Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » Van társad, barátod?

Van társad, barátod?

Figyelt kérdés
Leírhatod a nemed, korod, és hogy barátot vagy társat keresel. Persze, pár szót írhatsz magadról, úgy könnyebben fognak írni neked.

aug. 10. 19:20
1 2 3 4
 11/36 anonim válasza:

9-es vagyok. Igen, ezzel én is így voltam sajnos, hogy akiket igazán a barátaimnak hittem, azokról kiderült, hogy amint úgy adódik, azonnal, CSak úgy lelépnek, kilépnek Az életemből. Az első néhány Kilépett, a töBbinél már nem vártAm meg. AmikoR már csak Akkor beszélünk Telefonon, ha én felhívom az milyen barát? Ha csak akkor ír nekem ha én előbb ráírok? Ha magától sosem jut eszébe hogy nahát, az a szerencsétlen vajon él e még?

Privátban szívesen megadom a Discord nevem is, de itt is megtalálhatja a figyelmes olvasó :).

aug. 10. 20:51
 12/36 anonim válasza:
#7: Sajnálom, őszinte részvétem. Apum 8 éve halt meg, azt is gyakorlatilag egyedül kellett átvészelnem. Az egyik "barátom" pl. folyton a fb-on lóg, állandóan posztolgat, de arra nincs ideje, hogy írjon nekem két sort. Utoljára áprilisban beszéltünk, akkor is én írtam neki hosszabb idő után (már korábban is leginkább csak én kerestem őt), nagyapám halálakor, őszintén szólva kicsit szerettem volna, ha valakire én is számíthatok, beszélgethetek vele. Azóta sem keresett ő sem. Az 1-es/3-as voltam.
aug. 10. 20:53
 13/36 anonim válasza:
50 f sok barat, tars nincs.
aug. 10. 20:54
 14/36 anonim válasza:

12

Na, pontosan erről beszélek! :( 9-11-es voltam

aug. 10. 20:55
 15/36 anonim válasza:

#10: Szerintem valahol az is lenne a barátság lényege, hogy a mélypontokon kölcsönösen átsegítitek egymást, keresitek a másikat. Nyilván nem arra gondolok, hogy minden beszélgetés siránkozássá fajuljon, de igenis vannak fájó, nehéz dolgai minden embernek, és szerintem teljesen jogos elvárás, hogy mindenki szeretne olyan barátot, akivel alkalomadtán ezeket is meg lehet beszélni, akiben támaszt lehet találni.

Igen, ez az individualizmus és atomizáció most nagyon megy, de szerintem legalább ennyire probléma az is, hogy az emberek mindig újra, izgalmas dolgokra vágynak, és hamar ráunnak a másikra. A többség inkább elcseszi az idejét a közösségi oldalakon, lájkokat, hízelgést, figyelmet kunyerálva, rengeteg emberrel próbál felszínes kapcsolatokat ápolgatni, miközben valójában senkire és semmire nem jut minőségi ideje és energiája. Az átlag ember kommunikációs készsége borzasztó gyatra, valójában nem is érdekli a másik ember, és ha valaki segítséget, támogatást szeretne kérni, akkor lehurrogják, hogy "energiavámpír vagy", "ne siránkozz, lépj túl rajta", de érdemi támogatást nem adnak. És a beszélgetés sem megy nekik, tőmondatokban reagálnak, visszakérdezni is képtelenek.

aug. 10. 21:02
 16/36 anonim válasza:

#15 azt hiszem nagyon jól látod. 10-es vagyok

Szerinted hogyan lehetne ezen változtatni? Szerintem kezdésnek le kéne korlátozni az egyénnek mindenfajta médiát. És az energiáit olyan tevékenységbe kellene fektetnie, amiben részt vesz különböző közösségekben (klubok, sportegyesületek, hobbiközösségek).

aug. 10. 21:09
 17/36 anonim válasza:
#11: Ismerős helyzetek. Velem is ugyanilyenek történtek, ha hetekig, hónapokig nem kerestem őket, akkor ők sem engem, de ha írtam nekik, akkor mindig jött a hazudozás, hogy "már én is keresni akartalak, csak...". Aztán amikor azt mondtam, hogy "oké, nem szeretnék teher lenni, inkább kilépek", akkor jött az újabb hülyítés, hogy "ugyanolyan fontos vagy nekem, mint más", de persze utána megint nem kerestek. Én meg meguntam azt, hogy mindig csak én próbálom fenntartani a kapcsolataimat, úgyhogy már nem is beszélek senkivel. Pedig nem vágytam volna sokra, nem akartam, hogy állandóan velem foglalkozzanak, csak annyit, hogy néha beszélgethessünk, kérdezzék meg, hogy mi van velem, kicsit érdeklődjenek, de semmi.
aug. 10. 21:12
 18/36 anonim válasza:
sajnálom hogy ezt tapasztaltad 17-es
aug. 10. 21:14
 19/36 anonim válasza:

17

Ne is mondd, ezek szerint ezek tényleg sablon szövegek. Nameg a: dehogy vagy teher, ne hülyéskedj már, stb. stb. stb. :(

aug. 10. 21:18
 20/36 anonim válasza:
#16: Az a baj, hogy senki nem szólhat bele a felnőttek médiahasználatába, és senkit sem lehet közösségi tevékenységre kényszeríteni. Másrészt ha valaki valamit csak kényszerből csinál, annak sosincs jó vége. Valahol az emberekben kellene lennie annyi igényességnek, hogy ne a média határolja körül az életüket, csak hát a médiának pont az a célja, hogy beszippantsa és irányíthassa az embereket. Amúgy pl. az internet akár hasznos is lehetne, könnyebb lenne kommunikálni, ismerkedni, csak az a baj, hogy a legtöbb emberből csak a rosszat hozza ki. Az emberek elvesznek az információáradatban, a társkeresők pedig csak a lehúzásról, az öncélú magamutogatásról és az unaloműzésről szólnak.
aug. 10. 21:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!