[MOTOR, LENT INFÓ] Haverom elképzelése szerintetek veszélyes?
Haverom életében nem ült még motoron, és egy 125ccm-es motort akar venni.. hiába mondom neki hogy az túl erős főleg úgy hogy még kormányt se fogott életében a gyerek.. nincs a srác 60kg és azt mondja hogy alatta nem megy el egy aprilia rx 50. Ja! És azt hozzá tenném hogy 100ezerért akar 125-ös motort venni! Én már nagyon régóta motorozok és még mindig csak 50-es mociknál tartok, amelyek kimentek eddig velem minden hegyen(63kg vagyok)
Tudom hogy nagy baj is lehet belőle mert még 50-es motorokkal is hatalmasat lehet esni! Hiába szólok rá.. De sajnos már csak a saját kárából fog tanulni! Ti szerintetek hogy lenne helyes?
A 60 kilója alatt siman elmegy az rx50
De ha 125-ot vesz az sem mindegy hogy 2 ütemű vagy 4 ütemű
A 2 utemu 30 loero körül egy 4 utemu 15
A 2 utemu eros neki de egy 4 utemu miután megvan a jogsi szerintem nem lesz erős
Ismerek olyan srácokat, akik nem 50-es prüntyögővel kezdték, hanem egyből nagyobb motorral.
(sőt, még 60 kiló alatti lányok is vannak)
Nem bántásból mondom, de vannak olyanok, akik rövidebb úton képesek felnőni egy feladathoz. Nem mindenkinek szükséges végigjárni a szamárlétrát. ;)
Törölték a remek hozzászólásom, pedig csak a kérdező enyhén kifogásolható levelére reagáltam és ráadásul nem is olyan hangnemben.
Akkor leírom érthetően: semmi gond nincs azzal ha valaki nagyobb gépen akar motorozni. Mindenkinek magának kell tudnia mit akar, a motorozás ilyen. A kérdező pedig miért magából indul ki, attól, hogy neki jó a 50 ccm, lehet másnak nem jó, vagy nem elég. Ha pedig nagyon régen motorozik és nem óhajt továbblépni az az ő dolga, nekem azt sugallja, hogy nem egy motorzseni. Ebből adódóan tanácsai sem relevánsok.
A barát nyugodtan vágjon bele, tapasztalja meg a saját döntéseit. A kérdező - leveléből egyértelműen kitűnik - nem igazán érett gondolkodású és tulságosan forró fejű. Nem neki találták ki a motorokat, maradjon 50 ccmnél ( nem lenézésből írom ), de a legjobb lenne ha más hobbi után nézne.
Miért esne azért mert 125ös a motor?
Életemben még robogón sem ültem és csináltam egy korlátlan jogist pár éve, egy 600-as Horneten... Egyszer nem törtem össze magam.
(A rutin pályán is max állásban döntöttem le a motort összesen talán 2x.)
Figyelj már kérdező, ne fárassz már az irományaiddal:
Ezt írod nekem privátban:
"Versenyezni járok , 70-es metrakit tuning beta rr50. És vannak nagyobb motorjaim ha méretesebb hegyeket akarok megmászni. Ne oktass ki szerintem, főleg null tapasztalattal ;) "
Ide meg ezt írtad:
"Én már nagyon régóta motorozok és még mindig csak 50-es mociknál tartok, amelyek kimentek eddig velem minden hegyen(63kg vagyok)"
Nem tudom nem észrevenni a paradoxont bocs. Ifjú korod bohóságának tudom be a leveled, meg az előzőt, de ha megkérhetlek a jövőben ne fárassz már jó? Kösz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!