Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 125ös motor mennyire veszélyes?

125ös motor mennyire veszélyes?

Figyelt kérdés
Nagy az esély, hogy balesetem lesz vagy valami? Szeretek motorozni de megsérülni nem akarok. L
2020. jan. 23. 16:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Most feltételezem, hogy ez egy valid statisztika, nem fogok utánanézni, forrást meg nem hagytál.

- A legelső google keresési találat. ( [link] Forrás: National Highway Traffic Safety Administration

Egyrészt nem lehet USA statisztikát összehasonlítani magyar statisztikával... Mindkettő gyümölcs, de itt kb meg is állt az összehasonlítás.

- ööö szerint. Habár nem ismerek magyar statisztikát de gyanítom, hogy sokkal rosszabbak mint autós mint motoros téren. Az okokatleírtam.

Minden statisztika csak értelmezés után válik érthetővé. Ezalatt azt értem, hogy a számokat körülményekbe kell helyezni, így pucéran szinte értelmezhetetlen.

- Nem, nem annyira. Valójában teljesen értelmezhetőek.

- Ez feltételezi azt, hogy balesetet szenved az egyén (ha nincs baleset, halálos baleset sincs), illetve a körülményekről, okokról nem mond semmit.

A bejelentett baleseket vették bele a statisztikába

Ezeket honnan vetted? Én találtam elég sok olyan véleményt is, hogy azért nem olyan rózsás a helyzet. Nem laktam ott soha, te igen? Vagy mire alapoztad ezt az állítást?

- Onnan veszem, hogy éltem ott és 1000x jobbak az utak. Ezen kívül sokkal több helyen van párhuzamos közlekedés, ami megint nagyban csökkenti a balesetek veszélyét.

"sokkal türelmesebbek a közlekedők." Ezt mire alapozod? Én láttam nagyon sok US road rage videót (van erre külön csatorna is), tehát azért ott is jellemző az ideges, türelmetlen, agresszív közlekedő.

- Arra, hogy éltem ott. Talán meglepő lesz, de a TV-ben nem a szabályosan közlekedő milliókat mutatják, hanem az elmebetegeket. SOKKAL kevésbé jellemző az ideges, türelmetlen, agresszív közlekedő. Egyébként ehhez nem kell amerikába utazni. Németországban, Hollandiában is nagyon jók az utak és sokkal ritkábban akar meggyilkolni valami barom, aki úgy érzi, hogy neki sietnie kell.

"lehet, hogy csak 110 km/h a max az autópályán, csakhogy a balesetek többsége nem ott történik sem itthon, sem (feltételezhetően) ott. Valamint hiába csak 110, ha nincsen szabályozva, mindenki kb abban a sávban megy, amiben akar, gyakran mindenféle logika nélkül."

- Szerintem egyszer majd látgass ki és nézd meg. Te most tippelgesz, hogy hogy lehet kihozni azt, hogy ott is rossz, de nem... ott sokkal jobb a közlekedés.

2020. jan. 24. 09:25
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem egészen tippelgetek, hanem mások véleményére alapozva mondom, akik Egyesült Államok állampolgárai.

Én Hollandiában éltem 4 évet, ott valóban sokkal jobb a helyzet.

Tisztában vagyok vele, hogy amit youtube-on látok, az csak az érem egyik oldala, és nem mindenki elmebeteg gyökér, de pusztán a videók mennyiségéből próbáltam következtetni, hogy ott sem lehet sokkal jobb a helyzet e tekintetben.

A mondandóm lényegére nem tértél ki, ahol megvitatom, hogy egy sima kontextus nélküli statisztika mégsem olyan sokatmondó :) Mint írtam, nem azt mondom, hogy nem veszélyesebb motorozni, mint kocsival menni, csupán azt állítom, hogy maroknyi alapszabállyal, józan ésszel bőven le lehet csökkenteni a kockázatot legtöbb ember számára vállalható szintre. Simán lehet, hogy idén meghalok motoros balesetben, de nagyon pici az esélye. Annyit meg vállalok. Cserébe gyönyörű helyeken jártam, átlag magyar (de akár európai) embernél többet tapasztaltam koromhoz képest, motorozás által is, meg egyéb "veszélyes" hobbijaim által is. Számomra ez jó alku :)

2020. jan. 24. 10:26
 13/15 anonim ***** válasza:
52%
De az én apukám sokkal erősebb!
2020. jan. 24. 13:47
 14/15 anonim ***** válasza:
Két féle motoros létezik:az egyik már elesett,a másik meg el fog esni! Veszélyes üzem nekem most orsócsonttörésem van.
2020. febr. 1. 05:02
 15/15 anonim ***** válasza:
Elmeséled, hogyan törted el? :/ Hátha tanulhatunk belőle valamit.
2020. febr. 1. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!