Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Minden kórházban így bánnak...

Minden kórházban így bánnak azzal, aki vetélés miatt megy be?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy nem idevaló a kérdés, de nagyon kellemetlenül érintett, ami velem történt:

Spontán vetélésem volt a 6. betöltött héten, bementünk az ambulanciára (késő délután, már rendelési időn túl). Az ügyeletes orvos és az asszisztensnő/nővér, akiket lehívtak hozzám az osztályról minősíthetetlenül bunkó volt! Az orvos nekem állt, hogy miért nem rendelési időben mentem el az SZTK-ba a szakrendelésre?! Mondtam neki, hogy azért, mert már rendelési idő után kezdtem el görcsölni és vérezni. Erre a következő az volt, hogy ha teherbe esni volt eszem, akkor arra is lehetett volna, hogy vigyázok a magzatra. Na erre aztán már kissé felháborodva felsoroltam neki, hogy vitamint szedtem, tisztességesen felöltöztem, hogy meg ne fázzak, se egy szál cigi, se egy korty szeszes ital (amúgy sem fogyasztok), tehát igenis vigyáztam, mert tervezett baba volt!!! Erre azt felelte, hogy "Hát, nem úgy tűnik..." Na én akkor sírva fakadtam.

Vizsgálat + UH után közölte, hogy műszeresen kell befejezni, felvettek osztályra, este megvolt a műtét, másnap reggel jöhettem haza. Megjegyzem, fent az osztályon a nővérek már nagyon aranyosak, segítőkészek és gondoskodóak voltak, de az, amit lenn az ambulancián műveltek?!

Máshol is ilyenek???

Félreértés ne essék, nem vártam én pátyolgatást meg tutujgatást, csak tisztességes viselkedést, nem pedig vádaskodást és lekezelő, flegma modort!

2013. dec. 5. 14:47
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez totálisan felháborító!!!!
2013. dec. 5. 14:49
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

nagyon bunkók voltak veled.

engem "csak" másfél-két órán keresztül várattak a folyosón, miközben dőlt belőlem a vér. Majd amikor az orvos megvizsgált, közölte, hogy "tessék megnyugodni, csak el tetszik vetélni"

2013. dec. 5. 14:52
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
ez tényleg felháboritó. egyébként mivel véreztél lehet nem is kellett volna műtét hanem magától kiürült volna:( Akkor muszáj aműtét ha nincs szivhang de nem indul meg spontán a a vetélés. Ha elkezd vérezni a kismama akkor magától ki szokott tisztulni ha esteleg nem akkor kell műtét. de ezt ö meg sem várta:(
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon durva, nagyon sajnálom ami történt.

Úgy gondolom, hogy ez a hangnem nem megengedhető.

Nem vagyok el feljelentgetős fajta, de komolyan azt javaslom, hogy menj el a betegjogi képviselőhöz, és mondd el neki ami történt. Egy orvos nem viselkedhet így.

Nekem is volt vetélésem, tudom milyen rossz. Velem nagyon rendesek voltak, de így is borzalmas volt. Nagyon sajnálom, hogy neked ezzel a bánásmóddal még tovább nehezítették a helyzeted. Ne hagyd ennyiben, egy ilyen orvos nem való emberek közé.

5/27 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom, hogy így jártál, amikor eleve van elég bajod. Nagyon szemetek voltak veled. Azért vannak tisztességes emberek is. Én a terhességem elején sokszor szaladtam kórházba vérzéssel. 4 különböző orvossal találkoztam éjszakai ügyeletben, 2 különböző kórházban és mindegyik nagyon rendes volt.
2013. dec. 5. 14:53
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnállak! Undorító ez a stílus! Tudom, hogy ez már nem segít, de írhatsz észrevételt az illetékes betegjogi képviselőnek, hogy vegyék már észre magukat!
2013. dec. 5. 14:53
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

Azonnal írnék egy csúnya, panaszos levelet a betegjogi képviselőnek az orvos és az asszisztens nevével!

Minősíthetetlen! Felháborító, hogy így bánnak egy veszteséget megélt emberrel! Már maga a feltételezés, hogy nem vigyáztál a babádra, mintha szándékosan, te akartad volna, hogy ez történjen...

Szegénykém, jól megnehezítették az amúgy is nehéz pillanatokat. :(

Azért szerencsére nem mindenhol ilyenek! A terhességem elején 3x rohantunk ügyeletre barnázás miatt, azonnal megnéztek, mindig normálisan bántak velünk, sőt, az egyik doki olyan végtelenül kedves volt, hogy nem győztem csodálkozni.

2013. dec. 5. 14:54
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Ebből is látszik, hogy fényévekre vagyunk a demokráciától. :(

Ilyesmi nem történhetne meg!

Részvétem a baba miatt és az elbánás miatt is! Lehet tenni feljelentést, csak kérdés hogy van-e értelme, meg hogy tudsz-e időt energiát, pénzt (ügyvédre) szánni, hogy ezt az egészet végigcsináld...

2013. dec. 5. 15:01
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Ja és tudom hogy ez nem segít már semmit, de a minap tudtam meg, hogy míg egy tűzoltónak kell pszichológiából alkalmassági vizsgát tennie, addig egy orvosnak NEM.

Tehát bármilyen modortalan bunkó elvégezheti az orvosit hivatástudat nélkül is, ha "beseggeli" amit kell, aztán kijönnek ilyenek, mint akivel Te találkoztál.

Az egy másik kérdés, hogy embertelen körülmények között kell dolgozniuk, sokszor annyi órát egy huzamban, ami nem normális, de azt gondolom, hogy 36 óra után sem mondhat egy orvos ilyet! (az a maximum, amit egyben dolgoznak).

Emberségből nagyon rosszul vizsgázott...

:(

2013. dec. 5. 15:04
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Betegjogi képviselő mindenképp. Talán mással normálisabbak lesznek ezután. Talán tőled bocsánatot kérnek-nem segít tudom, de minimum.
2013. dec. 5. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!