Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Milyen gyakori általában egy...

Milyen gyakori általában egy vetélés, és aki elveszíti a babáját, hogy tudja ezen túltenn magát lelkileg?

Figyelt kérdés

A társaságunkban van 5 nő, rajtam kívül, 2nek van gyereke, 1nek nem is lehet. Mindhárman veszítettek el babát, legalább egyszer, akinek nem lehet, ő vagy háromszor.

Az átlag tényleg ennyire borzasztó? Tényleg ennyire gyakoriak a vetélések? A család egyik barátjának a családjában is most volt a hír nemrég, hogy de jó, a lány várandós, aztán ma meséli anyósom, hogy elhalt a baba. Ez valóban ennyire gyakori?

És aki átéli, átélte ezt, hogy tudja kezelni? Én rettegek attól, hogy talán valami baj történik, és elveszítem a babám, bár még csak nem is próbálkozunk egyelőre, de már előre félek. Nagyon szeretnék gyereket, és fogalmam sincs, hogyan tudnám feldolgozni, ha velem is ilyen történne.

2015. máj. 3. 17:06
1 2
 11/12 kisszandi válasza:
a vetélést nagyon nehéz feldolgozni, ha egyáltalán lehet. 3babát veszítettünk el jelenleg az utolsó vizsgálat eredményét várjuk, hogy visszamenjünk az orvoshoz. Sokaknak téves információjuk van a vetélésről. Nem csak beteg babát lehet elveszíteni, hanem egészségeset is! A szervezet ezen időszakban nagyon érzékeny. Akár lelki dolog illetve hormonhiány is okozhat vetélést. Én biztosan tudom, hogy az első 2babám teljesen egészséges volt, de olyan dolgok történtek amiket a szervezetem nem tudott jól kezelni.
2015. máj. 21. 19:41
 12/12 gabriell88 ***** válasza:
Szia! Mi 10 hónapja próbálkozunk.3* volt vetélésem.De az orvos szerint próbálkozni kell tovább... Érzelmileg nagyon megviseli az embert. Én már ott tartottam, hogy észre se vettem,de elkezdtem befordulni, depressziós tüneteim voltak.Most újra nem próbálkozunk.Egyszerűen most nem bírnék ki még egy ilyet.Mondtam a páromnak, hogy egyenlőre nem akarok gyereket, talán , majd egyszer.Mindig is attól féltem, hogy nekem nem lehet gyerekem.Mivel gyermekkoromban kis epilepsiám volt(kinőttem) de akkor a doki azt mondta, sajnos az ilyen betegeknél előfordul az örökletesség, beteg lesz a baba stb. Próbálom terelni a gondolataim, de néha még most is elsírom magam..
2015. jún. 22. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!