Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Elégtelen sárgatest-hormon...

Elégtelen sárgatest-hormon termelődésre utaló tünetek esetén is lehetek terhes? Vagy megint vetéléssel végződik az esetleges terhességem?

Figyelt kérdés
26 éves vagyok. Fél évvel ezelőtt volt egy 6 hetes spontán vetéléssel végződő terhességem. Több doki is megvizsgált és a természetes szelekciónak tulajdonította a dolgot. Ugyanis annyira gyakori hogy ezt nem is vizsgálják míg 3x meg nem történik.:( UH-n egyébként nem látszódott semmi, de a tesztjeim pozitívak voltak... Azóta nem rendszeres (28 napos) a ciklusom, hanem 24-27-ig terjedő intervallumban mozog. Mielőtt megjön 3-4 napig barnázgatok (ami a dokim szerint a peteérés elmaradására és elégtelen sárgatesthormon működésre utal). Ezt miért nem kezelik? Miért kell megtörténnie 3 spontán vetélésnek ahhoz hogy komolyan kivizsgáljanak? (ugyanis a dokim ezt mondta) Felháborítónak tartom... Most a ciklusom 11.napján éreztem a jobboldali petefészkemnél erős szúró érzést és másnap szeretkeztünk is a párommal. Mennyi az esélyem hogy terhes vagyok és az is maradok?
2008. júl. 22. 15:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia! Az első vetélésem után az én dokim is igy állt a dolgokhoz. Elküldött ugyan vérvételre de egynapon nézték a progeszteron az LH és FSH értékeket. Mint idén kiderült két vérvétel kell, az egyik a 10. nap körül a második a 22. napon. A második elhalt terhességem után már elküldött genetikai tanácsadásra. Öt kisbabát kellett elvesztenem ahhoz, hogy kiderüljön a progeszteron szintem alacsony és két génemmel is baj van.

Ha sikerült teherbe esned minél előbb keresd fel az orvosod és lehet hogy felir duphastont ami a sárgatest hormonra hat.

Én orvost váltottam, magánrendelésre járok de itt legalább foglalkoznak velem.

2008. júl. 22. 16:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! Nekekm is sárgatest hormonjaimmal van a gond. Nem akart megjönni sokáig a fog. gátló elhagyása után és már szt hittem terhes vagyok.Sajnos nem voltam az.Így Duphastont adott a dokim és azt mondta,h ezt a gyógyszert szokták adni azoknak is,akik terhesek maradnak és sárgatest hormonzavarral küzdenek,h megakadályozzák ezzel a vetélést.Ezt az első 3 hónapban kell szedni,ha sikerült teherbeesned és akkor nem lesz semmi gond.
2008. júl. 23. 09:00
 3/4 anonim válasza:
Én is Clostit szedek.Első két hónapban 2X1, aztán a kontroll véreredmények tették indokolttá, hogy 3X1 legyen.Sikerült is a teherbe esés, azonban a 35.napon erős görcsökkel megjött a vérzésem.Előtte lévő napon pozitív lett a tesztem.Nagyon szomorú vagyok, nem udom az okát, valószínű, h a hormonszintem esett le.Azonban mindenkit, aki Clostit szed, bíztatok arra, hogy ne adja fel!
2008. júl. 23. 11:41
 4/4 anonim ***** válasza:
NE várd meg, míg még1 babát elveszítesz, válts dokit.! A Duphaston tényleg jó, terhességtámogató! Egy új dokin látnod kell, hogy reagál, mikor megtudja, hogy már volt vetélésed, - ha nem veszi komolyan, állj odébb! Fel a fejjel!
2008. júl. 23. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!