Minden kórházban így bánnak azzal, aki vetélés miatt megy be?
Lehet, hogy nem idevaló a kérdés, de nagyon kellemetlenül érintett, ami velem történt:
Spontán vetélésem volt a 6. betöltött héten, bementünk az ambulanciára (késő délután, már rendelési időn túl). Az ügyeletes orvos és az asszisztensnő/nővér, akiket lehívtak hozzám az osztályról minősíthetetlenül bunkó volt! Az orvos nekem állt, hogy miért nem rendelési időben mentem el az SZTK-ba a szakrendelésre?! Mondtam neki, hogy azért, mert már rendelési idő után kezdtem el görcsölni és vérezni. Erre a következő az volt, hogy ha teherbe esni volt eszem, akkor arra is lehetett volna, hogy vigyázok a magzatra. Na erre aztán már kissé felháborodva felsoroltam neki, hogy vitamint szedtem, tisztességesen felöltöztem, hogy meg ne fázzak, se egy szál cigi, se egy korty szeszes ital (amúgy sem fogyasztok), tehát igenis vigyáztam, mert tervezett baba volt!!! Erre azt felelte, hogy "Hát, nem úgy tűnik..." Na én akkor sírva fakadtam.
Vizsgálat + UH után közölte, hogy műszeresen kell befejezni, felvettek osztályra, este megvolt a műtét, másnap reggel jöhettem haza. Megjegyzem, fent az osztályon a nővérek már nagyon aranyosak, segítőkészek és gondoskodóak voltak, de az, amit lenn az ambulancián műveltek?!
Máshol is ilyenek???
Félreértés ne essék, nem vártam én pátyolgatást meg tutujgatást, csak tisztességes viselkedést, nem pedig vádaskodást és lekezelő, flegma modort!
Sajnálom és részvétem.
Úgy gondolom mindez a kórházat minősíti, de egy ilyet nekem is át kellett élnem.Én egy hétvégi nap vasárnap 8 hetes terhesen mentem be az ambullanciára, hogy vérzek. Elég lekezelően bántak velem, befektettek, de UH nem volt, azt mondták hétvége van, majd hétfőn megnézik. Amikor megkérdeztem, reménykedhetek-e, azt mondták mégis mi a fenét képzelek, diplomás ember létemre( a felvételi lapra diktált adatokból tudva) ennyi eszem lehetne, hogy én éppen most elvetélek. Na másnap megvolt az Uh, de a műtétre még egy napot várni kellett, mert ugye tele a műtő, én meg nem csúsztattam pénzt senkinek.
Amikor végre sorra kerülve remegő lábakkal könnyes szemmel másztam fel a műtőasztalra, az altatóorvos rámförmedt, hogy mit sírdogálok, ez mindennapos dolog, másnak ettől sokkal nagyobb bajai vannak!
Én akkor megfogadtam, hogy ebbe a kórházba bizony nem megyek szülni! Hál'Istennek azóta született két egészséges gyermekem, de nem abban a kórházban!
Neked is azt kívánom, hogy sikerüljön a gyermekáldás, és lépj túl ezeken a dolgokon, amik veled megtörténtek.
Ha már ilyen rossz dolgok történtek, fogd fel úgy, hogy ezáltal is erősebb leszel, a történtek megerősítenek, megedzenek, bölcsebbé tesznek.
Kívánok neked minden jót, és minél hamarabb egy pici csöppséget!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!!!
Az első pár válasz után, mivel mindannyian említettétek a betegjogi képviselőt, így rákerestem az interneten, volt mobil szám, felhívtam, holnap délelőtt kell bemennem, mert nem "panaszlevelet" kért, hanem jegyzőkönyvet fog felvenni, személyesen.
Egyikőtök azt írta, hogy tudni szeretné, melyik kórház: legyen elég annyi, hogy Borsod megyei.
Egyikőtök írta a pert: azt inkább nem, nem akarok ügyvédre költeni. Már azt is elégtételnek tartom, hogy fogad a betegjogi képviselő és felveszi a jegyzőkönyvet.
Szomorúan olvastam, hogy másokkal is bántak már ilyen megalázóan. :( Elég sajnálatos, hogy ilyen máshol is előfordul. És az egy dolog, hogy egy orvos fáradt, mert embertelenül sokat dolgozik, de akkor is, maradjon emberséges! Nem kell kedveskedni, csak tisztességgel szólni a másik emberhez.
Szia. Sajnos mindenhol vannak ilyenek. Ma estem át én is wzen a beavatkozáson. Kéthete vérezgettem, nem indult be magától. Mindenki nagyon kedves volt, az ozstályon is és az egy naposon is.
Velem sztk-s rendelésen bántak minõsíthetetlen módon, de egy életre megjegyeztem magamnak a dokit, soha nem leszek a betege, ha rajtam mûlik.
Én éjjel ébredtem egy hatalmas vértócsában, majd a vécén egy tenyérnyi vérömleny távozott. Mivel kicsi gyerekem is volt itthon, a férjem nem tudott bevinni, taxival nem mertem menni, ezért mentőt hívtunk. A mentősök is nagyon kedvesek, tapintatosak voltak, a kórházban aki felvett az is normális volt, azonnal ébresztette a dokit, fél órán belül túl is voltam a műtéten. Egy rossz szavam sem lehet.
A többi beteg érdekében nagyon jó, hogy beszélsz a b.jogi képviselővel, remélem kevesebben kerülnek ilyen szituációba.
Én a 11-es válaszoló vagyok. Megdöbbentem azon, hogy Borsod megyei kórházat írtál!!!!
Nem titkolom, ami velem történt, szintén Borsod megye, mégpedig a miskolci megyei kórház. Nálam ennek már 5 éve, és nekem is javasolták a betegjogi képviselőt, de én akkor nem foglalkoztam vele, pedig lehet igenis kellett volna!!!
Az én esetemben is a nővérek rendesek voltak, de az orvosok flegmák, lekezelőek.
Végül én a miskolci Semmelweis kórházban szültem mind a kétszer. Ott más világ van, mint a megyeiben. Ha gondolod, tudok orvost(orvosokat) is ajánlani, kihez érdemes ott fordulni, van egypár tapasztalatom!
Én a betegjogi képviselőhöz és a jegyzőhöz fordulnék minimum.
Nem értem, hogy lehet ennyire bunkó egy orvos, mikor pontosan tudnia kell, hogy a vetélés nem azon múlik, hogy vigyázol-e magadra. Ha meg nem tudja, nem való neki diploma...
Én is vigyáztam, túlságosan is, most nem mennék bele a részletekbe, de még petrezselymes krumplit sem ettem, mert a neten azt írták, hogy a petrezselyem nagy mennyiségben vetélést okozhat. Stb. stb.
Mégis elment a baba, és minden eredményem negatív lett, nincs magyarázat.
Az én dokim nomális volt, mondjuk fizetek rendesen..., és próbált meggyőzni, hogy nem rajtam múlott, valószínűleg beteg lehetett.
Sajnálom, ami veled történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!