Miért ellenzik sokan az atomerőműveket?
Figyelt kérdés
Az egyik legjobb energiatermelés (jobb, mint a biomassza). Gyakorlatilag nincs károsanyag-kibocsátás. Nem?2020. ápr. 16. 13:50
1/44 Neurotech válasza:
Hát ez pont egy olyan téma, amin napokig lehetne érvelni pro és kontra.
2/44 anonim válasza:
Fogós kérdés, nekem is az egyik fejem támogatja, a másik már nem.
3/44 anonim válasza:
Én addig elleneztem ameddig L Simontól (kár hogy eltűnt a közéletből) meg nem tudtam hogy nem éri meg napelemeket alkalmazni mert éjjel nem süt a nap.
4/44 anonim válasza:
Szerintem azért mert sokan egyből chernobylra gondolnak. Abba már nem gondolnak bele hogy nagyon kicsi az esélye hogy megtörténjen újra mert olyan biztonsági rendszerek vannak amik akkor is megakadájozzák a robbanást ha azt emberek akarják megidezni amire nem látok esélyt. Illetve nem tökkelütott emberek dolgoznak ott hogy felrobbansták a reaktort.
5/44 anonim válasza:
Analfabéták, riogatva voltak egy katasztrófával de az meg sem fordul a fejükben hogy a hagyományos energiatermelés mennyi kárt okozott összességében a természetben.
6/44 anonim válasza:
#4: Akárcsak Pakson, vagy Fukushimában, ott is milyen jól megakadályozták a biztonsági rendszerek a bajt.
7/44 anonim válasza:
Az atomerőműveket főként a veszélyességük miatt ellenzik, de fontos szerepet kapnak a költségek is. A kiépítése milliárdokban mérhető, a fenntartásához folyamatos 24 órás felügyelet kell. Jó amíg megy, de ha baj van akkor nagyon nagy baj lehet, és az sem elhanyagolható hogy ha egy reaktor elavul, az elhelyezése évszázadokig problémás.
"Zöld" energiaforrások esetén nincs sugárzás kockázat, olcsobbak, csak karbantartást igényelnek, és jól csinálva közel annyira hasznosak is.
8/44 anonim válasza:
Mert mindenki Csernobilra asszociál, ha meghallja már azt atom szót is. A gond nem is magával az atomerőművekkel van, hanem a lejáró végtermékeivel, pl. fűtőelemek. Arra a problémára még nem találtak megoldást, maximum olyat, ami elodázza a gondokat. Most felépült Csernobilban az új szarkofág, ami 100 évig védelmet fog biztosítani, de utána mi lesz? Ja, az senkit nem érdekel, mert már akkor nem fogunk élni.
10/44 anonim válasza:
"Miért ellenzik sokan az atomerőműveket?"
Mert van eszük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!