Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A mostani járványhelyzetben...

A mostani járványhelyzetben mikorra lehet várni a jogosítvány oktatásának folytatását?

Figyelt kérdés
Röviden annyi, hogy ma lett volna forgalmi vizsgám forgalmiból, amivel vége is lett volna a jogsimnak, viszont 2-3 hete leállították az oktatást. Tudom, hogy lényegében a helyzet későbbi állapotától függ ez, de bármi olyan infó jól jöhet, amivel előrébb lehetek ebben a helyzetben, hogy mikorra várható az, hogy újra indul az egész és befejezhetem? Mert ma olvastam, hogy 18 hónap is lehet még mire a helyzetnek vége lehet, és benne van eddig 200-am, még az utolsó részletem nem lett kifizetve, bár ki lett volna, ha nem lesz ez az egész helyzet. Ha tényleg rengeteg ideig húzódik, és kicsúszok a határidőből, akkor visszafizetik a pénzt? Vagy esetleg eltekintenek ettől, és nem fogják a határidőt nézni, hanem onnan folytatom ahol abbahagytam? Majdnem háromnegyed éve elkezdtem, és volt amire sokat kellett várnom, saját pénzből lett fizetve stb stb, ezért is érdekel, hogy bármit lehet e jósolni egyáltalán erre az egészre, mert már szívesebben mennék autóval akárhova, mint tömegközlekedéssel, több szempontból is. Előre is köszönöm a segítő válaszokat.

2020. ápr. 1. 17:53
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
49 es vagyok! Igazad van utolsó! Nekem kb a 35. óra körül lett meg a km, de máig nem tudom, hogy amikor előtte pár órával kb 350 km volt. Nem vezettem pedig néhány óra alatt 230 km-t. Na mindegy. Már bőven meg van. Fő a gyakorlás. Az óraszám nem fontos nejem sem.
2020. ápr. 6. 12:27
 52/60 A kérdező kommentje:

Azért látom, hogy néhány embernél eléggé elhúzódott a vezetés. Igazából egyénfüggő, hogy kinek számít. Én örülnék neki azért, ha minél hamarabb meglenne, bár már végeztem volna vele, csak a helyzet miatt az utolsó 2 hetem a vizsgával együtt tolódik. Mondjuk ha az e-titánon a kreszt nem tologatom hetekig, akkor már meg is lehetnék vele, de előre nem tudtam, hogy pont ez fog megakadályozni benne. Nyílván van akinek azért kellene jogosítvány, hogy néha elmenjek vele messzebb helyekre, vagy megkönnyítse a bevásárlást, vagy simán dolgozik X éve és kényelmesebb lenne úgy bejárni dolgozni, és nem számít a megszerzésének az ideje. Nekem így lassan 19 éves fejjel fiatalon még ott van fejben, hogy mindenhova kocsival mennék, dolgozni is, pedig kb 1-2km a munkahelyem is, sulim 4km, de azért az agyi kikapcsolódáshoz is sokat hozzátesz, meg azért nem csak megvennék egy autót és kész, hanem a saját tetszőleges átalakítás kulturáltan. De ebben az életkorban ez is személyfüggő, én ilyen fajta típus vagyok ebben a formában, ezért is lett volna jó, ha meglennék vele, de sajnos így alakult most. Mindig próbáltam a legjobbat kihozni magamból, illetve ha hibáztam akkor azt legközelebb jobban csinálni, nekem fontos is, tehát mindig rákoncentráltam a vezetésre, meg talán egy kis apai vér ami miatt ez ilyen bennem, tehát hamar megszoktam, hogy mire kell figyelni, és reflexből így már mennek a dolgok, bár oktatóm szerint az utolsó órámon ha akkor lett volna forgalmi vizsga, akkor döcögősen, de átmentem volna, úgyhogy még van időm javítani.

És hát igen, emlékszem ezekre, a memóriám az arra emlékszik, ami érdekel és fontos, ebből adódóan szerencsére a jogsinál ezzel nincs baj, meg hát azért olyan pillanatok voltak ezek, amiket nehezen felejtenék el, így könnyebb tanulni is azokból a hibákból.

2020. ápr. 6. 14:13
 53/60 anonim ***** válasza:
Én sem terveztem elhúzni. Tavaly márciusban döntöttem el, hogy beiratkozom egy autósiskolába. Mivel 4-en vagyunk tesók, így a szüleink nem engedhették meg maguknak anno hogy kifizessék a jogsinkat. Ha egynek fizették volna, a másik 3 unknak is illett volna... stb. Egy keresetből éltünk szerényen. Most, hogy saját keresetünk van, bele tudtam vágni. De szégyen nem szégyen, évekig gyűjtöttem rá a pénzt. Tavaly márciusban 20 év után belázasodtam. Kb másfél hétig nagyon rosszul voltam. Szerintem amúgy koronám volt, csak akkor még nem fedezték fel... A tünetek ugyanazok voltak. Anyukám 1 nappal később lett beteg. Én kifeküdtem közel két hét alatt, ő a betegség szövődményével kórházba került. Azóta szerencsére jól van. Pont aznap terveztem beiratkozni egy autósiskolába, mikor anyukám rosszul lett és kórházba került. Kb júniusban iratkoztam aztán be, júliusban kreszvizsgáztam 8-án, 9-én meglett az elsősegély is. 15-én nyitott a nyári szünet után a suli, 16-ára találtam oktatót, aki szeptembert mondott mint lehetséges kezdési időpont. November közepe lett belőle, így alakultak a dolgai. Utána karácsony előtt 2,5 hét szabin volt. Ráfért szegényre nagyon. 50 perceket vezettem februárig, azért haladtam lassan (heti 2-3×50 perc). Februártól gyorsítottan megyek. Heti 4-6 órában. Volt 1 hét kimaradás mert betelt a kartonom és újat igényeltek. Most meg megint várok...
2020. ápr. 6. 14:45
 54/60 A kérdező kommentje:

Uhh, az mondjuk elég húzós, remélem többször nem alakul ki semekkora szintű betegség. Nekem volt egyszer hogy elkezdem, volt is rá pénzem, aztán adódott egy-két kisebb probléma, ami miatt csak tavaly kezdtem el, viszont abból a pénzből belekezdtem egy olyan dologba, ami azóta is az életem része, és abból is tervezek majd megélni, ez nálam jól alakult. Mondjuk nekem a kresz vizsgám az 4 hónappal a beiratkozás után történt meg, pont azért mert elhúztam a tanfolyamot.

Nem a körülmények a fontosak, hanem hogy tisztességesen és becsületesen érjünk el mindent. Van egy olyan közeli ismerősöm, aki a szüleitől kapja meg a jogsit is meg az autót is, én vele ellentétben iskola mellett heti 5x dolgozom, hogy ugyan ezt elérjem. Igaz én idősebb vagyok nála 1-2 évvel, és ha ők megtehetik akkor miért ne, csak én mindig úgy voltam vele, hogy jobb az ha megdolgozunk valamiért, mert hiába ugyan az a vége mind a két esetben, de a beleölt idő, pénz, munka, kitartás stb az mind sokkal jobb érzést fog adni, hogy elértük azt amit kiterveltünk, és ez javít is a személyiségen, és később több mindent könnyebben oldunk meg, ezért nem várom el senkitől, hogy kifizessen bármit és megadja azt, amit ugyan úgy összehozok én is, csak több idővel.

2020. ápr. 6. 14:52
 55/60 anonim ***** válasza:
Így van! Többet ér, amiért magunk dolgozunk meg! Nálunk az oktatómnál rengeteg kis 17-20 év körüli van, nekik persze többnyire részben vagy teljesen a szülők fizetik a jogsit. Némelyiken meg is látszik. Nem érdekli. Tiltakozik a plusz órák miatt, stb. Aki meg saját magának fizeti, jobban odateszi magát, ha 70 óra kell, ha nem. Persze tisztelet a kivételnek, ahol a szülők fizetik és a gyerek odateszi magát. Van ilyen is nem kevés, szerencsére!
2020. ápr. 6. 16:55
 56/60 A kérdező kommentje:
Hát igen a nagy részük az nem becsüli és tiszteli meg azt, amit kap. Mondjuk részben érthető, mert ha kaptam mondjuk 5000-ret szülőtől, azt könnyebben elköltöttem, mint mondjuk a például 300.000-ből amiért én dolgoztam meg, ott még pár ezert forintnál is kicsit fáj a szívem, hogy mire költök. Meg ha én eltervezek valamit, akkor azért megteszem a legtöbbet amit csak lehet, bár attól is függ, hogy mi mennyire érdekel. Jogsinál például ez pont a jobbik eset, mert az nagyon is érdekel, ezért is teszek érte sokat, meg tanulok és figyelek, és így reflexből már mennek a dolgok nagyjából, de még van min javítani. Aki el van kényesztetve jobban, és nem becsüli meg a dolgokat, annál ez már nyílván nincs meg.
2020. ápr. 6. 17:50
 57/60 A kérdező kommentje:
Az utakon így is vannak hülyék, én is kaptam már el jó párat, pirosnál az utolsó pár méteren bejött elém, hogy ő legyen az első, meg főúton haladva látja a másik, hogy nincs előttem senki, de az utolsó pár méteren elkezd kikanyarodni elém, meg a biciklis úgy fordult ki elém, hogy körbe se nézett, meg se adta az elsőbbséget és meg sem állt, aztán az oktató problémázott vele, és besértődve elment a nő. Szóval ők nagyon még az életüket se becsülik meg. De sajnos ez ellen nem lehet sokat tenni, a saját hibájukból majd egyszer tanulnak.
2020. ápr. 6. 17:54
 58/60 anonim ***** válasza:

A biciklisek itt vidéken is huncutok! És nem szokásuk kivilágítatni magukat. Az oktatóm halál nyugodtan lehúzza az ablakot ilyenkor és monfja az illetőnek hogy legyen szives kivilágítani magát mert így nem látják és balesetveszélyes. Egyszer egy barom autós elém is kivágott. Mondtam is az oktatómnak hogy ettől egy picit megijedtem. Azt mondta elhiszi de zen a szakaszon elé is mindig kivágnak a barmok.

Na meg nem adja meg a körforgalomban neken az elsőbbséget... Tudnék mesélni.. ;)

2020. ápr. 6. 18:04
 59/60 anonim ***** válasza:
Nagyon emberfüggő a dolog. En 2018 juniusaban kezdtem el a kreszt, augusztusban vizsgaztam es sikerult. Utana jott fel ev kulfold, majd visszaterve februarban kezdtem el vezetni. Majusig levezettem 20 orat, majd megint jott a kulfold. Most 40 orat vezettem le, sajna elso vizsgan buktam. Mar ott nagyreszt buknak az emberek. De en se ereztem magam felkeszulve. Elotte levo orakon lattam h csomo hibam volt meg. Az a szerencse h nekem nem prioritas az auto. Alapbol egy kornyezetbarat tipus vagyok, de jelenleg is ha kene auto, inkabb berelnek. Viszont apukamnak van 2 kocsija is, es mivel mar 60 felettiek a szuleim szeretnek nekik sok mindenben segiteni. Most igy pl tok kenyelmetlen, hogy gyalog kell elinteznem a vasarlast vagy BKV-ra kell ülnöm jarvany idejen. Ebbol a szempontbol mindenkeppen fontos, hogy legyen jogsim.
2020. ápr. 6. 18:47
 60/60 A kérdező kommentje:

Nyílván itt pesten is vannak ilyen autósok, és amikor mentem suliba, akkor is volt, hogy az autós a lámpa vonalánál túlment 1,5x, és utána a busz nem fért ki, majd az autósnak állt feljebb, hogy hátrébb kellett tolatnia. Sok ilyet láttam amikor dolgozni mentem vagy suliba, vagy éppen a belvárosba. Ilyenkor ha ilyet látok, engem is fel tudnak idegesíteni nem kevésszer.

Nekem alapból közel van a suli meg a munkahely, de még is jobb érzés lenne autóval járni. Ha úgy nézzük, akkor nekem se létszükséglet, de nekem pedig azért fontos, jobb érzés, kényelmesebb, egyedül vagyok, nem irritál semmi, persze ezzel jár a karbantartás, fenntartás stb is, de 100x kárpótol az élmény, és maga az egész. Bár akkor már segítenék is bevásárolni én is, meg hamarabb eljutok mindenhova, ezért is hajtok miatta, ezért is dolgozok sokat meg csinálom a jogsit is rendesen.

2020. ápr. 6. 18:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!