Mennyire veszélyes a motorozás?
Tetszik nagyon, csak visszahúz állandóan a sok halálos baleset, melyek autós gázolásokból származnak.
Mit gondoltok mire érdemes odafigyelni?
Néha ha mondjuk mennék gyorsabban akkor az pályán jól belátható eseteknél mennyire jelentene rizikót?
Kíváncsi lennék a véleményetekre!
Sok mindenre érdemes odafigyelni... Én nem tartom nagyon veszélyesnek a körültekintő motorozást. Persze lehet baleseted, még ha profi és felkészült vagy is, de eleve élni veszélyes és azért lehet növelni az esélyeidet ;)
Először is ne legyél forrófejű ifjoncz, aki száguldozik és halhatatlannak hiszi magát. Az elég nagy probléma.
Ha száguldozni akarsz, inkább pályán tedd (nem autópályára gondolok, bár még mindig inkább ott, mint mondjuk valami apró, rossz minőségű úttal rendelkező szerpentinen). Közúton legyen ráhagyás, sosem tudhatod, mikor jön egy olajfolt vagy szarvas, a beláthatatlan kanyarok különösen veszélyesek lehetnek. Persze nem mehetsz mindig gyökkettővel, mert hátha egy őrült áll (vagy jön szembe) a kanyar után a sávodban, de azért ne centizd ki, hogy na, ezt be tudom venni, mert ügyes vagyok. Az a pályára való, ahol nem bukkan fel hirtelen egy kátyú vagy részeg biciklista.
Ne tételezd fel automatikusan, hogy az autósok látnak... Ez gyakran nincs így.
Autópályán nem szoktam aggódni (bár én nem megyek gyorsan, sőt, eleve autópályán sem, unalmas), többnyire kifejezetten jó az útminőség, ha nincs nagy forgalom, akkor lazán megelőz, aki akar, amennyiben van (kamionsor a külsőben), akkor pedig nem vágok ki egy láthatóan igen gyorsan közeledő elé, akit csak feltartanék. Akik igen gyorsan mennek, azoknak ez az utóbbi ritkán játszik, mert ők a gyorsabbak, de azért autóval is lehet súlyosan illegális sebességgel menni autópályán, s azt amúgysem ajánlom.
Nyilván tötymörögni is igencsak ellenjavallt, illetve a forgalomtól és helyzettől függ.
Józan ész, az igen hasznos tud lenni.
Most egyelőre ennyi.
városban csak arra kell figyelni, h az autósok látnak-e téged, mert nem mindig veszik észre a motorosokat, és kikanyarodnak elénk....
kanyarokban vigyázni kell, városban főleg esőben, mert megcsúszhat lassú sebességnél is akár
főúton meg nem száguldozni 150-el, meg kanyarokban a megfelelő sebességet választani
Igazat megvallva elég régóta vonzanak a motorok, autók. Sportkocsira nagyon nem lenne pénzem, 15 millió egy Lamborghini használtan ami már öregnek mondható, költeni kell rá rendesen egy évszakos alternatíva... motor meg sokkal nagyobb élményt nyújt szerintem, ráadásul olcsóbb.
Maradék pénzből vennék egy lakótelepi lakást a közelben, kiadnám albérletbe, havi 60-70k meg nem jönne rosszul sem. Ezek a méregdrága kocsik a nagyon gazdag emberek játékszerei, az a poén nyáron előveszik a BMW vagy valami mellett és teszik is vissza egy-két autópályázás után. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!