Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért jó a nagy lóerő ha...

SIDLER22 kérdése:

Miért jó a nagy lóerő ha úgyis elkapar az autó?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk van egy 4-500 lóerős autóm és a váltó bármelyik fokozatában le akarom adni a legnagyobb nyomatékot (vagyis felpörgetem turbótöltésig vagy ilyesmi) és elkapar a kerék akkor mire jó az a nagy lóerő? Effektíven úgysem tudom kihasználni azt a teljesítményt mert bármilyen fokozatban is van a kerék el fog kaparni.

2020. ápr. 12. 08:49
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
95%
Tudni kéne vezetni, és nem kaparna el.
2020. ápr. 12. 08:52
 2/41 A kérdező kommentje:
Most a vezetés, hogy jön ide? A 400 lóerő az nem 400 lóerő? Vagy a kerék nem kapar el ha egyenesen tartod a kormányt? Vagy ez most mi?
2020. ápr. 12. 08:54
 3/41 anonim ***** válasza:
93%

Egyes jól írja.

Nem attól tudja leadni a nyomatékot, hogy lepadlózod a gázt.

Nagykalapáccsal is lehet kicsit ütni.

"(vagyis felpörgetem turbótöltésig vagy ilyesmi)" Már ebből is látszik, hogy talán még jogsid sincs.

2020. ápr. 12. 09:01
 4/41 A kérdező kommentje:
Nem tudom máshogy megfogalmazni: Ha az autó 3000-nél adja le a maximális nyomatékot akkor mire jó. És ha nem attól tudja leadni, hogy lepadlózom akkor mitől? A szeretet ereje hajtja vagy mi?
2020. ápr. 12. 09:04
 5/41 anonim ***** válasza:
88%

Így van , te még nem vezettél eddig semmennyit.

Sok mindent megkell tanulni ahhoz hogy ne hülyeségeket kérdezzen az ember.

2020. ápr. 12. 09:16
 6/41 Vortrex ***** válasza:
100%
Ez mekkora hülyeség. Olyan nincs, hogy bármilyen fokozatban kipörögjön. Oké, alacsony fokozatban a nagy nyomaték miatt elkaparhat, de egy 100-150es tempó felett már nem lesz akkora nyomatéka a keréknek, hogy kipörögjön, mégis olyat gyorsul 300-ig, hogy kifolyik az agyad.
2020. ápr. 12. 09:20
 7/41 A kérdező kommentje:
Hát nagyobb sebességben már nem ad le akkora nyomatékot. Ha gyorsan mész és a legnagyob sebességben is vagy akkor nagy esélyel már jóval túllépted a nyomaték RPM-et. Mondjuk ja. 150-ről 200-ra (vagy 200-ról 250-re) jobban gyorsul egy 500 lóerős autó mint egy 200 lóerős. De csakis ezért vesz valaki 500 lóerős autót? Hogy a megengedettnél kétszer nagyobb sebességről jobban gyorsuljon a megengedettél 2,5-ször nagyobb sebességre?
2020. ápr. 12. 09:35
 8/41 A kérdező kommentje:
Amúgy milyen rohadt okos itt mindenki. "Én még biztos nem vezettem autót...". Több mint egy éve van jogsim és tegnap előtt vezettem egy 150 lovas BMW-t és saját magam tapasztaltam meg azt amit most kérdeztem. 1-esbe és 2-esbe nem húzott az autó mert a kipörgésgátló letiltott. Hármasba már azért ment rendesen. Mivle van érettségim és okos gyerek vagyok gyorsan megállapítottam, hogyha a lóerő nagyobb akkor nagyobb sebességben is el fog kaparni. Majd erre a YouTube-on bizonyítást szereztem magamnak és néztem gyorsulás videókat és lám az elméletem beigazolódott. Az autó már 200-al ment 5-ösbe és még mindig kapart mint az állat. Aztán felteszem a kérdést és kajak megírjátok, hogy nem vezettem még autót? Pont azért írtam ki a kérdést mert ezt tapasztaltam egy erősebb autónál!
2020. ápr. 12. 09:43
 9/41 anonim ***** válasza:
100%
Írd be YouTube-ra, hogy Ford Mustang Nordschleife vagy bármilyen erős autó nevét írd a "Nordschleife" szó elé és nézz videókat. Ha 70-nel kijön a kanyarból és kigyorsítani kell, akkor sem kaparnak el az autók. Miért? Mert valószínűleg profi fog vezetni. Ahogy írták előttem is: tudni kell vezetni.
2020. ápr. 12. 09:44
 10/41 anonim ***** válasza:
91%

8-as kommenteddel tökéletesen bemutattad, hogy az érettségi és az intelligencia nem függ össze semennyire sem. :D

150 lóerős BMW elkapar 2.-ban... :D Valószínűleg ledarált gumi volt rajta.

De mindegy, agyad semmi, ez feltűnt, hagylak magadra. Mondom, Nordschleife videókat nézz, illetve kövesd a Laptiming YouTube csatornát, meg a Speedzonét. Ott a srácok szinte minden videóban mondanak jó és érdekes dolgokat, tőlük tanulhatsz valamit. Rádfér, mert az érettségitől biza nem lettél okos. :D

2020. ápr. 12. 09:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!