A férfiak miért kegyetlenek az autókkal?
“Megsúgom ha jár álló helyben a motor, az nem kegyetlenség, semmi baja nem lesz tőle az autónak...”
Itt a pont! Egy turbós autónak meg kifejezetten jó, ha járatják indulás előtt, leállítás után 2-3 percig. Főleg a dízelnek. Hosszú pályázás után. Mert akkor a turbó szállna el előbb-utóbb.
ma 17:32
Mondd már meg mi baja lesz a motornak , ha alapjáraton járatja ,és ad neki néha egy kis gázt? Az a fél liter üzemanyag, amit megzavál egy óra alatt? Istenem...
Kérdező: amúgy te tényleg ilyen hülye vagy? Mert ha szép nem vagy, attól még nem kell annak lenni... ;)
Én vagyok az igazán kegyetlen autógyilkos! Szétverem, szétvágom, kibelezem, kivéreztetem őket!
Egy bontós :)
A motor még mindig egy gép, tehát nincs olyan, hogy szereti/nem szereti.
Egyébként elég ritka lehet, hogy egy motor pont az üresen járatástól menjen tönkre.
Sokkal gyakoribb, hogy egy nagy sebességű hosszú autópályázás során vagy elmaradt karbantartások miatt megy tönkre egy motor.
A motornak sokkal többet árt a gyakori indítás-leállítás-indítás, mint az, ha jár a motor néhány perces várakozás alatt.
Az meg egyértelmű, ha ül valaki az autóban és klímára, fűtésre van szükség, akkor nem állítja le a motort, annak nem fáj, ha normálisan használják, arra lettek tervezve.
Nem.
Csak azt nem értem, hogy negyed-, fél órát, vagy még többet minek kell járatni egy helyben!?
#17, kevesen tudják, de a piros lámpáknak kőkemény gazdasági okaik vannak. Itt Miskolcon "csak" 4 olyan kereszteződés van, ahol tartósan minden irányban piros a lámpa.
A magyarázat: ha egy autó csak 10%-kal több üzemanyagot pöfögtet el üresjáratban, az a MOL-nak már kemény bevétel, pláne, ha valaki napi szinten használja az autóját, akár közlekedésre, akár munkából kifolyólag. 100 kilométerre számolva így alsó hangon is 600 forintot lehet spórolni.
Persze, mondhatod, hogy mit vagyok úgy oda, két mekis sajtburesz ára, de ha egy évben megyek 15000 kilométert, azt gyorsan elosztva százzal kijön a 150. Most engedjük el a nyilvánvaló tényt, hogy a különbség 150 x 2 mekis sajtburesz, azaz évente 300 sajtbureszt kapnék free.
Én speciel ezért használom a start-stop rendszert, mert jól jön az évi 300 sajtburesz, illetve az annak megfelelő pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!