Minden kórházban így bánnak azzal, aki vetélés miatt megy be?
Lehet, hogy nem idevaló a kérdés, de nagyon kellemetlenül érintett, ami velem történt:
Spontán vetélésem volt a 6. betöltött héten, bementünk az ambulanciára (késő délután, már rendelési időn túl). Az ügyeletes orvos és az asszisztensnő/nővér, akiket lehívtak hozzám az osztályról minősíthetetlenül bunkó volt! Az orvos nekem állt, hogy miért nem rendelési időben mentem el az SZTK-ba a szakrendelésre?! Mondtam neki, hogy azért, mert már rendelési idő után kezdtem el görcsölni és vérezni. Erre a következő az volt, hogy ha teherbe esni volt eszem, akkor arra is lehetett volna, hogy vigyázok a magzatra. Na erre aztán már kissé felháborodva felsoroltam neki, hogy vitamint szedtem, tisztességesen felöltöztem, hogy meg ne fázzak, se egy szál cigi, se egy korty szeszes ital (amúgy sem fogyasztok), tehát igenis vigyáztam, mert tervezett baba volt!!! Erre azt felelte, hogy "Hát, nem úgy tűnik..." Na én akkor sírva fakadtam.
Vizsgálat + UH után közölte, hogy műszeresen kell befejezni, felvettek osztályra, este megvolt a műtét, másnap reggel jöhettem haza. Megjegyzem, fent az osztályon a nővérek már nagyon aranyosak, segítőkészek és gondoskodóak voltak, de az, amit lenn az ambulancián műveltek?!
Máshol is ilyenek???
Félreértés ne essék, nem vártam én pátyolgatást meg tutujgatást, csak tisztességes viselkedést, nem pedig vádaskodást és lekezelő, flegma modort!
Én írtam a miskolci kórházakról. Nem akarok általánosítani, az én sztorimban is végül is két bunkó orvos volt, az ambullancián lévő ügyeletes, no meg az altatóorvos a műtőben. De az altatóorvossal én össze is vesztem akkor rendesen, aki pedig a műtétet végezte, megvédett, nekem adott igazat. Na mindegy, én a kórházat nem bántom, de eggy életre nyomot hagyott bennem, ami akkor 5 éve történt. Számos ismerősöm szült ott azóta, és meg voltak elégedve, hisz ott is vannak jó orvosok, de sajnos akad egy-két flegma is, mint ahogy máshol is előfordul gondolom.
És így utólag most már azt gondolom, hogy nekem is betegjogi képviselőhöz kellett volna akkor fordulnom, mint most a kérdezőnek, nem magam miatt, hanem mások miatt, hogy másokkal mindez ne történjen meg!
Hiszen a kórháznak sem árt, ha tud róla, némely dolgozója hogyan bánik a betegekkel!!!
Szóval a doki szerint rendelési időben kellett volna elvetélned...
Tudod az ilyen esetre mondják, hogy "nem neked sértés, hanem neki szégyen". Próbáljatok meg kikapcsolódni kicsit, ha tehetitek pl. menjetek el 2-3 napra valahova, és gondolj arra, hogy lesz(nek) még Neked babá(i)d! (remélhetőleg nem ennél az orvosnál)
Nekem a 9.héten derült ki,hogy elhalt a magzatom :(
a dokim totál rendes volt,beküldött a Kistarcsai kórházba ahol szavak nincsenek rá,hogy milyen bánásmódba részesültem...a főorvos vizsgált meg,mint egy állat...szóltam is neki,hogy fáj amit csinál,hát nem érdekelte,majd haza küldött,hogy várjuk meg míg spontán elvetélek,de ha nem történik meg akkor 2hét múlva műszeres befejezés....
Amikor kiírt műtétre,egy olyan "csapatba" ahol csak abortuszosak voltak...teljesen magam alatt voltam,de a nővérek félre hívtak és velem ekkor teljesen külön foglalkoztak,és egy másik doki jött hozzám aki nagyon emberséges volt!
De igen is elvárja az ember,hogy pátyolgassák,elég nagy lelki teher ilyet átélni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!