Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire veszelyes kerekcsapag...

Mennyire veszelyes kerekcsapagy hibas autot vezetni?

Figyelt kérdés
A bal elso kereken van a hiba.Csak egy het mulva tudom szerelohoz vinni.Addig hasznalhatom?Lenne egy fontos utam a munkambol kifolyolag ami miatt tobb mint 200km-t kene vezessek.Elindulhatok ilyen kocsival?Vagy semmikepp se?

2018. márc. 27. 00:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Én a helyedben nem erőltetném.

A legrosszabb eshetőség ilyenkor, hogy blokkol a kerék. Ami nem épp szerencsés dolog például 90-nél, pontosabban csak a szerencséden múlna, hogy az autó merre indul meg, és hol áll meg.

Még azt mondom, hogy városon belül max 50-el egy fokkal biztonságosabb, mert ha blokkol a kerék, akkor sem épp veszélytelen, de sokkal ekvésbé, mintha 90-nél teszi mindezt.

2018. márc. 27. 00:15
 2/7 A kérdező kommentje:
Sajnos varoson belul is hasznalnom kell addig.Valami jotanacs, hogy hogy tehetnem biztonsagosabba, hogy keruljem el a baj?
2018. márc. 27. 00:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Blokkolni biztos nem fog a kerék, viszont kegyetlen hangja lesz, amikor szétesik a csapágy.

Nekem 1x volt hátul, egy hulladék Fordnál, kb 40-nel mehettem haza.

És nem volt semmi előjele, búgás, stb.

Ha már egy ideje búg, még bírja egy darabig.

2018. márc. 27. 03:21
 4/7 anonim ***** válasza:

Én sem azt írtam hogy biztosan fog, de ha blokkol, akkor csak a szerencsén múlik a kimenetel ez viszont biztos. Egy blokkoló kereket semmilyen elektronika nem ellensúlyoz, ott végképp csak a szerencsén múlik, hogy mi lesz a vége és hol áll meg a kocsi.

Amúgy a városi használat még a jobbik opció az alacsonyabb sebessg miatt.

2018. márc. 27. 04:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet tudni. Lehet hogy kibírja, lehet hogy nem.
2018. márc. 27. 07:46
 6/7 anonim ***** válasza:
74%

Ne indulj el vele, ha már most sem jó.

Ha más nem lesz vagy szét hull a csapágy vagy besül.

Utána nem tudsz sehová menni vele. Menteni kell.

2018. márc. 27. 10:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Nagyon úgy tűnik, hogy akárhogy is, de elindulsz majd.

(A minap Debrecenben a Füredi út egyik kereszteződésében egy kocsi alól kanyarodásnál kifordult a bal első kerék.

Feltehetőleg valamelyik gömbfej kiesett a tokjából.

Nem ment gyorsan, de a gép jócskán megsérült. Ha ez 100-nál történik egy autóúton...

Ilyenkor látom a szigorított műszaki vizsga létjogosultságát!)

2018. márc. 27. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!