A mostani járványhelyzetben mikorra lehet várni a
jogosítvány oktatásának folytatását?
Figyelt kérdés
Röviden annyi, hogy ma lett volna forgalmi vizsgám forgalmiból, amivel vége is lett volna a jogsimnak, viszont 2-3 hete leállították az oktatást. Tudom, hogy lényegében a helyzet későbbi állapotától függ ez, de bármi olyan infó jól jöhet, amivel előrébb lehetek ebben a helyzetben, hogy mikorra várható az, hogy újra indul az egész és befejezhetem? Mert ma olvastam, hogy 18 hónap is lehet még mire a helyzetnek vége lehet, és benne van eddig 200-am, még az utolsó részletem nem lett kifizetve, bár ki lett volna, ha nem lesz ez az egész helyzet. Ha tényleg rengeteg ideig húzódik, és kicsúszok a határidőből, akkor visszafizetik a pénzt? Vagy esetleg eltekintenek ettől, és nem fogják a határidőt nézni, hanem onnan folytatom ahol abbahagytam? Majdnem háromnegyed éve elkezdtem, és volt amire sokat kellett várnom, saját pénzből lett fizetve stb stb, ezért is érdekel, hogy bármit lehet e jósolni egyáltalán erre az egészre, mert már szívesebben mennék autóval akárhova, mint tömegközlekedéssel, több szempontból is. Előre is köszönöm a segítő válaszokat.
Nálam néha annyit mondott régebben az oktató, hogy ne siessek. Igazából a sebességhatáron belül voltam mindig, csak egy főúton ahol nagy a forgalom, nem megyek 40-el, hanem tartom a forgalom tempóját a megadott határokon belül, bár ez az utolsó pár órán már neki sem volt gond, csak nem akartam feltartani senkit sem. Rengetegen mondták, hogy mindig 40-el mennek a tanulóvezetők, igazából meg is tudom érteni, mert ha lassabban megy valaki akkor jobban fel tudja fogni a forgalmat, táblákat stb, és még nem annyira tapasztalt, de azért ha felveszi az adott tanuló a forgalom tempóját amikor már biztosabban vezet, akkor az csak jobb.
2020. ápr. 3. 15:06
22/60 anonim válasza:
Igazad van. Az elejében nekem is mondogatta hogy "ne siess"
Mostanában ha csak annyit kérdez, hogy "mennyivel mehetünk itt?" Vagy rálép picit a gázra akkor tudom, hogy bátrabban mehetek.
De nem úgy értem a lassú tempót, hogy a 30 as táblánál 15-el araszolok, 26-28 közt szoktam. Nem szeretem túllépni a sebességhatárt. Nagyon szabálykövető vagyok. Egyszer országúton azon paráztam magamban h. most mi lesz 91-el megyek 90 helyett... :) Mára már érzem mennyi az annyi...
2020. ápr. 3. 15:47
23/60 A kérdező kommentje:
Nekem is az elején mondta, hogy nem kell sietni. Igazából órákon úgy voltam vele, hogy ha van forgalom, és vannak is mögöttem, akkor tartom a rendes 45-50-es tempót, ami inkább az 50-hez van közelebb, ha meg üres és mögöttem sincsenek akkor megyek 40-el lazán, mert nem tartok fel senkit, és addig is figyelem a környezetet. Az elején mondta, hogy idővel már nem a pedálokra figyelek majd, hanem a táblákra, aztán kicsit hülyeségnek tartottam, hogy ez így is lenne addig amíg tanulóvezető vagyok, de rá egy 2-3 órára észrevettem hogy ez tényleg így is van, mert csak a táblákat figyeltem és nem azt hogy hogy induljak, de azért még arra is figyelek kicsit ha éppen kimaradásom van, mint például most, hogy rengeteg lesz.
2020. ápr. 3. 17:00
24/60 anonim válasza:
Igen a kimaradás a legrosszabb... Mindig azt érzem ilyenkor, hogy mindent elfelejtettem. Most is... Próbálok fejben vezetni. Van egy füzetem... Elég röhejes de mindent leírok. Mintha indulnék egy bizonyos helyről... Egy napi vezetést írok le. Meg rajzolok. Meg kreszt ismétlek. Főleg az elsőbbségadást meg a bonyolultabb helyzeteket. Ennyit tudok tenni maximum. Aztán ha újra vezetek, meglátjuk mi lesz :)
2020. ápr. 3. 19:06
25/60 A kérdező kommentje:
Az a legjobb ha a helyzethez mérten a legtöbbet foglalkozunk vele fejben is, illetve máshogy is, akkor annál több dolog meg tud maradni, és annyival kevesebb gond lesz. De most ez a leállás ez szerintem sokaknak fog gondot okozni.
2020. ápr. 4. 00:22
26/60 anonim válasza:
Én nem tudok gyakorolni. Csak fejben...
Igen sokunknak rossz. Az oktatók is biztos figyelembe veszik és türelmesebbek lesznek.
2020. ápr. 4. 05:41
27/60 anonim válasza:
legyen kreszből otthoni online vizsga és a forgalmi vizsga is legyen gép előtt szimulátoron mondjuk gta san andreas :DDDDDDDDD jó is lenne bár több baleset adódna
2020. ápr. 4. 10:04
28/60 anonim válasza:
Haha erre reális eselyt sajna nem látok. Bár a kreszt meg lehetne szerintem oldani, mint ahogy most az érettségiket meg az államvizsgákat is online tervezik.
2020. ápr. 4. 10:42
29/60 anonim válasza:
Hja. Mindent meg lehet oldani!
Amúgy, ha valaki jól jár, azok a vizsgázók lezsnek szerintem.
Mi, akik szimplán pihenőágon vagyunk, de még nem vagyunk vizsgakészek le se sz@arnak majd. Attól félek az sem fogja őket érdekelni, hogy a 2 évünkből ketyeg ez az idő.
2020. ápr. 4. 11:02
30/60 A kérdező kommentje:
Én ahogy ismerem a rendes sulimat, a tantárgyi vizsgákat meg is tartják, és be is kell menni, tehát az szívás. Én abban reménykedem az autóssulival kapcsolatban, hogy emiatt a kimaradás miatt türelmesebbek és elnézőbbek lesznek, persze nem az kell, hogy egyből ingyen jogsi a kézbe, hanem a helyzethez mérten kicsit enyhíteni a modorukon is, és hogy ne legyen bukás azért mert akár fél másodperccel indulok el a zöldnél, mert éppen úgy jött ki a dolog fejben, vagy bármi ilyesmi. Azért én reménykedem az arányos engedékenységben, de nyílván ki kell harcolni a jogsit a megfelelő vezetéssel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!