Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ez jelenti a modern rabszolgas...

Ez jelenti a modern rabszolgaságot amikor egy rohadó lakást sem tudsz átlagos jövedelemmel megvenni?

Figyelt kérdés

[link]

Ezek voltak a kapitalista eszmék amiket istenítettek.

Ha jól tudom, a kommunizmusban mindenki saját kertes házat épített magának 5-6 szobával.

2023. nov. 9. 08:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

"Ha jól tudom, a kommunizmusban mindenki saját kertes házat épített magának 5-6 szobával."

Áááá!

Kérdezz, vagy tanulj, legjobb volna, ha mindkettőt tennéd.

2023. nov. 9. 09:06
 2/11 anonim ***** válasza:
94%

"Ha jól tudom, a kommunizmusban mindenki saját kertes házat épített magának 5-6 szobával."... a család akár évekig tartó hétvégi munkájával és 40 éves hitellel. Így most is megvalósítható bárkinek.

Próbáld ki, hogy úgy élsz, mint a "kommunizmusban" és meglásd sokkal több pénzt tudsz majd félre tenni. Ne legyen internet és mobil előfizetésed, ne legyen mobilod, tableted, számítógéped, stb. Családban max egy kocsi, vagy annyi sem. Üdítőket max ünnepek esetén vegyél. Nem rendelsz éttelt... stb stb.

Sokáig lehetne még sorolni, mi mindenben változott a világ, mennyi "luxust" tekintünk már alapvetőnek, melyek 30 éve nem voltak azok. Mennyit nőtt az életszínvonalunk, mely fenntartása nyilván többe is kerül.

2023. nov. 9. 09:07
 3/11 anonim ***** válasza:
94%
Javaslom megtekintésre az 1986-os Visszaszámlálás című magyar filmet Eperjes Károly főszereplésével. Pontosan arról szól, hogy mi kellett a kommunizmusban ahhoz, hogy valaki pikk-pakk kertes házat építsen magának. Nem akarok spoilerezni de annyit elárulok, hogy nem happy end a vége.
2023. nov. 9. 09:18
 4/11 sadam87 ***** válasza:
94%

"Ha jól tudom, a kommunizmusban mindenki saját kertes házat épített magának 5-6 szobával."

Rosszul tudod.

2023. nov. 9. 09:18
 5/11 anonim ***** válasza:
63%
Bármit meg tudok venni. Pedig ha valakinek nekem aztán átlagos a jövedelmem. Mégse rothadó a lakásom. Mások akiket ismerek sem a híd alatt laknak. Nem te vagy pancser?
2023. nov. 9. 09:26
 6/11 anonim ***** válasza:
6%
A kommunizmusban ha nem is kertes házat tudtál venni, de kaphattál önkormányzati lakást fillérekért, amiben lakhattál és később megint csak fillérekért meg tudtad venni!
2023. nov. 9. 09:36
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

Ez orbánisztán. Nézd meg a listát hogy melyik országban mennyi idő saját lakáshoz jutni.

Magyarországon vagy 40 év, ausztriában kb 13 év...

2023. nov. 9. 09:55
 8/11 anonim ***** válasza:
84%
Lenin elvtárs nem fog kitüntetést adni ezért a kommentért. Vissza a munkába! A nyugati kapitalista malacok autóik nem fogják összeszerelni magukat!
2023. nov. 9. 10:05
 9/11 anonim ***** válasza:
33%
Én Magyarországon két év alatt építettem fel és közmunkás voltam, tehát nem kerestem csilliárdokat. Ha neked 40 évig tart akkor kiemelkedően lusta vagy. Jobban járnál ha valamelyik rókát kiűzöd a lyukból és beköltözöl.
2023. nov. 9. 10:07
 10/11 A kérdező kommentje:

9

Apám is 3 év alatt építette fel 4 szobás házunkat. Sima átlag keresete volt anno.

2023. nov. 9. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!