Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan működik az autó beszámí...

Hogyan működik az autó beszámításos autóvásárlás?

Figyelt kérdés
Egy használtautó kereskedőnél szeretnék autót venni és azt írja, hogy lehetséges a beszámítás? Most ez hogyan működik? Elviszem hozzá az autót és mond rá egy árat vagy el kell vinni valami állapot felmérésre? Vagy egyáltalán el kell vinnem? Mert valaki még anno mondta nekem, hogy csak az állapotát kell mondani és a markatípust és arra mond egy árat.
2019. szept. 4. 13:31
 1/6 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Mint ahogy te sem, a kereskedő sem fog bemondott állapotra venni autót. Elviszed hozz, megnézi, felméri az állapotát ő maga, és arra mond egy bőven piaci ár alatti összeget.
2019. szept. 4. 13:41
 2/6 anonim ***** válasza:
55%
Ez így van ahogyan az első is írja. Elviszed hozzá hogy ezt szeretnéd beszámítani ő megnézi, felméri az állapotát, a nagyobb kereskedőknek van saját műhelyük ahol apróbb dolgokat meg is javítanak az eladó autókon meg picit rendbe teszik hogy növeljék az értékét amit nem visznek túlzásba nyilván. Az autó beszámításnál is kb ez lesz hogy vagy beviszik a műhelybe és átnézik elől, hátul, középen, alul, felül, belül és mondd rá egy ajánlatot hogy mennyiért számítja be vagy veszi meg, és annyival olcsóbban elviheted azt az autót amit kinéztél magadnak. de ha csak simán eladásra viszed be neki az autódat és nem akarsz tőle vásárolni akkor is ugyanennyiért fogja ő megvenni tőled csak pénzt ad érte. Nyilván a piaci ár alatt fogja megvenni mert csak úgy lesz belőle haszna, általában 150-200 ezer forinttal olcsóbban vesznek át autókat és annyival többért fogják/próbálják eladni. Haverom autóját átvették 550 ezerért, ő meg is mondta hogy nem adja el magán embernek mert be akarja számítani a másik autóba amit szintén ott vesz, mert annál a kereskedőnél volt ilyen akció hogy ha beszámításra visznek autót és vesznek másikat akkor a másik autó alap árából elenged 20% ot és abba beleszámítja azt az összeget amennyiért átvette az autót és ha maradt különbözet azt kellett kifizesse és már mehetett is. Akkor így működött. Szóval 550 ezerért vette át az autóját én elmentem 2 héttel később megnézni hogy mennyiért hirdetik, és mit változtattak rajta esetleg mert kíváncsi voltam. Közel 700 ezer forintért hirdették, annyi hogy ki volt takarítva órát nem tekerték vissza legalább meg egy másik akkut raktak bele és ennyi. A kereskedő megmondta hogy ha megveszem akkor olajcsere, szűrőcsere az le van tudva, azt tudta is igazolni hogy új van benne, mutatta is az olajat hogy szép tiszta, még a szűrőházat is kinyitotta hogy lássam mert látta rajtam hogy nem hiszek neki. Viszont mondta hogy a vezérléshez nem nyúltak. Na meg annyit csinált még hogy a gumikat felnikkel együtt levette és eladta mert 2 éves nyári garnitúra volt rajta és valami kopott gumikat és félig rozsdás lemezfelnit tett fel helyette. Azt a szettet kb 120 ezerért adhatta el, ha eladta és nem más autóra rakta fel amivel növelte az értékét.
2019. szept. 4. 13:52
 3/6 A kérdező kommentje:
Nekem jól jönne ez a beszámítás, mert az én kocsimat is max csak 250K-ért tudnám eladni. Meg legalább nem szenvednék az eladással. Anno mikor apumé volt az autóm, akkor neki is beszámították volna 200k-ért, de ő azt keveselte. Azóta mióta én használom nekem elég reálisnak tűnik ez az ár :)
2019. szept. 4. 15:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Vidd el hozzá és megtudjátok beszélni a kereskedővel. Nem kötelező ott hagyni ha nem tetszik az ár.
2019. szept. 4. 16:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Dehogynem vesz bemondott állapotra autót. Olyan alacsony árat ígér érte, hogy mindegy neki milyen állapotú.
2019. szept. 4. 18:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Azt mondod az autót kb 250ezret ér akkor szerinted menyiért számítsa be?Szerintem adnak max kb egy 100ezres ajánlatot vagy még annyit sem és ezt most nem bunkóságból irtam!
2019. szept. 4. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!