Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A mostani járványhelyzetben...

A mostani járványhelyzetben mikorra lehet várni a jogosítvány oktatásának folytatását?

Figyelt kérdés
Röviden annyi, hogy ma lett volna forgalmi vizsgám forgalmiból, amivel vége is lett volna a jogsimnak, viszont 2-3 hete leállították az oktatást. Tudom, hogy lényegében a helyzet későbbi állapotától függ ez, de bármi olyan infó jól jöhet, amivel előrébb lehetek ebben a helyzetben, hogy mikorra várható az, hogy újra indul az egész és befejezhetem? Mert ma olvastam, hogy 18 hónap is lehet még mire a helyzetnek vége lehet, és benne van eddig 200-am, még az utolsó részletem nem lett kifizetve, bár ki lett volna, ha nem lesz ez az egész helyzet. Ha tényleg rengeteg ideig húzódik, és kicsúszok a határidőből, akkor visszafizetik a pénzt? Vagy esetleg eltekintenek ettől, és nem fogják a határidőt nézni, hanem onnan folytatom ahol abbahagytam? Majdnem háromnegyed éve elkezdtem, és volt amire sokat kellett várnom, saját pénzből lett fizetve stb stb, ezért is érdekel, hogy bármit lehet e jósolni egyáltalán erre az egészre, mert már szívesebben mennék autóval akárhova, mint tömegközlekedéssel, több szempontból is. Előre is köszönöm a segítő válaszokat.

2020. ápr. 1. 17:53
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
Egyebkent en mar tobb mint egy eve csinalom a forgalmit, de egy ido utan nem felejtesz el sok mindemt szerintem. De gyakorolni kell es eleg szivas, hogy alig kapok idopontot es kicsuszom a 2 evbol.
2020. ápr. 2. 16:21
 12/60 anonim ***** válasza:
Hasonlóképp jártam. A vírussal kapcsolatos komolyabb korlátozásokat egészen a legutóbbi időkig halogató Egyesült Királyságba június 17-ig egyáltalán nincs vizsgáztatás, így a magam részéről legkorábban egy júniusi kezdést tartanék valószínűnek, de akár július is lehet belőle.
2020. ápr. 2. 18:57
 13/60 anonim ***** válasza:

Én március 19 óta nem mehetek vezetni. Minden megvan, de gyakorolni még kell. Sajnos itthon nem tudok gyakorolni, ismerősökkel sem. Csak az oktatómmal.

Én is parázok, hogy mennyi kiesik, de az oktatóm azt szokta mondani, hogy ami már rögzült, azt nem felejted el. Mint a biciklizéskor.

Gondolj bele, ha megkapod a hogsit is lehet olyan, hogy hónapokig nem vezetsz.

De engem is zavar, mert sok pénz és sok munka van benne. Nem tehetünk róla. Én bízom benne hogy ápr.11 után már vezethetünk. Sokáig nem mehet ez a korlátozás, így is sok a munkanélküli. Az oktatómnak is ez az egyetlen kereseti lehetősége van. Családos ember 2 pici gyerekkel... Nekem december 31.-el szűnt meg az állásom, a válság előszele miatt. Azt reméltem nyárra meglesz a jogsi és legkésőbb őszre találok munkát. Így nem biztos. Az idős szüleim miatt kezdtem bele a jogsiba, így még lehangolóbb, hogy egyelőre nem tudok nekik segíteni.

2020. ápr. 2. 19:49
 14/60 anonim ***** válasza:
74%
adjanak ingyen jogsit mint Szabolcsban bizonyos embereknek
2020. ápr. 2. 20:06
 15/60 anonim ***** válasza:
Én ebben az aprilis 11ben nem lennek biztos. Na meg en oszinten nem sajnalom az oktatokat, kicsit sem. Az en oktatom alaphangon tisztan 600 ezer forintot tesz el zsebre egy honapban, ugy hogy mast se csinal, csak dumal a haverjaival mig en vezetek. Pozitivum, hogy sosem orditott le, meg ha hulyeseget csinalok, elmondja mi volt a gond. Szerintem ha kiesik nekik 2-3 honap a tobbseguk konnyen at fogja veszelni. En attol jobban aggodom, hogy igy az orak is modosulnak es nem tudom h mi alapjan fog priorizalni. Nekem, ahogy az elozo kommentemben emlitettem veszesen fogy sajnos az idom a kresz lejartaig. Szerintetek azokat fogja elonyben reszesiteni a legtobb oktato, akik mar vizsga elott allnak? Ti hogy latjatok?
2020. ápr. 2. 21:00
 16/60 A kérdező kommentje:

Én is e-titánon csináltam, azért is jobb mert a megadott határidőn belül rengetegszer lehet újracsinálni a vizsgákat és így jobb a készülés is, persze attól is függ, hogy ki mennyire eelszánt.

Amikor volt a korlátozás első hete, nálunk az első 3 nap még meg voltak tartva a vizsgák, utána már semmi sem volt.

Ez az előre jóslós dolog tudom, hogy szerencse az egész, mert nemtudni milyen helyzet lesz 1-2 hét múlva.

Eleinte engem nem érdekelt ez az egész vírus dolog, érdekes volt, hogy történik most éppen valami világi dolog, de így meg már utálom az egészet, mert itthon kell ülnöm, az agyamra is megy a helyzet stb stb, és emiatt remélem, hogy a 2 hét lejárta után javul a helyzet, és nem lesz se tilalom se semmi.. persze nyoma marad mindennek mindenhol, de ez már sok szerintem, bár nem sokat tudunk tenni egyelőre.

Nekem is szükségem lett volna a jogsira, főleg nyáron is, meg hogy azzal is menjek el bárhova, nyaralni, simán kocsikázni, dolgozni, vagy akárhová, de ez ahogy látom elég sok embernek betett most. Az oktatóm nekem is szokott telefonálni, de az engem nem is zavar, mert olyankor "kikapcsol" az agyam és olyan szépen elkocsikázok mint még soha, és tök jó érzés csendben vezetni, olyankor ellazulok, viszont nekem sem szigorú, hallgatok és figyelek is rá, ő is türelmes, ha bármi gond van akkor azt elmondja, figyelek rá, és javítok rajta, csak én sulit is váltottam közben és így szerencsére jó oktatóhoz kerültem, elég nagy kocsival.

2020. ápr. 3. 01:55
 17/60 anonim ***** válasza:
aha és az 55 vizsgakérdés ugyan az volt mint az e-titánosok? a 3 pontosak hibátlanul mennek csak a kis sz@rokat rontom el hogy segédmotorossal mit előzhetek meg traktorral milyen pótkocsit vontathatok....
2020. ápr. 3. 08:58
 18/60 anonim ***** válasza:

Ugyanazok a kérdések, de véletlenszerű a sorrend! Mikor tesóm vizsgázott, azt mondta a gyakorlásban pont ugyanaz az 55 kérdés jött elő, mint a vizsgán. Nekem majdnem ugyanaz, kis változtatásokkal. A kis egy pontosokat ha elrontod, nem baj, csak 10 nél ne ronts többet. Gyakorold. Tök logikus. Segítek szívesen ha nem megy.

Utolsó előtti!

Az én oktatóm is telefonál gyakran. Én is úgy vagyok, mint Te, hogy akkor jobban megy. Főleg, ha nem mondja hol kanyarodjak le, mert ugye telefonál és arra megyek amerre szoktunk. Van, hogy ülnek hátul. Ha pl a hátul ülő a következő aki vezetni fog, vagy az előttem lévő. Azokkal mindig beszélget. Az sem zavar. Ilyenkor ugyanis magamra vagyok utalva, és így tanul az ember. Persze figyel ő, de ösztönösen pl nem nyomja a pedálokat helyettem.

2020. ápr. 3. 10:34
 19/60 A kérdező kommentje:

#17-es: Minden kérdés ugyan az, csak a több ezer kérdésből van kiválasztva 55, és ugye a sorrend ami más. Azért is ajánlott csinálni minél több próbavizsgát, bár nekem az a 74 pont úgy jött össze vizsgán, hogy előtte max 73 lett az összes, és még a váróteremben is csináltam 1-et vagy 2-őt a biztonság kedvéért.

#18-as: Néha nekem is szokott, volt amikor egy régi haverjával beszélt közben, akkor is tök nyugodtan mentek a dolgok, mert csak kocsikázni kellett, és konkrét feladat pedig nem volt. Volt már hogy hazavittem, mert otthon hagyott valami fontosabb dokumentumot ami az autós sulihoz kellett neki, meg a kerületben egy ismerőséhez elvittek mert egy fontosabb dolgot 5 perc alatt elintéztek. A pedálokat nekem még így 18 óra után is szokta nyomni, igazából max a váltásnál, mert nem éreztem rá még teljesen a kuplung-gázra, mással nagyon nincs baj, fejben dől el minden ilyenkor is.

2020. ápr. 3. 13:55
 20/60 anonim ***** válasza:

Én meg nő lévén nem vagyok gyorshajtó!

Ha valahol lehet gyorsabban is menni akkor egy hangyányit lép a gázra, hogy rájöjjek, hogy gyorsabban kell menni.

2020. ápr. 3. 14:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!