Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Lányok! Ti mit csinálnátok...

Lányok! Ti mit csinálnátok egy férfival? Nektek mire kell egy férfi?

Figyelt kérdés
Nektek mire kell egy férfi?
2023. ápr. 13. 12:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim válasza:
#39 Az önzőség az, amikor tudatosan hasznot húzol más kárára. Amikor tudod, hogy ártani fogsz, de nem érdekel.
2023. ápr. 14. 13:04
 42/77 anonim válasza:
#40 "Ha valaki csak magára gondol, akkor definíció szerint önző" - az önzőség nem ez. 41-esben leírtam.
2023. ápr. 14. 13:06
 43/77 anonim válasza:

Amit te írsz egy súlyosabb formája az önzőségnek, ebben az értelemben nyilván nem vagy az, mindenkinek joga van a saját boldogságához.

Ha valaki csak magára gondol, azt minek neveznéd?

2023. ápr. 14. 13:09
 44/77 anonim válasza:

Énközpontúnak.

Viszont tényleg ne nevezzük már önzőségnek azt, hogy szingli vagyok és az is szeretnék maradni, mert ez az alapállapot, ez a kiindulópont. Innen tudok az önzőségi skálán menni az önző vagy a mártír irányba. Önző vagyok, ha érdekből jövök össze valakivel és csak kihasználom, mártír vagyok, ha azért jövök össze valakivel, mert belém van zúgva és sajnálom. Akkor sem vagyok önző, ha összejövök valakivel, akivel kölcsönösen boldoggá tesszük egymást. Remélem érthető a különbség.

2023. ápr. 14. 13:15
 45/77 anonim válasza:
Igen, mást értünk önzőség alatt, ezért elbeszéltünk egymás mellett.
2023. ápr. 14. 13:20
 46/77 anonim válasza:
Most már csak az érdekel, hogy nálad hogy néz ki az az állapot, amikor még nem vagy önző, de nem vagy mártír sem. Mondjuk a témánál maradva szingli/nem szingli téren. Mi a normalitás szerinted?
2023. ápr. 14. 13:23
 47/77 anonim válasza:

Szerintem - az én definíciómmal, amit te énközpontúságnak hívsz - az emberek legnagyobb része önző, ez az alapállpot. Szóval nincs olyan alapállapot, ahol nem vagy önző.

Ha a társadalom szemszögéből nézzük, akkor szükség van utánpótlásra, és itt lehet választani, hogy valaki ezt vállalja-e, vagy sem. De ettől nem lesz mártír, az hogy utódot nevel valaki, az lényegében a legalapabb feladat. Ha ez nem lenne, akkor már rég kihalt volna az emberiség - ilyen téren egyre kevesebben vállalnak gyereket, erre sok okot mondanak, pl. ebbe a világba gyereket?? De ez sokszor szerintem csak kifogás

2023. ápr. 14. 13:30
 48/77 anonim válasza:
"De ettől nem lesz mártír, az hogy utódot nevel valaki" - nem lesz mártír akkor, ha azt saját döntéséből, a saját örömére teszi. Ha muszájból teszi, akkor viszont mártír lesz.
2023. ápr. 14. 13:35
 49/77 anonim válasza:

Akkor lényegében az összes állat mártír, elvégre ők ösztönből - ami náluk elég nagy kényszer - csinálnak utódot.

Ha mindenki mindent a saját örömére tesz, az már szerintem a te definíciód szerint is önző.

2023. ápr. 14. 13:38
 50/77 anonim válasza:
#49 Az én definícióm szerint nem. Én azt nem értem, hogy az önző-mártír skálán miért nem tudsz ott középtájon kijelölni egy kis szakaszt, amire azt mondod, hogy normalitás? Se nem önző, se nem mártír. Sokan gondolkodnak egyébként így, ahogy te és nagyon fárasztó felnőtt embereknek magyarázni, hogy nem csak ez vagy az van, hanem olyan is van, hogy normális.
2023. ápr. 14. 13:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!