Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes ilyen robogót rendelni...

Érdemes ilyen robogót rendelni leginkább városi közlekedésre, illetve ingázásra kb. 25km-s távra?

Figyelt kérdés

Illetve megéri az árát? Csakis újonnan rendeltet szeretnék, de ha van jobb is bátran lehet ajánlani.

Én ezeket néztem ki:

[link]

[link]

Ha a kettő közül kéne választani, melyiket ajánlanátok? Egyébként van autóm, de ezekkel ha jól látom jóval kevesebbet kell tankolni, így hosszútávon szerintem megtérül az áruk.

2020. máj. 29. 13:51
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

[link]

És ehhez mit szólsz? :) Kezdőknek szánt motor, de hogy mennyire rugalmas a közlekedésben, azt nem tudom, így paraméterek alapján.

2020. máj. 31. 16:59
 22/28 A kérdező kommentje:
Illetve az áráról mit gondolsz?
2020. máj. 31. 17:03
 23/28 anonim ***** válasza:

Na most akkor robogót szeretnél vagy motort? :) Amit írtál, az alapján én inkább robogót javasolnék, praktikusabb volna a céljaidnak szerintem.

Szerintem drágább, mint egy átlagos 125-ös új motor, mivel "különleges" a dizájn, meg egy hangzatos nevet adtak neki. 1,45 millió foront + forgalomba helyezés.

Naked motor. Azok általában az egyik legverszatilisebb motorok, mivel személyre tudod szabni őket. Ennél viszont pont a kinézet a lényeg, kár lenne plexivel, markolatvédővel elcsúfítani. Másrészt azt írtad, hogy szinte csak városi ingázáshoz kéne, ahhoz meg sokkal kényelmesebb egy robogó a már említett okok miatt, illetve nem kell kuplungolni, alapból több tárolóhely van, mint egy motor esetén. Motornál dobozt kell felrakni, ami úgy néz ki, hogy konzol 20 ezer, platni 20 ezer, doboz legalább 40 ezer forint. És nakeden hülyén néz ki egy doboz szerintem. Főleg egy ilyen cafe racer típusú dizájnmotoron. Ezen inkább rondának mondanám. Meg utastól még több helyet elveszel az alapból is szűkös utastértől egy dobozzal ilyen pici motor esetén. Robogón nem mutat hülyén a doboz, illetve egy dobozos robogóba annyi csomag fér, mint egy kisebb városi kocsiba.

2020. máj. 31. 17:40
 24/28 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsi voltam mit szólsz így, hogy így melyiket lenne ideálisabb, mert eléggé zöldfülű vagyok a motorok világában, és ma néztem szét jobban a kínálatban. Eddig azt sem tudtam, hogy létezik olyan, hogy Cafe racer stb... kategória. Robogóval végül is tudom hozni a 140-et, az általam linkelt motor pedig gyengusz. Egyik ismerősömnek mutattam a 300i típusú robogót, és azt mondta, hogy hülye vagyok ha ennyiért akarok venni. Pedig ha már autót vadiújan nem is, de akkor legalább robogót vehessek egyszer úgy, hogy az rám vár a szalonban. A kényelmi dolgokba egyébként bele sem gondoltam látod. A2-es jogsit fogok csinálni egyébként, az úgy tudom simán jó mindenféle robogóra is. :)
2020. máj. 31. 20:23
 25/28 anonim ***** válasza:

Hát a café racer az általában 3. vagy 4. motor szokott lenni egy ember gyűjteményében :D Az arra való, hogy vasárnap délután leugorj fagyizni egy várossal odébb. Általában nagyon szépek, utasnak sosincs hely, és kicsit retro kinézetük van. Hipster bike, amivel el tudsz menni a legközelebbi Starbucksig :)

Nyilávn, ha olyan embert kérdezel, aki nem motorozott, az mindig azt fogja mondani, hogy nem éri meg x pénzért motort venni, mert annyiért már y autót kapsz, ami eső ellen is véd, biztonságosabb, több cucc belefér, több utast tudsz vele vinni, nyáron van légkondi stb.

A2-es jó a legtöbb, de nem az összes robogóhoz. 35 kW-ig illetve 0,2 kW/kg önsúlyig vezethetsz vele motort/robogót. Van pár, ami 35 kW fölött van. Pl Suzuki Burgman 650, Honda X-ADV 750, BMW C 650. Ezek ugyan robogók, de A-s jogsi kell hozzájuk.

Továbbra is állítom, hogy az elmondottak alapján neked elég volna egy 150i is, de tény, hogy a 300i erősebb, ha városon kívülre tévedsz, tudja tartani a tempót akárhol, akár utassal is.

Védőruhát ne felejtsd el beleszámolni a keretbe :)

Bukósisak 30-60 ezer között érdemes, minél drágább, annál kényelmesebb. Biztonsági szempontból ugyanaz. A felhasznált anyagok, extra apróságok miatt lesz drágább egy drága bukósisak, és persze talán a legtöbbet a bukósisak anyaga számít. Elsőnek nem biztos, hogy 60 ezer fölöttit ajánlok, mert még nem tudod, mi fontos neked egy bukósisak esetén, azaz kár lenne 120 ezerért venni egy bukósisakot, ami nem tetszik végül valami miatt.

Kesztyű a második legfontosabb, egyből bukósisak után, mivel ha esel, ezzel automatikusan támaszkodni fogsz, és a kezeden nem sok zsírszövet, izomszövet van, ami megvéd, hanem kb egyből a csontodat, ízületeidet fogod eltörni meg lecsiszolni. kb 10-20 ezer forint.

Kabát 30-60 ezer szintén, persze határ a csillagos ég itt is. Városi alternatíva nyárra lehet egy protektoring. Ez csak alacsony sebességnél ajánlott, mert szakítószilárdsága nem nagyon van.

Nadrág 20-40 ezer forint, de én városban a térdvédőmet szoktam használni szezon nagy részében. Ha városon kívül megyek, akkor időjárástól, úticéltól függően vagy a 4 évszakos túranadrág kerül elő, vagy a nyári hálós nadrág.

Cipő pedig 30-50 ezer forint. Ez is fontos lehet egy esés során, hogy ne törd szét a jobbra-balra csapódó bokáid a betonon, meg ne a csontod sikáld le, ha csúszol.

Pár év alatt valszeg mindenből lesz több szép fokozatosan, mivel többfajta időjárásra fel fogsz készülni. Nekem pl van 2 bukósisakom, 3 kabátom, 3 pár kesztyűm, 2 nadrág, 1 térd + sípcsontvédő, 1 cipő, 2 csizma. Soha nem hittem volna, de így alakult :)

2020. máj. 31. 22:19
 26/28 A kérdező kommentje:

Soha nem hitted volna, de mégis milyen kiszámíthatatlan az élet, épen ezért lehet hinni szinte bármiben. :)

Én robogón, legalábbis városban nem láttam senkit sem akin lett volna védő felszerelés. Autópályán pedig sosem láttam robogóval közlekedni senkit, legalábbis azt hiszem. Én lennék a ritka fehér holló robogóval az autópályán ahová tuti a lehető legminőségibb védő cuccot venném fel. Ha pedig meg kell halnom, úgyis meg fogok.

Van olyan bukósisak amiben van rádió, vagy beszélgetési lehetőség az utassal ha értelemszerűen rajta is van sisak? Például beépített mikrofonnal, hangszóróval. Lehet, hogy hülye kérdés. :D

2020. jún. 1. 01:49
 27/28 anonim ***** válasza:

Nem, abszolút nem az :) Rengeteg variáció van, lentebb kifejtem.

Pedig városon belül is érdemes védőruhát venni, mivel sok sérüléstől meg tud kímélni. Nálam a minimum az a protektoros cipő, térdvédő, protektoros kabát, kesztyű meg bukó. Nem akarom, hogy lesántuljak egy röhejesen apró zakózás miatt, amikor mondjuk járdaszigeten kettétöröm a térdkalácsom :)

Illetve ez magasabb sebességnél is hasznos, mert megvéd az úgynevezett "motorcycle road rash"-től (google-ön találsz róla képeket, csak ne kaja közben), ami akár hónapok alatt gyógyul csak meg, és mondjuk hetekig nem tudsz a hátadon aludni. Egy csomó esetben apróbb zúzódásokkal megúszta volna az esést a motoros, ha lett volna védőfelszerelés rajta ("All The Gear All The Time"), nem kellett volna hónapokig lábadoznia, táppénzen lennie. Hirtelen lassulástól kevésbé véd meg, de szerencsére ez a ritkább.

Headsetes bukósisak is van, sőt, most már ilyen "okos" bukósisakok is akadnak, de feleslegesen drágák. Általában úgy oldják meg, hogy külön vesznek búkósisakba szerelhető headsetet. Van rengeteg.

Kb így néz ki a legtöbb:

[link]

A legolcsóbb olyan, mint egy telefon kb, egyszerre 1 emberrel tudsz beszélni, akinek ugyanolyanja van, ha valaki mással akarsz beszélni, meg kell szakítani a "hívást" és másik csatornán másvalakivel tudsz hívást létrehozni, ha ő nem foglalt épp. Ezeket Kínából lehet rendelni aliexpressről, 2 db kerül kb 20 ezer forintba. Nekünk ilyen van. Utassal beszélgetni, GPS-hez, telefonáláshoz kiváló, 3 éve hibátlanul működik. Persze vagy az utasodra "csatlakozol", vagy a mobilodra. Egyszerre nem megy a kettő :D Kb 120 km/h-ig használható, afölött a legtöbb motoron túl nagy a menetszél zaja. Ezeknek az a fő hátránya, hogy zenehallgatásra alkalmatlanok, mert olyan, mintha valaki egy kút mélyére dobott volna egy 30 éves magnót, és onnan szólna a zene.

Ennél vannak a drágábbak, ahol többen is tudnak hívásban lenni egyszerre, konferenciahívás jellegű a cucc, és akár még a mobilodra is tudsz csatlakozva lenni közben. Ezek általában darabonként kb 50 ezertől 100 ezerig kaphatóak. Azaz mondjuk ha mázlid van, 2 darabot 90 ezer körül ki tudsz fogni.

Én eddig talán 1-szer éreztem 5 év alatt, hogy most olyan tök hasznos volna, ha lenne.

2020. jún. 1. 03:00
 28/28 A kérdező kommentje:
Én maximalista vagyok, szóval mindig a drágábbra mentem, ha az minőségibb volt. Így már tényleg vonzó a robogózás. Eléggé kellemetlen, hogy kb. 2000 forintomba kerül egy Győr-Komárom út oda-vissza.
2020. jún. 1. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!