Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Átvertek egy autóvásárlás...

Átvertek egy autóvásárlás során. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Még májusban vettem egy autót, kereskedőtől, bizományiba volt beadva oda. A kereskedő állítása szerint az autó jó állapotban volt/van. Azonban a helyszíni szemle során az ellenkező derült ki, találtam hibákat. Ennek megfelelően alkudnom is sikerült. Eleve úgy vettem az autót, hogy belekalkuláltam a vételárba, kora miatt biztosan kell rá költeni.

Viszont egy olyan hibájába ütköztem, amit minden bizonnyal szándékosan eltitkoltak és javíttatása két különböző szerelővel is sikertelen volt: az autó eddig felderítetlen, furcsa hiba miatt nagyon sokszor leáll alapjáraton. Rengeteg alapjárattal kapcsolatos alkatrész (gyújtáskábelek, gyertyák, trafó, oxigénszenzor, fojtószelep stb) cserélve lett, hiába. A "check engine" lámpát szándékosan kiiktatták, az akksi gyújtásakor sem világít.

Ezt sajnos nem vettem észre a vásárláskor. Már nagyon bánom, hogy nem néztem át alaposabban, illetve vittem el egy általános állapotfelmérésre. A kereskedő faszi bezzeg mossa kezeit, hogy ő semmit sem tudott, neki semmit sem mondtak, stb. Az adásvételin az előző tulaj adatai szerepelnek. Ennek ellenére a telefonszáma, bármilyen elérhetősége kideríthetetlen, utolérhetetlen. A kereskedő faszi bezzeg hárít, nem hajlandó kiadni a telefonszámot. Egyedül egy lakcímem van csak.

Fontolgatom, hogy levelet küldök neki, amiben közlöm, hogy vagy nyújtson valamilyen kártérítést, vagy feljelentést teszek csalásért és egyéb jogi lépéseket fogok kezdeményezni. És itt nem holmi kopóalkatrészről van szó. Egyébként a leállások okoztak már veszélyhelyzetet is. Ti mit tennétek?

2019. szept. 6. 20:18
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
32%
Perelj mindenképp, had rohogjenek ok is
2019. szept. 7. 09:05
 22/22 anonim ***** válasza:
42%

Csak egy pár kèrdés:

Mennyi volt a vételár?

Mennyit engedtek az eredeti árból?

Milyen autó?

Èvjárat?

Kilométer mennyi van benne?

Mert sztem az sem mindegy hogy egy 98as swift vagy egy 2012es mondeo mondjuk.

2019. szept. 7. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!