Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy ha a szüleim...

Mit tegyek, hogy ha a szüleim ellenzik, hogy külföldre menjek?

Figyelt kérdés

Már régóta az az álmom, hogy külföldön éljek, de a szüleim soha nem támogatták az ötletet. Az utóbbi időben megerősödött bennem az elhatározás, de a szüleim le akarnak beszélni. A legrosszabb, hogy azt mondják nem fog sikerülni és úgy is vissza fogok jönni, mert nem nekem való a külföldi élet. Nincs sok önbizalmam és nagyon rosszul érint, hogy szerintük nem sikerülhet. Ráadásul ha tényleg nem válik be, akkor utána mindig a fejemhez vágnák, hogy ők megmondták és ez is eltántorít.

27N

2020. ápr. 21. 13:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Vissza tudnak fogni, vissza tudnak tartani? Ha menni akarsz, akkor menj.

Mutasd meg magadnak is, meg nekik is, hogy igenis tudsz ott boldogulni.

Na, valaki szokott valami ilyet mondani, hogy ha valahol érzed , hogy ott a helyed; ne hagyd magad lebeszélni; ha pedig valahol úgy érzed; nincs ott a helyed,akkor meg ne hagyd magad rábeszélni.

Tehát ha neked belső késztetésed van, hogy te most külföldre elmenjél lakni, és biztosan érzed, hogy menne; vagy mondjuk olyan 90%-os bizonyossággal, akkor te menjél. Ha szólít valami, ha hív valami, ha vonz, akkor lehetséges, hogy dolgod, hogy sorsfeladatod van arrafelé; akár élettapasztalatot gyűjteni, akár találkozni és barátságot kötni valakivel , de lehet , hogy segíteni valakinek akit ott megismersz; vagy pl akár ő mondana akár egyetlenegy mondatot, ami neked nagyon nagy hasznodra válhat az életben; akkor már megéri kimenni. Úgyhogy menjél szépen. Ha úgy érzed; hogy neked most ez kell a kiteljesedésedhez, a boldogságodhoz, meg ilyesmi. Menj, aztán majd, hogyha szereted őket, akkor ugorj vissza időnként a szüleidhez, ha beválik, akkor lehet, hogy maradsz hosszútávon is, de lehet olyat is, hogy pénztgyűjtesz, aztán meg hazajössz.

2020. máj. 11. 23:31
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Szard le mit mondanak és menj! Én is ezt tettem..ráadásul már 22 évesen.

Nem értem mit hallgatsz rájuk.

2020. jún. 20. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!