1 vetélés után mennyi az esélye, hogy mostani terhességem is azzal végzödik (amit nem szeretnék)?
Először is nagyon sajnálom!
Az, hogy volt egy vetélésed, egyáltalán nem jelenti, h a következő terhességed is ezzel végződik, ugyanolyan jók az esélyeid mint másnak.
Tavaly januárban volt egy vetélésem, márciusban már terhes voltam a kisfiammal, aki már 6 hónapos és egészséges.
Ezt csak azért írtam, hogy ne keseredj el, és pozitívan állj a dolgokhoz...bár tudom, h ez most nehéz!
Szép napot!
első terhesség esetén 5%
ha az utolsó terhesség élveszületéssel végződött 5%
ha mindegyik terhesség élveszületéssel végződött 4%
egy vetélés után 20%
két vetélés után 28%
három vetélés után 43%
abortusz után 6%
Született egy kisfiam,rá másfél évvel elvetéltem,majd a 4ik hónapban (amikor először próbálkoztunk) megfogant a babánk! Most vagyok a 23ik hétben!
Nekem sajnos másodszorra is sikerült elvetélnem. Ez idén történt 06.16-án a 12. terhességi héten.
Kívánom, hogy Neked sikerüljön. Ne éld át azt amit én!!!! Tarts be mindet utasítást amit a doki mondd! Ja és bármit észlelsz azonnal ügyelet, ne járj úgy mint én!!!!!
Ez attól függ mitől vetéltél el, ha a baba rendellenessége/betegsége miatt, akkor nem nagyn valószínű, ha a Te betegséged miatt akkor valószínűbb, tudni kéne a vetélés okát, de 1 vetélés után még nem csinálnak semmit a dokik.
Én a 2.után mentem el 2 éve, mert fél éven belül 2x vetéltem el a 11 és 12.héten, azután kivizsgáltattam magam, kiderült h PCO-m van, alacsony a progeszteron szintem, pajzsmirigy alulműködésem van és II.típusú diabetesem...harmadjára gyógyszerekkel megmaradt, most 4,5 hónapos nagylány. :-)
Ez nem az én topikom, nem szeretném elvenni a kérdező kérdéseire a választ.
Kezelt pajzsmirigy-alulműködésem van, nincs PCOm, szedtem már a terhesség előtt Utrogestant a sárgatest miatt, az Inzulinrezisztenicámra is szedtem a gyógyszert. Mindent betartottam. A 10.hetes uh után barnázgattam, felhívtam a dokit, azt mondta a vizsgálattól van. Rá 2 hétre mentem és olyan volt a kis drágám, mint aki aludt csak nem vert a szíve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!