Olyan lány vagy, aki mélyebben látja a világot mint a többség, nem az egő irányít és úgyérzed nem szeretnél modern rabszolga lenni?
Sziasztok,
Évekig be volt zárva a szívem, leráztam minden lányt magamról, aki közeledni próbált felém, mert bizonyos okokból kifolyólag nem éreztem lelkileg rendben magam és nem akartam rossz hatással lenni senkire sem.. most, hogy rendeződtek a lelki dolgaim úgyérzem, hogy már csak egy lány hiányzik az életemből, egy olyan lány, akivel kölcsönösen szeretjük egymást és ezáltal kiteljesedhetünk.
Számomra a szabadság és (mostmár, hogy kinyitottam a szívem) a szeretet a legfontosabb dolog az életben.
A szabadság alatt azt értem, hogy nem szeretnék heti 5 munkanapot dolgozni, mert az nem normális.. vagyis az, mert normalizálták és ezt a többség elfogadja, tehát normálisnak tartja.
Éveken keresztül az erdőket jártam és sokat filozofáltam, így rájöttem arra, hogy nekem nincs szükségem modern dolgokra, hogy boldog legyek, ha van kellő szabadidőm.
Úgyérzem, hogy mindent egy távolabbi perspektívából látok, mint a többség, nagyon jó emberismerő vagyok és pusztán a másik szemének a mélyére tekintve megtudom mondani, hogy milyen az adott ember vagy milyen érzelmi feelengbe van jelenleg.
(A szem a lélek tükre)
Igazából hosszasan írhatnék magamról, de nem fogok, a lényeg, hogy nagyon eltérek az álagtól mentalitásba, próbálok mindig a dolgok mögé látni, a rossz dolgokat pozitívvá alakítani.
30/F
Ha nem tartod magad átlagosnak, te is úgyérzed, hogy szükséged van valakire, aki mellett kiteljesedhetsz, akkor ha szeretnél írj és meglátjuk, hogy lelkileg passzolunk e vagy sem.
11: Szerintem benned van vmi belső félelem vagy bizonytalanság inkább, azt vetíted kifelé.
Nem hiszem hogy a kérdező bárkinek meg akarna felelni, vagy imponálni, csak tárgyilagosan írt magáról (én is hasonlóképp szoktam).
És pont ezért én is inkább átlagtól eltérő nővel ismerkednék, nagyobb eséllyel tudunk egy hullámhosszra kerülni. Szóval itt is elbukik amit írtál.
"Egyébként sikerült olyan életet kialakítanod, ahol többnyire szabad lehetsz?"
Még nem, de ilyesmi a cél, afelé ügyködöm, hogy minél nagyobb szabadság legyen, de mellette azért kényelem is.
Hagyományos munkám viszont szerencsére soha nem volt. Otthonról, és szabadon. Egyelőre viszont nagyon csökkenteni kellett a kiadásaim, de ez nem igazán zavar, megoldottam.
Nemrég ismerősnél töltöttem egy kis időt vidéken, kicsit off-grid jellegű tanyán, távol a várostól. Érdekes élmény volt, csend, nyugalom, tiszta levegő.
Hasonlóan gondolkodom, mint te kérdező, és kevés olyan ember van, aki osztozik a meglátásaimban és nem akarja azonnal leharapni a fejem. Azok sem a környezetemben vannak, hanem ilyen olyan fórumokon néha feltűnik egy ilyen csodabogár, aki mer önállóan gondolkozni és azt felvállalni. Ez a "bezarkózás" is megvolt nálam is évekig.
Bár én nálad idősebb vagyok.
Fúúú mindig nagyon ijesztő volt az az ember aki ennyire túltolja a lelkit.
Mások szemébe belenézve megmondod milyen lelki állapotban vannak? Öhm... igen, ezt empátiának hívják, bár vlaójában nem pusztán a szemből vesszük le az információt, hanem pl testtartás stb... És egy megfelelő érzelmi intelligenciával rendelkező ember képes erre mindne további nélkül.
Az meg az alap pszichológiai állapot, hogy az egyén magát átlagon felülinek tartja. Ez is tök okés, de nem kell ebből ügyet cisnálni.
MIndenesetre hajrá. De nekem volt ismerősöm aki ilyen dumákat tolt, 2 nap után mindnek imenekül tőle.
Kérdező 10
Köszönöm.Bizonyos szempontból szabad vagyok a mostani munkahelyemen,már régóta dolgozom itt.Nem keresek a legfényesebben,de viszonylag keveset piszkálnak.És ez nekem is fontos.
Nagyon jo iras kerdezo, szo szerint igy latom a dolgokat en is, de senki nem ert meg... Szerintem nem azert elunk, hogy dolgozzunk. A mai gepesitett vilagban semmi ertelme mar a heti 5 napos munkahetnek.
Igy gyakorlatilag elfolyik az ember mellett az elet. Ekozben hullanak ki mellolem a 40-55 eves ismerosok, ugy, hogy sose eltek igazan. Az egesz tarsadalmi felfogas egy tevut. Nagyobbat, tobbet, gyorsabbat. Fent sem tarthato ez az "eletszinvonal".
Akkor most ki a bolond aki meg is ezt hajszolja egy korlatos bolygon, vagy megelegszik kevesebb penzzel, de tobb szabadidovel?
11-es:
Nem, nem akarok erőltetetten annak tűnni.. keveset írtam magamról, így nem tudsz rólam szinte semmit, én viszont ismerem magamat, tudom milyen vagyok.
12-es:
Igen, jól látod, az életben a legjobb dolgokért nem kell fizetni, sőt pénzzel szeretetet nem is igazán lehet vásárolni. :)
13-as:
Pontosan, nem imponálni akartam azzal, amit írtam magaról.
Csodás lehet otthonról dolgozni, eleve több szabadidőd marad gondolom, hiszen nem kell a munkahelyre és haza utaznod.
Ha megszabad kérdezni, akkor nem informatikus vagy véletlen, azon belül pedig programozó?
Csend, nyugalom, tiszta levegő.. hmm, de hiányzik már ez, jelenleg egy kisvárosban lakom, a környező erdős területek gyönyörűek, de nem olyan szabad a járkálás bennük, mint amihez szoktam.
14-es:
Sajnos az emberek többsége a modern kütyük, média befolyása alatt állnak, én is leginkább az interneten keresztül szoktam hozzám hasonló emberekkel "találkozni".
15-ös:
Köszi, minden jót neked is!
16-os:
Fő a békesség és a nyugalom. :)
17-os:
Igen, ez úgy van ahogy írtad, nagyon fontos az összhang, a kompatibilitás.
Megszabad kérdezni, hogy mit dolgozol, esetleg programozó vagy?
Remélem találsz valakit, akivel élvezheted az életet!
Facebookon vannak túrázós csoportok, na meg az Introvertált ismerkedős csoportokban is lehet találni különlegesebb lányokat, nőket, talán érdemes lenne meglesned.
18-as:
Nem, szűz vagyok. :)
Te rák vagy és hasonlóságot fedeztél fel?
19-es:
Pontosan, ez így tarthatatlan. Egy hét 7 napból áll és az emberek többségének 7 napból 5-6 napot le kell dolgoznia.. régen nem voltak ennyire leterhelve az emberek, nem volt ennyi modern kütyü stb és habár akkor se lehetett jó heti 5-6 napot ledolgozni, ebben a felgyorsult modern világban pláne nem az.
Az emberek egyre inkább elvesztik az önmagukkal való lelki kapcsolatot és emiatt kell(ene) egyre több embernek pszichológushoz járnia és emiatt a kevés szabadidő miatt van az is, hogy könnyen befolyásolhatóak sokan.. egyszerűen nincs az embereknek minőségi szabadidejük arra, hogy megismerjék önmagukat, átgondolják mi miért történik az életükben.. a médiapedig ezt a szabadidőhiányt kihasználva elfogadtat, normalizál olyan dolgokat, amik nem igazán jók.
Inkább legyen kevés pénz és több szabadidő. :)
(Én egyébként úgyérzem legbelül, hogyha kielégítem azt a lelki vágyamat, hogy egy békés helyen éljek sok szabadidővel, akkor akár ezáltal még pénzt is tudok előállítani.
Sok sok terv kavarog bennem, szeretnék könyvet írni, videókat készíteni, alkotni, az eddigi felhalmozott tudásommal segíteni másoknak.
Mihamarabb elkell érnem a szabad életvitelt, mert utána fogok csak igazán élni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!