Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A mostani járványhelyzetben...

A mostani járványhelyzetben mikorra lehet várni a jogosítvány oktatásának folytatását?

Figyelt kérdés
Röviden annyi, hogy ma lett volna forgalmi vizsgám forgalmiból, amivel vége is lett volna a jogsimnak, viszont 2-3 hete leállították az oktatást. Tudom, hogy lényegében a helyzet későbbi állapotától függ ez, de bármi olyan infó jól jöhet, amivel előrébb lehetek ebben a helyzetben, hogy mikorra várható az, hogy újra indul az egész és befejezhetem? Mert ma olvastam, hogy 18 hónap is lehet még mire a helyzetnek vége lehet, és benne van eddig 200-am, még az utolsó részletem nem lett kifizetve, bár ki lett volna, ha nem lesz ez az egész helyzet. Ha tényleg rengeteg ideig húzódik, és kicsúszok a határidőből, akkor visszafizetik a pénzt? Vagy esetleg eltekintenek ettől, és nem fogják a határidőt nézni, hanem onnan folytatom ahol abbahagytam? Majdnem háromnegyed éve elkezdtem, és volt amire sokat kellett várnom, saját pénzből lett fizetve stb stb, ezért is érdekel, hogy bármit lehet e jósolni egyáltalán erre az egészre, mert már szívesebben mennék autóval akárhova, mint tömegközlekedéssel, több szempontból is. Előre is köszönöm a segítő válaszokat.

2020. ápr. 1. 17:53
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
Igen. De el is kéne a vizsgáig jutni!
2020. ápr. 4. 17:04
 32/60 A kérdező kommentje:
Ez így van. Amivel alap esetben nem lett volna egy kicsi gond sem, ha nem jött volna közbe ez az egész helyzet, amivel elég sokaknak megnehezítni majd a vizsgát, köztük nekem is, pedig már több mint a felén túl vagyok.
2020. ápr. 4. 21:41
 33/60 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem addig örüljetek, ameddig nem veszik el a 2 év. :) A kifizetett órákat ugyis le tudjatok majd vezetni. En egyebkent nyaron 4 honapot kihahytam kulfoldi munka miatt, es semmit nem felejtettem el oszre.
2020. ápr. 5. 01:03
 34/60 anonim ***** válasza:
A 2 év miatt sem aggódnék különösebben. Szinte biztos, hogy meg fogják hosszabbítani.
2020. ápr. 5. 11:19
 35/60 anonim ***** válasza:
Lásd: [link]
2020. ápr. 5. 11:19
 36/60 anonim ***** válasza:

előkészíti, illetve megteszi a szükséges jogszabály-módosítási javaslatokat annak érdekében, hogy önhibáján kívül senki ne kerüljön hátrányos helyzetbe, senkit ne terheljen indokolatlan többletköltség és időráfordítás.

Indokloatlan időráfordítás?

Akkor ez azokra is vonatkozik akik nem állnak vizsga előtt még? Gondolom nem...

2020. ápr. 5. 11:52
 37/60 anonim ***** válasza:

Én azon paráztam be, hogy mivan ha az oktatóm nem visz vezetni a járvány végéig, mondván, hogy egy házban élek a nyugdíjas szüleimmel (63 és 64 évesek)....

Akkor tuti oda minden ráfordított idő és pénz. És a 2 évből is kifutok...

2020. ápr. 5. 13:03
 38/60 anonim ***** válasza:

Nézd, biztos vagyok benne, hogy senkivel nem akarnak feleslegesen kiszúrni, és valahol azt is meg lehet érteni, hogy a tanulóvezetők problémájának megoldása jelenleg hátul van a prioritási listán.

Véleményem szerint egyébként mindenki kap majd plusz egy évet a felkészülésre.

37-esnek: Az oktatód magasról tesz arra, hogy kivel élsz együtt. A kérdés inkább az, hogy saját felelősségre bevállalod-e.

2020. ápr. 5. 13:27
 39/60 anonim ***** válasza:
Nem büszkeségből mondom, de az én oktatóm közelebb van a 70-hez, mint a 60-hoz. El van hízva, szívbaja is van, meg még ki tudja milyen problémái..ő kb az elsők között lemondta az összes órát, és attól tartok, hogy mikor engedélyezni fogják a vezetést, akkor se fog egyből munkába állni. Így szerintem itt baromi nagy csúszások lesznek. És valamelyik kommentemben írtam, hogy mi harmincan vagyunk nála minimum, két hónapra előre kell nála időpontot foglalni. A jó Isten tudja, hogyha minden visszarendeződik a normál kerékvágásba, akkor mi lesz itt.
2020. ápr. 5. 13:35
 40/60 A kérdező kommentje:

#33-as: Az elfelejtést arra értettem, hogy gyakorlatban kicsit fejben nincsenek meg a dolgok, és kapkodik az ember. Nekem volt egy olyan amikor másfél hétig nem tudtam menni, és az első órán a kis kihagyás után picit szarul indultam el, mert kiment a fejemből a kuplung "határa", ahol ugye gázt kell adni, és a kuplungot tartani kell. Igazából úgy vagyok vele, hogy csak az hibázik, aki csinál is valamit (nem balesetre értve), tehát próbálok majd én is visszarázódni a helyzetbe.

#36-os: Szerintem úgy lett értve, hogy meg lesz oldva az a helyzet azért, hogy ne legyen felesleges az a beletöltött idő, amit a járvány előtt beletettünk.

Nekem is még az elején lettek lemondva az órák, csak azon a héten az első 3 nap lettem megtartva a vizsgák, és most még gyakorolni is elég nehéz zárt, forgalmon kívüli területen, ha az otthoni családtagok között senki sem vezet, akivel éppen együtt laksz. Lehet, hogy megoldják a határidőt, és csúsztatnak rajta, de az, hogy mi mennyivel és mennyire fog csúszni, és mennyire oldják meg a legjobban a helyzetet, azt én sem tudom, és rossz érzésem van kicsit ezzel kapcsolatban későbbre nézve.

2020. ápr. 5. 14:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!