat, de nem ez a lényeg. Azt már a szerződés elolvasásakor lehet tudni, mennyit kérnek a különböző szolgáltatásért, így a vezetésért is, csak azt nem lehet tudni, 30, 40,60 óra kell-e, iletve ha bukás van, az is plusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!