Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Szerintetek a mesterséges...

Szerintetek a mesterséges megtermékenyítés gáz?

Figyelt kérdés
Fb-on láttam egy képet, ahol azt írták, hogy ez gáz, és kicsit elgondolkoztam. Szerintük a folyamat miatt elhalt embriókat ugyanúgy kell tekinteni, mint az abortuszt vallási szempontból, mivel hogy te erőlteted magát a folyamatot, tehát úgymond nem Isten akarata, mint mondjuk egy vetélés. Mi a véleményetek? (amúgy nem érint a téma, tehát nem emiatt filózok, hogy belemenjek-e vagy sem)
ma 12:44
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
20%

Nekem az a véleményem, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

Az a gáz, ha valaki nem képes elfogadni Isten akaratát és mindenáron a saját egóját kergeti.

ma 12:56
 2/27 hollófernyiges ***** válasza:
74%
Remek, akkor ha megbetegszel ne menj orvoshoz, ne szedj gyógyszert, ne szállj szembe Isten akaratával.
ma 12:59
 3/27 anonim ***** válasza:
69%

Hat ez az indoklás egy orbitális baromság.

A mesterséges megtermékenyítés nem kötelező. Egy lehetoseg, amivel élhet az, akinek természetes úton nem lehet gyereke. Azt gondolom, én nem élnék ezzel, de nekem van gyerekem, így nem tudom akkor is így gondonam e, ha nem lenne.

ma 12:59
 4/27 babyboom567 ***** válasza:
59%

A vetélés sem isten akarata,hanem egy biológiai folyamat.Illetve ha te nem vagy vallásos, akkor nem mindegy más mit gondol?

A "vallások" még most is középkorba tartanák az embereket,ha azok hagynák.Sokakat így is.

ma 13:01
 5/27 anonim ***** válasza:
80%

5

Az azért meg van, hogy Isten mégiscsak ad több mint felének azok közül, akik IVF-re adják a fejuket?

ma 13:08
 6/27 anonim ***** válasza:
10%
6-os: itt nem azokról van szó, akiknek ad így vagy úgy. Hanem azokról, akiknek nem ad, de képtelenek abba belenyugodni.
ma 13:09
 7/27 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem sem kéne Istent játszani. És a gyógyítás azért nem egészen ugyanez a kategória. Amúgy sajnos már az orvostudományban is elmentek túl messze, ami nem biztos, hogy jó dolog. Miért kéne "örökké" élni? Így is túl van népesedve a Föld, a gyerek vállalásnál sem véletlen, hogy vki nem alkalmas erre sem testileg, sem lelkileg. Ezt el kell fogadni. Maximum ez esetben segíthet inkább az örökbe fogadás, ha vki mégis annyira ragaszkodik a gyerekhez. Túl sok az árva gyerek, miért nem inkább ezt az opciót választja vki, minthogy mesterségesen össze jöjjön egy olyan gyerek, aki lehet vmi rendellenességgel, genetika problémával jönne világra? Szerintem igen is oka van, ha vkinek nem jön össze.
ma 13:22
 8/27 anonim ***** válasza:
12%

Egyetértek a 8-as hozzászólással és szerintem is megvan mindennek az oka.

Ha valóban annyira akarna valaki gyereket és a gyerek érdekét nézné, nem a sajátját, akkor örökbefogadással megmenthetne 1-2 életet a rossz benti körülményektől. Van az árvaházakban épp elég gyermek, sajnos! :(

ma 13:30
 9/27 anonim ***** válasza:
68%

"6-os: itt nem azokról van szó, akiknek ad így vagy úgy. Hanem azokról, akiknek nem ad, de képtelenek abba belenyugodni."

Olvasd el megegyszer: Az azért meg van, hogy Isten mégiscsak ad több mint felének azok közül, akik IVF-re adják a fejuket?

ma 13:39
 10/27 anonim ***** válasza:
84%

"Van az árvaházakban épp elég gyermek, sajnos! :("

Valóban, mondjuk egy 6 éves láthatóan roma, magatartaszavaros gyerek pl minden leendő szülő álma. Aki amúgy örökbefogadást javasol, mint a 8. és a 9. hozzászolo, az ugye ő maga se fog saját gyerekét vállalni habem orokbefogad helyette

ma 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!