Hogy kezdődik a vetélés? Egyből sok vér, vagy előbb gyenge, mint a menzesz? Előbb görcsöl vagy előbb jön a vér?
Ha a vérzés kezdődik még a műtét előtt, azonnal kórházba kellene menni, mert - különösen, ha már nem 3-4 hetes volt, hanem idősebb - életveszélyes állapot alakulhat ki, akár a túl erős vérzés, akár a benn maradt darabok miatt vérmérgezés. Nem feltétlen, hogy így lesz, de sok esély van rá.
A dolgozó, éppen vetélőnek: gyorsan hagyja abba a munkát, és menjen orvoshoz! Ez nem játék, súlyos következményei is lehetnek!
Sajnálom. Én is így jártam, azért kérdeztem a dolgot. Nálam is barnázással kezdődött, de az már hetekkel ezelőtt elmúlt.
Már túl vagyok a műtéten, pont annyira volt szörnyű, mint képzeltem, és nem voltak illúzióim.
Sajnálom kedves kérdező, mielőbbi gyógyulást testileg és lelkileg is.
Én vagyok a "dolgozó" nő. Nos, szóval nem vagyok eszement, hogy vetéléskor dolgoztam, de irodai munkát végzek, tulajdonképpen ülök, és jobb volt idebent ülni, a gondolataimat elterelni, mint otthon parázni, hogy mi lesz. Itt legalább emberek között voltam, otthon meg tök egyedül lettem volna.
A másik! Nekem sajnos ez a harmadik babám, akit elveszítettem. Az elsőnél nem vette észre a doki időben a bajt, a 12 heti genetikán derült ki, 13 hetesen elvetettem, mert beteg lett volna... Tavaly volt egy spontán vetélésem, problémamentesen. Ezek után úgy gondoltam, hogy ha már megengedhetem magamnak, akkor megyek egy magánklinikára Pestre, ahol kivizsgálnak, és biztosabb kezekben vagyok, mint itt, ahol élek. Sajnos itt nagyon rossz a kórház, Édesanyám 3 hónapja ment el, van tapasztalatom milyen körülmények voltak, mennyire szakképzett orvosok...:( Sajnos saját magamon is tapasztaltam és Anyuval kapcsolatosan is....
Na a lényeg, hogy már az 5 heti ultrahangon megmondta a doki itt a magánrendelőbe, hogy sajnos ez a baba sem fog megmaradni. Felkészültem rá, megbeszéltük együtt a dolgokat, azt mondta, hogy két dolog közül választhatok, hogy vagy műtét, vagy spontán. Elmondta a kockázatokat, veszélyeket. Elmondta azt is, hogy a spontán vetélésnél, 99,9%, hogy minden rendben fog menni, kiürül a szervezetemből. Persze vannak kirívó esetek, ilyenkor jönnek, hogy bennemarad az emberbe ez meg az, de ugyanez megvan a műtétnél is. Sőt, ott még nagyobb a kockázat, hogy átszúrják a méhet, jobban megviseli a szervezetet stb... Na lényeg az, hogy én mindent figyelembe vettem, utána néztem, hogy pl külföldön nem is erőltetik ezt a műtéti dolgot, ott adnak egy tablettát, hogy meginduljon a spontán vetélés, mindent a természetre bíznak. Nálunk, itt Magyarországon nagyon erőltetik ezt a műtétet. Szerencsére nálam minden rendben lezajlott. Így nem kell 3-6 hónapot várnunk újra a babapróbálkozásával, egyből belevághatunk már most. Ezeket csak azért írtam le, hogy most már tudom milyen különbség van orvos és orvos között, állami kórház és magánkórház között.
Kívánok mindannyiunknak egészséges babákat, minél hamarabb!!!:)
Köszi, hogy leírtad. Szörnyű lehet 3-szor átélni, én is attól félek, hogy a missed ab miatt ismétlődni fog. Mondjuk az enyém már 8 hetes volt.
Nekem alapból magándokim van, állítólag nagyon jó, ennek ellenére gondolkozom az orvosváltáson. Lehet, hogy nem tehet róla, de úgy érezem, nem vett elég komolyan.
Azt nem tudod véletlenül, hogy az 5. héten miből lehet látni, hogy nem marad meg?
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!