Mit tegyek, hogy ha a szüleim ellenzik, hogy külföldre menjek?
Már régóta az az álmom, hogy külföldön éljek, de a szüleim soha nem támogatták az ötletet. Az utóbbi időben megerősödött bennem az elhatározás, de a szüleim le akarnak beszélni. A legrosszabb, hogy azt mondják nem fog sikerülni és úgy is vissza fogok jönni, mert nem nekem való a külföldi élet. Nincs sok önbizalmam és nagyon rosszul érint, hogy szerintük nem sikerülhet. Ráadásul ha tényleg nem válik be, akkor utána mindig a fejemhez vágnák, hogy ők megmondták és ez is eltántorít.
27N
1. Ha úgyis tudod, hogy csak vissza akarnak tartani, akkor minek beszélsz erröl velük?
2. Ha menni akarsz, akkor intézz el mindent, ami szükséges, és indulás elött közöld velük, hogy mégy.
3. Ha netán nem jön be, akkor is önállósodtál valamennyit.
4. Ennyi idösen ugyanis már egyáltalán nem a szüleiddel kellene élned és nem tölük kérni engedélyt mindenre.
A kérdésből azt hittem, kiskorú vagy, és javasolni akartam, hogy maradj itthon.
27 évesen szerintem döntsd el, mit akarsz, és csináld azt. A te életed, a döntésed, és te fogod viselni a következményeit is. A jókat és a rosszakat is, mert nyilván a maradás és az elindulás mérlegében is lesz pozitívum és negatívum is.
27 éve csak olyasmit csinálsz, amivel a szüleid teljes mértékben egyetértenek? Mert akkor sürgősen fordulj pszichológushoz.
Arról persze beszélgethetsz a szüleiddel, hogy pontosan mitől féltenek. Emberkereskedők hálójába kerülsz? Magányos leszel, és depressziós? Örökre elfelejted őket, és magányosan egy szocilis otthon 10 személyes szobájában halnak majd meg?
Ezek mind többé-kevésbé reális veszélyek, de lehet ellenük védekezni, főleg, ha gondolsz rá, hogy ilyen is történhet.
Szerintem próbáld meg!
Ha nem jön be, akkor hazajössz és igen, meghallgathatod, hogy ők megmondták..de ez nem indok arra, hogy miért ne próbáld meg.
Ha nem jön be, akkor is gyűjtesz egy csomó hasznos tapasztalatot ,nyelvet tanulsz ,új embereket ismersz meg stb...
Én mindig szerettem volna menni. Anyukám támogatott. Aztán 12 éve elindultam. Kb másfél év múlva hazajöttem.
Egész használható nyelvtudásom lett és gyűjtöttem egy kis pénzt. A legfontosabb, hogy olyan szemléletváltáson mentem keresztül, hogy már azért megérte.
Azt hittem ,hogy majd letelepszek és sosem jövök vissza többé..aztán rájöttem, hogy nem olyan rossz itt sem és nem olyan jó ott sem. De ehhez kellett a személyes tapasztalat.
Nagyon összetett ez az egész, hogy kinek és miért jön be ,de szerintem nagyon hasznos dolog lenne mindenkinek mondjuk az iskola után legalább 1-2 év. Persze ,ez nem ilyen egyszerű ,biztos van aki másképp látja ,de ez az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!