Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A mostani járványhelyzetben...

A mostani járványhelyzetben mikorra lehet várni a jogosítvány oktatásának folytatását?

Figyelt kérdés
Röviden annyi, hogy ma lett volna forgalmi vizsgám forgalmiból, amivel vége is lett volna a jogsimnak, viszont 2-3 hete leállították az oktatást. Tudom, hogy lényegében a helyzet későbbi állapotától függ ez, de bármi olyan infó jól jöhet, amivel előrébb lehetek ebben a helyzetben, hogy mikorra várható az, hogy újra indul az egész és befejezhetem? Mert ma olvastam, hogy 18 hónap is lehet még mire a helyzetnek vége lehet, és benne van eddig 200-am, még az utolsó részletem nem lett kifizetve, bár ki lett volna, ha nem lesz ez az egész helyzet. Ha tényleg rengeteg ideig húzódik, és kicsúszok a határidőből, akkor visszafizetik a pénzt? Vagy esetleg eltekintenek ettől, és nem fogják a határidőt nézni, hanem onnan folytatom ahol abbahagytam? Majdnem háromnegyed éve elkezdtem, és volt amire sokat kellett várnom, saját pénzből lett fizetve stb stb, ezért is érdekel, hogy bármit lehet e jósolni egyáltalán erre az egészre, mert már szívesebben mennék autóval akárhova, mint tömegközlekedéssel, több szempontból is. Előre is köszönöm a segítő válaszokat.

2020. ápr. 1. 17:53
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
Szerintem ez is oyan hülyeség, hogy ha 2 év alatt lejár a kresz újra kell csinálni. Úgy is az a lényeg, hogy forgalomban hogy ismered fel a táblákat, és ott hogyan döntesz, nem az, hogy be tudod magolni a teszt kérdéseket, amivel aztán átmész. Én majdnem max pontosra csináltam anno a kreszt, de forgalomban annyi minden bezavar, és nem azért mert nem ismerem fel a táblákat, de egyszerre kell 9 helyre koncentrálni, ami egy tanuló vezetőnél még elég nehéz.
2020. ápr. 5. 14:31
 42/60 A kérdező kommentje:
Nekem a legelső vezetői órámon az oktató nézte a kreszt. Ott először nyílván elmondott mindent mi hogy működik (nagyrészt tudtam, csak nem vezettem előtte sosem), aztán mondta hogy ha jól megy, akkor kimegyünk forgalomba. Fél óra magyarázat, fél óra parkoló vezetés, és fél óra forgalom vezetés volt, tehát jobb volt mint amire számítottam sokkal. A második órától kezdve mondta hogy figyeljek táblákat meg minden kresz szabályt csináljak rendesen, tehát tábla leginkább és a többi ilyesmi. Aztán később már csak a táblákat figyeltem, mert már "reflexből ment a vezetés", tehát csak a környezetet néztem, a kocsira nem nagyon figyeltem már, hogy hogyan kezeljem. Voltak lefulladásaim, volt olyan amikor pirosnál simán, volt amikor elindulásnál ami azért nagyobb gond volt, de fejben úgy gondolkodtam mindig, hogy leszarom a többi autóst abból a szempontból, hogy dudál-e, mert lassabban indultam el a lámpánál mint kellett volna. Csak a lefulladások után kicsit égett a pofám aznap, és jobban odafigyeltem utána. Még azért van mit gyakorolni persze, csak majd ha folytatódik az egész, akkor kell visszaszokni szerintem eléggé.
2020. ápr. 5. 16:06
 43/60 anonim ***** válasza:
Visszaszokni... Hát igen, az vicces lesz! :)
2020. ápr. 5. 17:05
 44/60 anonim ***** válasza:
Te hányadik óránál tartassz kérdező?
2020. ápr. 5. 17:08
 45/60 A kérdező kommentje:

#43: Hát ettől félek én is, és szerintem még sokan is, bár emberfüggő, van aki semmit nem felejt, van aki tud gyakorolni így is család által megoldva, van akinek bőven rosszabb lesz, meg nem is tud gyakorolni.

#44: Én most a 18. óránál tartok, az kb 2 hét alatt nekem be lett volna fejezve, és meglett volna elsején a forgalmi vizsgám, tehát jobbik esetben már végeztem volna vele.

2020. ápr. 5. 20:39
 46/60 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tök ügyes vagy. :) Én 10 órát vezettem rutin pályán, míg kiegedett forgalomba. Most 66 óránál vagyok, 14 kifizetett van még hátra. Sajna lassabban megy nekem, mint gondoltam, rengeteg minden elvonja a figyelmem. Nekem most már inkább ez a folyamatos tükörbe nézés, azonnali reakció, elsőbbségadás amire nagyon kell még figyelnem. Lényeg, hogy ne stresszeljetek rá, engedjétek el magatokat. Ha éppen egy közelgő egyetemi vizsga miatt stresszeltem, mindig rosszabbul ment...
2020. ápr. 5. 23:00
 47/60 A kérdező kommentje:
66 óra, az szép.. igazából én úgy mentem jogsizni, 18 éves srác vagyok egyébként, hogy én mindenáron akarom a jogsit, mert szükségem van rá, jobb közlekedés, kikapcsolódás stb, és vezetés közben nem stresszelek kicsit se hála istennek. Fejben dől el minden, oktatóm is mondta, hogy annak jobban fog menni, aki saját maga akarja, és nem a szülei küldték el például. Forgalomban táblákat reflexből nézem nagyjából, a pedálkezelés az már nem gond egyáltalán, ritkán van olyan helyzet amikor kicsit elvesztem a fejem, és mondjuk indulásnál nem figyelek teljesen oda, és kicsit kapkodok, akkor szoktam lefulladni, de az nagyon ritka eset amikor odáig jutok vele, tükröket is reflexből nézem, nekem szerencsére ezekkel nincsenek gondok. Kresz vizsgánál izgultam mint állat, azt hittem át se megyek, aztán a végén megláttam a 74 pontot, el se akartam hinni, annyi még próbavizsgákon sosem lett. Úgyhogy forgalmi előtt is fogok izgulni szerintem, de addig felkészítem az agyamat arra, hogy mindent ugyan úgy csináljak majd mint eddig, vizsgalapot kaptam amin a hibalehetőségek vannak, ha egyszer visszajutok vezetni akkor még gyakorlom őket hogy ne hibázzak, aztán elrendezem fejben hogy ha a vizsgáztató ül mögöttem, akkor igazából max az oktatóm van mellettem, és úgy nyugodtabb lesz a helyzet remélem. A jobbkezeseknél az elején még nem figyeltem és nem lassítottam le, aztán rászoktam arra is, hogy nézzem a táblát, van olyan ahol a macisajtot nem látom rendesen és reflexből lassítok, vezetés közben a helyismeretem nem a legjobb olyankor, mert másra figyelek leginkább. Meg egyszer volt egy nagyobb gond, amikor már este vezettem, én fordultam balra főútra, szemből is kanyarodtak le "nekem jobbra" irányba, aztán a kanyarodó mögötti autót nem láttam, én meg indultam el, oktató meg lefékezett, tehát még van min javítani nekem is, de össze fog jönni nektek is.
2020. ápr. 6. 00:44
 48/60 anonim ***** válasza:
Komoly, hogy ennyire pontosan emlekszel helyzetekre.. Sajna en inkabb úgy jegyzem meg, hogy a fejembe vannak az utcak, es mar kb tudom, hogy mihez merre kell fordulnom. En is sajnalom, hogy nem 18 evesen csináltam meg, most 26 leszek. De pl en budapestikent nem ereztem szukseget, aztan egyetemen meg kb alap h mindenkinek van jogsija, igy en sem akartam kimaradni. Sok tenyezos a dolog amugy. Rajtad is mulik de az oktatodon is. Nekem pl csomo minden csak a bukas utan valt iegyertelmuve. Elotte csak finoman neztem a tukroket, most mar jobban sasolok. Valamint ami meg mindig nehezen megy az a megfelelo kupung valtas. Siman volt egyszer h 3asban akartam elindulni, mert elfelejtettem visszatenni egyesbe. Meg a fektavolsagot is nehezen merem be, de ez kezdoknel szerintem termeszetes es fokozatosan alakul.. Na mindenesetre szurkolok mindnekinek, hogy teljesitse céljat.
2020. ápr. 6. 02:52
 49/60 anonim ***** válasza:
#46-os. Nagyon hasonló "problémákkal" küszködök én is. Mostanáig azt hittem egyedi eset vagyok, de akkor ezek szerint nem! 32 éves nő vagyok. A tükrök és az elsőbbségadás amit még gyakorolni kell. 49 órát vettem, ott rekedt meg a vírus miatt. Ki van fizetve még 21. Szerintem elég lesz, de majd látjuk. Sokat gyakorlom fejben az elsőbbségadást mert más lehetőségem nincs. Úgy értem, hogy fejben, hogy netes kreszteszteket gyakorlok, van ahol elsőbbségadásos is van. Szerintem hasznos.
2020. ápr. 6. 07:42
 50/60 anonim ***** válasza:
#49 nem az oraszam szamit. Hivatalosan tudtommal a kilomerszam, na en az 550km-t kb 52 ora alatt vezettem le, maradek 8 gyakorlas volt. Elso vizsga utan meg 16 orat vettem, ebbol 2-t tudtam levezetni. Igen, a tükrökkel én is szivok, gyakran nem figyelek időben, plusz a gyalogos/biciklis mindig mumus. Visszatérve az oraszamra:van aki 40 ora utan szerez jogsit, van aki 200.szerintem ebben nincs szegyelnivalo. Kell a rutin, es igazabol nem a vezetesorakon fog kialakulni, hanem majd ha mar lesz jogsid, es vezetsz.
2020. ápr. 6. 10:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!