Spontán vetélés után kaparást csinálnak kórházban? Holnap megyek. Mi vár rám? Lehet még ezután babám?
Persze hogy lehet babád, söt 3 hónap múlva már újra lehet pobálkozni.
Lehet lesz kaparás, de ha a spontán vetélés még nagyon korai terheségnél volt akkor nem hiszem.
Barátnöm elment dokihoz aki úgy gondoltam korai terhesége van, néztek vérböl hormont és volt hcg szintje. aztán 2 nap múlva is megnézték de nem nött a hcg, így a doki anynit mondott pár nap és megjön neki,igy is volt, egy kicsit jobban görcsölt de semmi egyéb nem volt.
ne aggódj! annyira nem rossz, amennyire ijesztő! én is féltem tőle, de nem volt megrázó.
nekem júliusban volt ugyanez a helyzet. a műtét napja így néz ki: reggel bemész, nem eszel, nem iszol. doki megvizsgál, betesz valami méhszájtágítót. az kb.3 óra alatt kitágít (vastag betéteket vigyél! meg több bugyit!), kb. olyan érzés lesz, mint amikor görcsöl a hasad, csak ez folyamatosan fáj. Én napközben olvasgattam, zenét hallgattam, hogy máshol járjon az eszem.
utána bekísérnek a műtőbe, elbódítanak (injekcióval), aztán csak arra ébredsz, hogy szomjas vagy, és fél-1-2 óra alatt érezhetően egyre jobban vagy. délután már hazaengednek. Másnap meg el is utaztunk nyaralni, mert teljesen jól éreztem magam, és nem akartuk veszni hagyni a befizetett utat. Hamar regenerálódik az ember.
Jó hír a rosszben az, hogy ezzel a beavatkozással gyakorlatilag kitakarítják a méhed, sokkal "tisztább" lesz, így a következő terhesség könnyebben fogan meg. Mi ősz óta várjuk a kisbabánkat, eddig minden rendben. (a műtét után várni kell 3 hetet a testi kapcsolattal, és 2-3 hónapot a babafonással, hogy teljesen rendbejöjjön minden.)
Úgyhogy fel a fejjel, nagy levegő, ezen most túl kell lenni, de utána "tiszta lappal" indul az ember (dokimtól idéztem). Drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!