Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Vannak itt intelligens,...

Vannak itt intelligens, művelt nárcisztikus pasik, akik ismerkednének egy borderline nővel?

Figyelt kérdés
25/N

nov. 14. 00:33
1 2 3 4 5
 41/42 anonim válasza:
39-es, Az én párom is borderline, és ez a betegséével járó tünet, hogy a másikat gyanusítja meg személyiségzavarral. Ugyanezeket hallom én is, hogy nárcisztikus vagyok, idegileg, mentálisan és egészségileg is tönkretettem őt. Holott ő ezeket magával csinálja, ez is az állapotának az egyik velejárója. A nárcisztikus személyiségzavar sokkal ritkább annál, mint ahogy dobálóznak vele. A borderline beteg egyébként sem nárcisztikus zavarossal asszociálódik a kutatások alapján, viszont az igaz, hogy kiugróan magasan (50%-ban) lehet a partnernél is személyiségzavar diagnózist felállítani, ezek többek közt az elkerülő, az antiszociális, illetve a hisztrionikus fordul elő leginkább. Szóval nem kell feltétlenül elhinni a youtube coach-os estimeséket erről a kérdésről, főleg nem azt a részét, hogy borderline jó, nárci rossz.
jan. 27. 18:26
 42/42 anonim válasza:
Gondolatébresztő hogy pont ezt a hármat sorolod 41-es. Meg ez is, hogy a borderlineok párja legalább 50%ban szintén sérült, nem megfelelően funkcionáló emberek közül kerül ki. De pl az elkerülő kötődés az egyik olyan, aminek a káros hatásai és az az által okozott szenvedés (főleg bizonytalanul kötődőnél) pontosan hasonló károkat tud okozni, mint a tényleges nárcisztikus emberek manipulációs praktikái. Szóval nem lep meg hogy összekeverik sokan, meg őket is tévesen nárcisztikusnak bélyegzik meg. Antiszociális és hisztrionikus, ők is tartalmaznak olyan elemeket, amiből szintén tévesen a laikusok a nárcisztikusokra asszociálnának, és lazán rá is mondják. Nagy kár, hogy mindig csak 1-1 kifejezés van felkapva, ha már ígyis úgyis a többség laikusként össze vissza cimkéz és analizál, legalább a teljes skála lenne felkapott, és változatosan használnák ezeket a zavarokat. Nem csak 1-1et kicsemegézve ami aktuálisan divat, és mindenkire azt húzva rá.
jan. 27. 18:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!