10 hetes terhességem elhalt menyi az esély hogy a második is így végződik? Mit tehetek a megelőzésért? Irnátok tapasztalatokat?
Tenni nem sokat tehetsz ellene. ne gondolj erre, egyél rendesen, pihenj sokat, és csak arra gondolj vele már minden rendben lesz. nekem bejött.
24 hetes kismama
Szia! Nagyon nagyon sajnálom, amin keresztül kellett menned. Az orvosok azt mondják, hogy a legelső babával viszonylag gyakran előfordul ez a 12. hétig, mert annyira új a szervezetnek a terhesség pl. De ezeknek az eseteknek a nagy százalékában többé soha nem fordul elő a vetélés. Én ismerek 4 gyerekes anyát, akinél az első terhesség a 12. héten sajnos így véget ért, de azóta 4 gyönyörű gyereke van. Nekem volt hormon problémám, mielőtt megérkezett a pocilakó, és én Utrogesztán nevű progeszteron bogyót szedtem a 13. hétig, hogy megmaradjon a baba. A Duphaston a másik olyan szer, amit a korai vetélés ellen szoktak a dokik felírni. Ezek plusz sárgatest hormonnal látják el a mamát.
Még valami: állami helyeken, és lehet, hogy néhány magánorvos az első vetélésnél nem kezd kivizsgálásba, hanem természetesnek tekinti. De ha te nagyon nyugtalan vagy, hogy a következő is így végződne -e, érdemes lehet elmenni magán dokihoz azzal, hogy ez történt, és szeretnél teljes hormon kivizsgálást+inzulin terhelést. Sok vetélés oka pajzsmirigy hormon probléma, vagy inzulin rezisztencia. Mind kettőt lehet gyógyszerrel könnyen kezelni. (pajzsmirigy gyógyszer, illetve metformin gyógyszer szedve a 12-13. hétig)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!