Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ellenzik a SUV autók...

Miért ellenzik a SUV autók népszerűségét?

Figyelt kérdés
A SUV városi crossoverekre van a legnagyobb igény. Az én véleményem az, hogy ezek az autók sokkal jobban néznek ki mint az egyterű kategória. És teljesen előnyös, főleg a mini SUV kategória, mivel nem sokkal több pénzért jóval nagyobb teret kapunk, divatosabb formával. Nem értem egyes szaksajtókat, és embereket miért ellenzik ezt a kategóriát ennyire.
2020. máj. 1. 09:54
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
87%

A SUV-okkal ott kezdődik a probléma, hogy az emberek városba kisautó és szedán, egyterű, kb minden értelmes kategória helyett kezdik megvenni, indokolatlanul, csak mert most "ez a divat". Miközben több hely nincs bennük, mint egy bármilyen másik kocsiban, csak magasabb a felépítmény, roszabb légellenállás esetleg nagyobb tömeg. És persze a 22 collos kerék az kötelező rá kb egy centi peremű gumival. Ergo egy kisautó belső méretű crossovert megveszi az ember, ami a könnyebb beszálláson kívűl nem rendelkezik előnnyel számára, mert nem megy vele roszabb terepen. Egy ugyanakkora belterű másik kocsival szemben a roszabb légellenállás miatt többet is fogyaszt.

Igaz sok mai SUV nem is bírná, mert iszonyatosan nagy felni kb nulla gumival, és elsőkerék hajtás csak, mert a némber nem fogja felárért megvenni a az összkerék hajtásláncú modellt.

Persze a kinézet az meg ízlés kérdése. Pl a Toyota RAV4 igencsak szemrevaló, szerintem a legszebb közülük, és az még meg is állja a helyét terepen azért.

2020. máj. 1. 12:06
 22/38 Beviz Elek ***** válasza:
49%

Teljesen felesleges divatból egy akkora bódét cipelni miközben amiatt sírunk hogy kiírtjuk magunkat a Földről.

Értem én hogy az Outlander plug-in nagyon jól fogyaszt a méreteihez képest, de amennyiben nincs arra a méretre szükség esetleg egy Prius, egy Ioniq plug-in jobban fogyasztana.

2020. máj. 1. 12:11
 23/38 anonim ***** válasza:
74%

Én megértem a népszerűségüket. Magasabban ülsz, átlátod a forgalmat, biztonságban érzed magad. Jól pakolható, elfér benne akár három gyermekülés egymás mellett. Nagy csomagtér.

Ugyanakkor nem tetszenek és mindegyik ugyanúgy néz ki. Én egy Volvo sedánnal járok, mert annak autó formája van.

2020. máj. 1. 12:16
 24/38 anonim ***** válasza:
49%

Beviz Elek.

Tudod pont az a baj, hogy mindenki a saját szükségleteiből indul ki.

Nekem a prius nem alternatíva, mert nem tud vontatni. Egyik toyota hibrid sem tud.

Tarthatnék 2 autót, de minek. Kéne egy utazós benga dög, aminek nem gond egy 1 tonnás lakókocsi, meg egy kicsi városi szaladgálós. Ez nem gazdaságos. Nem környezetbarát.

Az outlander phev 2 autó egyben. Villannyal elvisz munkába, hétvégén meg húzza a kuckót. Lehet hogy batárnak tűnik városban, de még mindig kevesebb helyet foglal mint egy nagy és egy kis autó.

Nem vagyok odáig a Q7 méretű batárokért, de nem kell fikázni valakit, mert nagy autóban ül.

2020. máj. 1. 12:52
 25/38 Beviz Elek ***** válasza:
49%

Hú öcsém, eljutottál az Outlanderig aztán elborult az agyad? Olvasd már el a mondat második felét is.

2020. máj. 1. 14:36
 26/38 anonim ***** válasza:
0%

Képzeld elolvastam.

Mégis cinkeled a suv tulajokat, közbe nem is tudod van e szükségük ekkora autóra.

Ha nem általánosítanál, nemm is írtál volna semmit.

2020. máj. 1. 14:40
 27/38 A kérdező kommentje:
Szerintem ne szaladjunk el a 10 milliós meg a feletti SUV okig. Egy kis méretű SUV nak van értelme. Azzal nem értek egyet, hogy kevesebb az értelmezhető hely mint egy hasonló kategóriás alacsony autóban. Mert a csomagtartója is nagyobb és a lábtér is a hátsó uleseknél. Vegyünk például egy Renault Clio-t és egy Renault Capturt, ami talán egy átlag családnak elérhető áron van. Vagy egy Seat Ibiza/Arona összehasonlítást. De szinte az összes márkát felsorolhatnám. Igen a drágább SUV ok valóban elvesztik az ertelmuket tér kihasználás szempontjából. De hát aki autót vesz több millió forintért az érzelmi alapon is dönt hogy mi tetszik neki...
2020. máj. 1. 14:44
 28/38 A kérdező kommentje:
Bár aki drágább SUV ot vesz is van előnye, hiszen magasabban ül könnyebb belülni.... Szóval az értelmét sem veszti el teljesen. Szerintem mindenki olyan autót vesz ami tetszik neki, de sokszor ezek az emberek úgy fikázzák a SUV okat, mintha semmi értelmük nem lenne. Vezethetoség szempontjából jobb az alacsonyabb, kompakt autó szerintem is, de sokan nem ez szerint döntenek.
2020. máj. 1. 14:55
 29/38 Beviz Elek ***** válasza:
49%

Ezt magadra vetted, kicsit túltoltad, nyugodj meg.

2020. máj. 1. 15:58
 30/38 anonim ***** válasza:
32%

Miért foglalkoznak vajon ennyien azzal, hogy már milyen autót vesz? Engem spec. baromira nem érdekel, vegyen mindenki olyat, ami tetszik neki és ami belefér a keretbe.

Ami a kategóriára irányuló kritikákat illeti, azoknak egy része jogos: a SUV úgy lett divat, hogy közben kiszorított olyan kategóriákat, amik tényleg praktikusak voltak, pl. az egyterűeket és lassan a kombit is. Pedig pl. családi autónak ezek praktikusabbak. De azt is elfogadom, hogy valaki egy autóban nem a praktikumot keresi, hanem a külcsínt, abban meg jó a crossover.

2020. máj. 1. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!