A mostani járványhelyzetben mikorra lehet várni a jogosítvány oktatásának folytatását?
Azért látom, hogy néhány embernél eléggé elhúzódott a vezetés. Igazából egyénfüggő, hogy kinek számít. Én örülnék neki azért, ha minél hamarabb meglenne, bár már végeztem volna vele, csak a helyzet miatt az utolsó 2 hetem a vizsgával együtt tolódik. Mondjuk ha az e-titánon a kreszt nem tologatom hetekig, akkor már meg is lehetnék vele, de előre nem tudtam, hogy pont ez fog megakadályozni benne. Nyílván van akinek azért kellene jogosítvány, hogy néha elmenjek vele messzebb helyekre, vagy megkönnyítse a bevásárlást, vagy simán dolgozik X éve és kényelmesebb lenne úgy bejárni dolgozni, és nem számít a megszerzésének az ideje. Nekem így lassan 19 éves fejjel fiatalon még ott van fejben, hogy mindenhova kocsival mennék, dolgozni is, pedig kb 1-2km a munkahelyem is, sulim 4km, de azért az agyi kikapcsolódáshoz is sokat hozzátesz, meg azért nem csak megvennék egy autót és kész, hanem a saját tetszőleges átalakítás kulturáltan. De ebben az életkorban ez is személyfüggő, én ilyen fajta típus vagyok ebben a formában, ezért is lett volna jó, ha meglennék vele, de sajnos így alakult most. Mindig próbáltam a legjobbat kihozni magamból, illetve ha hibáztam akkor azt legközelebb jobban csinálni, nekem fontos is, tehát mindig rákoncentráltam a vezetésre, meg talán egy kis apai vér ami miatt ez ilyen bennem, tehát hamar megszoktam, hogy mire kell figyelni, és reflexből így már mennek a dolgok, bár oktatóm szerint az utolsó órámon ha akkor lett volna forgalmi vizsga, akkor döcögősen, de átmentem volna, úgyhogy még van időm javítani.
És hát igen, emlékszem ezekre, a memóriám az arra emlékszik, ami érdekel és fontos, ebből adódóan szerencsére a jogsinál ezzel nincs baj, meg hát azért olyan pillanatok voltak ezek, amiket nehezen felejtenék el, így könnyebb tanulni is azokból a hibákból.
Uhh, az mondjuk elég húzós, remélem többször nem alakul ki semekkora szintű betegség. Nekem volt egyszer hogy elkezdem, volt is rá pénzem, aztán adódott egy-két kisebb probléma, ami miatt csak tavaly kezdtem el, viszont abból a pénzből belekezdtem egy olyan dologba, ami azóta is az életem része, és abból is tervezek majd megélni, ez nálam jól alakult. Mondjuk nekem a kresz vizsgám az 4 hónappal a beiratkozás után történt meg, pont azért mert elhúztam a tanfolyamot.
Nem a körülmények a fontosak, hanem hogy tisztességesen és becsületesen érjünk el mindent. Van egy olyan közeli ismerősöm, aki a szüleitől kapja meg a jogsit is meg az autót is, én vele ellentétben iskola mellett heti 5x dolgozom, hogy ugyan ezt elérjem. Igaz én idősebb vagyok nála 1-2 évvel, és ha ők megtehetik akkor miért ne, csak én mindig úgy voltam vele, hogy jobb az ha megdolgozunk valamiért, mert hiába ugyan az a vége mind a két esetben, de a beleölt idő, pénz, munka, kitartás stb az mind sokkal jobb érzést fog adni, hogy elértük azt amit kiterveltünk, és ez javít is a személyiségen, és később több mindent könnyebben oldunk meg, ezért nem várom el senkitől, hogy kifizessen bármit és megadja azt, amit ugyan úgy összehozok én is, csak több idővel.
A biciklisek itt vidéken is huncutok! És nem szokásuk kivilágítatni magukat. Az oktatóm halál nyugodtan lehúzza az ablakot ilyenkor és monfja az illetőnek hogy legyen szives kivilágítani magát mert így nem látják és balesetveszélyes. Egyszer egy barom autós elém is kivágott. Mondtam is az oktatómnak hogy ettől egy picit megijedtem. Azt mondta elhiszi de zen a szakaszon elé is mindig kivágnak a barmok.
Na meg nem adja meg a körforgalomban neken az elsőbbséget... Tudnék mesélni.. ;)
Nyílván itt pesten is vannak ilyen autósok, és amikor mentem suliba, akkor is volt, hogy az autós a lámpa vonalánál túlment 1,5x, és utána a busz nem fért ki, majd az autósnak állt feljebb, hogy hátrébb kellett tolatnia. Sok ilyet láttam amikor dolgozni mentem vagy suliba, vagy éppen a belvárosba. Ilyenkor ha ilyet látok, engem is fel tudnak idegesíteni nem kevésszer.
Nekem alapból közel van a suli meg a munkahely, de még is jobb érzés lenne autóval járni. Ha úgy nézzük, akkor nekem se létszükséglet, de nekem pedig azért fontos, jobb érzés, kényelmesebb, egyedül vagyok, nem irritál semmi, persze ezzel jár a karbantartás, fenntartás stb is, de 100x kárpótol az élmény, és maga az egész. Bár akkor már segítenék is bevásárolni én is, meg hamarabb eljutok mindenhova, ezért is hajtok miatta, ezért is dolgozok sokat meg csinálom a jogsit is rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!