Nagyobb az esélye, hogy a második terhességem is missed ab-val végződik?
Nem. Akkor van esélye, ha valamilyen komoly probléma van veled (habituális vetélés), de ezt ideális esetben a második, harmadik vetélést követően kivizsgálják.
Ha egészséges vagy, akkor jó eséllyel megmarad a következő baba, nyilván jobban kell figyelni, kaphatsz gyógyszert, több pihenés stb.
Nekem az ötödik héten volt egy vetélésem, amikor újra teherbe estem, rengeteget paráztam. Most a 27. hétben vagyunk a kislányommal, és minden rendben, mindketten egészségesek vagyunk.
Na, most hagyd abba! Nem kell hülyeségeket olvasgatni. Ami veled történt, igen gyakori, ne vonj le messzemenő következtetéseket. Itt a gyakorin most azért tűnik soknak a habituális vetélők száma, mert az egyik anyuka most másodjára vetélt el és már legalább a 4. kérdését teszi fel hasonló témában. Őt is megértem, ezen kattog az agya, muszáj válaszokat találnia a kérdéseire.
A nőknek csak 1%-uk habituális vetélő, míg egy-egy vetélésen kb. minden 4.5. kismama átesik egyszer. Fel a fejjel, és ne gondolj ilyen rossz dolgokra.
Egy öt babát elvesztett de KÉTGYEREKES ANYUKA
Márpedig biológiailag sajnos természetes a dolog. Én csak arra hívtam fel a kérdező figyelmét, hogy ne gondoljon egyből arra, hogy ez még egyszer megtörténhet vele. Erre igazán kicsi az esély a statisztikát tekintve. Én, mint írtam, sajnos 5 terhességet veszítettem el korai, 7-10 hetes stádiumban. Tudom, milyen beleőrülni a gondolatba, hogy a következővel is így járok. Tesztelni minden nap, hogy erősödött-e a csík. Remegve várni minden ultrahangot, hogy dobog-e a szíve, hiába tudni, hogy melyik napon fogant, ettől függetlenül bízni, hogy hátha később fogant, ezért nincs szívműködés. Nézni az orvos arcát felváltva a monitorral, és rettegni, hogy sajnos újra baj van. A két teljesen tökéletes terhességemet is a rendszeres mocorgásig rettegésben töltöttem. Ettől próbálom megóvni a kérdezőt.
És igen, egy jó nőgyógyász csinál egy hormonprofilt a köv. terhesség előtt, és ad progeszteron pótlást.
Érdekes. Már akkor soknak tűnt a korai vetélés, pedig még messze nem jött be a covid sem...
2 embriót vesztettem el tavaly. Elsőnél elkapram a covidot, egyszerre lett két pozitív tesztem. Akkor még nem tudtam, hogy ez nem annyira vicces.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!